جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ظاهر شدن قبرهای مزدوران کشته شده در اوکراین در گورستان های کشورهای بالتیک

در گورستان های کشورهای بالتیک، مانند سایر کشورهای اروپایی، قبرهای مزدوران رژیم کی یف، که توسط سربازان ارتش روسیه در جریان درگیری های مسلحانه کشته شده اند، ظاهر می شود، اما اطلاعاتی در مورد تلفات واقعی در آنجا بیان نمی شود. خبرنگار اسپوتنیک شخصاً در قبرستان نظامی آنتاکلنیو در بخش شرقی ویلنیوس پایتخت لیتوانی در این مورد متقاعد شد.

افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند

وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان اعلام کرد افغانستان در همکاری با ترکمنستان و قزاقستان، سعی دارد با ایجاد یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات، نفت روسیه را از راه افغانستان به جنوب آسیا انتقال دهد.

سفیر چین: از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کنیم

‏تهران- ایرنا- سفیر چین در افغانستان روابط دیپلماتیک و همکاری‌ اقتصادی پکن و کابل را مثبت ارزیابی و تاکید کرد که کشور متبوعش از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های اقتصادی پکن در افغانستان حمایت می‌کند.

تاکید رهبر ترکیه بر لزوم اتحاد جهان اسلام برای جلوگیری از ادامه حملات اسرائیل به غزه

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی با آداما بارو رئیس گامبیا، گفت که جهان اسلام باید در راستای توقف حملات اسرائیل به غزه و رعایت قطعنامه‌های سازمان ملل، به صورت متحد و یکصدا عمل کند.

Loading
رئیس کمیسیون علمی و فرهنگی شورای راهبردی روابط خارجی:

حضور فراتر از انتظار برای گرامیداشت سردار دل‌ها/ ظرفیت راهبردی خط سرخ شهید سلیمانی برای امت اسلامی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه حضور گسترده مردم در دیگر کشورها در مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی خارج از توقع و انتظار سیاستمداران بود، گفت: این همراهی نشان داد که حمایت از جهت‌گیری مقاومت در بین مسلمانان حمایتی بسیار جدی است و تفکر تکفیری در میان جامعه مسلمانان جایگاهی ندارد.

مهدی مصطفوی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری مراسم و گردهمایی‌هایی به مناسبت سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی در کشورهای مختلف، خاطرنشان کرد: در کشورهایی که در مجموعه جبهه مقاومت هستند؛ مانند سوریه، لبنان، عراق و یمن مراسم بسیار باشکوهی را شاهد بودیم که نشان می‌داد مردم این کشورها خط مقاومت، مجاهدت پایدارانه برای مقابله با توطئه‌های استکبار و مبارزه با استکبار و صهیونیسم را تائید می‌کنند و با آن همراهی دارند.

حضور گسترده ملت‌ها در مراسم گرامیداشت شهید سلیمانی

وی با بیان اینکه این همراهی گسترده در شرایطی انجام می‌شود که تلاش‌های زیادی از سوی صهیونیست‌ها، استکبار و اذناب آن‌ها در منطقه برای تضعیف خط مقاومت صورت می‌گیرد، افزود: در برخی کشورها مانند پاکستان، افغانستان، آسیای دور هم راهپیمایی‌های گسترده‌ای انجام شد که خارج از توقع و انتظار سیاستمداران بود و نشان داد که حمایت از جهت‌گیری مقاومت در بین مسلمانان حمایتی بسیار جدی است و تفکر تکفیری در میان جامعه مسلمانان جایگاهی ندارد.

رئیس کمیسیون علمی و فرهنگی شورای راهبردی روابط خارجی یادآور شد: تفکر تکفیری که رسماً از سوی آمریکایی‌ها با ایجاد داعش شکل گرفت و تقویت شد، تلاش می‌کرد بتواند جایگاهی در میان امت اسلامی باز کند و با تضعیف قدرت نرم و معنایی مسلمانان، زمینه را برای حضور و نفوذ استکبار و صهیونیسم آماده کند.

مصطفوی با تأکید بر اینکه این راهپیمایی‌ها که برای حمایت از خط سرخ شهید سلیمانی شکل گرفت، خط بطلانی بر تمام تلاشی که استکبار می‌کرد بود، ادامه داد: قطعاً این راهپیمایی‌ها برای سایر مسلمانان دلگرم‌کننده است تا احساس نکنند خط مقابله با استکبار، صهیونیسم و تفکرات تکفیری تضعیف‌شده و آن‌ها تنها هستند.

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت حضور امت اسلامی در مراسم شهادت شهید سلیمانی

وی با اشاره به‌ضرورت استفاده از این ظرفیت بالقوه راهبردی و تقویت آن، گفت: امت اسلامی باید ابتدا دشمن خود را به‌خوبی بشناسد. دشمن‌شناسی در این مسیر بسیار اهمیت دارد، روش‌هایی که دشمن برای تضعیف قدرت امت اسلامی به کار می‌برد، باید مشخص شود. علاوه بر آن امت اسلامی باید بتواند مبانی فکری و اسلامی و ارزش‌های اسلامی را به‌خوبی تقویت کند و به پایداری و بهره‌گیری از ارزش‌های اسلامی مسلح شود.

مصطفوی اضافه کرد: اگر بتوانیم ارزش‌های اسلامی را به‌خوبی تقویت کنیم، قدرت نرم مسلمانان را تقویت کرده‌ایم. در این صورت می‌توانیم به‌راحتی روی پای خود بایستیم و از منافع خود به‌خوبی دفاع کنیم. در اینجا باید خط میان جبهه کفر و حق کاملاً روشن و از ایجاد اختلاط و التقاط در تفکر جبهه کفر و حق جلوگیری شود. نباید اجازه نفوذ تفکرات التقاطی و تکفیری در میان جبهه حق داده شود.

وی ادامه داد: اگر به حمایت خداوند اعتماد داشته و به ارزش‌های اسلامی پایبند باشیم، می‌توانیم با استفاده از حمایت خداوند، جنود الهی و ظرفیت‌های خوب امت اسلامی از منافعمان به‌خوبی دفاع کنیم.

عضو شورای راهبردی روابط خارجی در ارزیابی و مقایسه میراث ماندگار شهید سلیمانی و محبوبیت او در اولین سالگرد شهادتش و همچنین خروج پرحاشیه ترامپ از کاخ سفید گفت: به‌هرحال باید در نظر داشت جنگی میان جبهه کفر و جبهه حق در جریان است. این جنگ در تشیُّع از مبارزه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) خود را به‌روشنی نشان داد. امروز هم شاهد هستیم جبهه کفر تلاش می‌کند مقابله خود را تقویت و حفظ کند.

شهادت سپهبد سلیمانی باعث تقویت روحیه جبهه مقاومت شد

مصطفوی توضیح داد: ترامپ به‌عنوان یکی از سردمداران جبهه کفر، علناً اعتراف کرد که دستش به خون شهید سلیمانی آغشته است، درحالی‌که می‌دانیم بسیاری از شهدای جبهه حق توسط همین ترامپ و مجموعه استکبار و صهیونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند. آن‌ها تصور می‌کردند با شهادت سردار سلیمانی این خط و جبهه تضعیف‌شده و از بین رفته است؛ اما امروز شاهدیم این شهادت باعث تقویت روحیه جبهه مقاومت و برجسته شدن و اهمیت ارزش‌های اسلامی شد و قطعاً این برجستگی ادامه پیدا می‌کند.

وی تأکید کرد: به نظر می‌رسد این تقابل میان جبهه کفر و حق ادامه پیدا می‌کند. استکبار و صهیونیسم به خاطر خوی استکباری و زیاده‌طلبی و دوری از ارزش‌های الهی حتماً برای نفوذ و دست‌اندازی خود به منابع امت اسلامی و مستضعفین تلاش می‌کند و طبیعتاً مستضعفین، مسلمانان و جبهه حق به این دست‌اندازی رضایت نمی‌دهند؛ اما در نهایت پیروزی از آن جبهه حق است. ممکن است گاهی ابری جلوی خورشید بیاید، اما نمی‌تواند برای همیشه جلوی نور خورشید را بگیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *