جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading
رئیس کمیسیون علمی و فرهنگی شورای راهبردی روابط خارجی:

حضور فراتر از انتظار برای گرامیداشت سردار دل‌ها/ ظرفیت راهبردی خط سرخ شهید سلیمانی برای امت اسلامی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه حضور گسترده مردم در دیگر کشورها در مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی خارج از توقع و انتظار سیاستمداران بود، گفت: این همراهی نشان داد که حمایت از جهت‌گیری مقاومت در بین مسلمانان حمایتی بسیار جدی است و تفکر تکفیری در میان جامعه مسلمانان جایگاهی ندارد.

مهدی مصطفوی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری مراسم و گردهمایی‌هایی به مناسبت سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی در کشورهای مختلف، خاطرنشان کرد: در کشورهایی که در مجموعه جبهه مقاومت هستند؛ مانند سوریه، لبنان، عراق و یمن مراسم بسیار باشکوهی را شاهد بودیم که نشان می‌داد مردم این کشورها خط مقاومت، مجاهدت پایدارانه برای مقابله با توطئه‌های استکبار و مبارزه با استکبار و صهیونیسم را تائید می‌کنند و با آن همراهی دارند.

حضور گسترده ملت‌ها در مراسم گرامیداشت شهید سلیمانی

وی با بیان اینکه این همراهی گسترده در شرایطی انجام می‌شود که تلاش‌های زیادی از سوی صهیونیست‌ها، استکبار و اذناب آن‌ها در منطقه برای تضعیف خط مقاومت صورت می‌گیرد، افزود: در برخی کشورها مانند پاکستان، افغانستان، آسیای دور هم راهپیمایی‌های گسترده‌ای انجام شد که خارج از توقع و انتظار سیاستمداران بود و نشان داد که حمایت از جهت‌گیری مقاومت در بین مسلمانان حمایتی بسیار جدی است و تفکر تکفیری در میان جامعه مسلمانان جایگاهی ندارد.

رئیس کمیسیون علمی و فرهنگی شورای راهبردی روابط خارجی یادآور شد: تفکر تکفیری که رسماً از سوی آمریکایی‌ها با ایجاد داعش شکل گرفت و تقویت شد، تلاش می‌کرد بتواند جایگاهی در میان امت اسلامی باز کند و با تضعیف قدرت نرم و معنایی مسلمانان، زمینه را برای حضور و نفوذ استکبار و صهیونیسم آماده کند.

مصطفوی با تأکید بر اینکه این راهپیمایی‌ها که برای حمایت از خط سرخ شهید سلیمانی شکل گرفت، خط بطلانی بر تمام تلاشی که استکبار می‌کرد بود، ادامه داد: قطعاً این راهپیمایی‌ها برای سایر مسلمانان دلگرم‌کننده است تا احساس نکنند خط مقابله با استکبار، صهیونیسم و تفکرات تکفیری تضعیف‌شده و آن‌ها تنها هستند.

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت حضور امت اسلامی در مراسم شهادت شهید سلیمانی

وی با اشاره به‌ضرورت استفاده از این ظرفیت بالقوه راهبردی و تقویت آن، گفت: امت اسلامی باید ابتدا دشمن خود را به‌خوبی بشناسد. دشمن‌شناسی در این مسیر بسیار اهمیت دارد، روش‌هایی که دشمن برای تضعیف قدرت امت اسلامی به کار می‌برد، باید مشخص شود. علاوه بر آن امت اسلامی باید بتواند مبانی فکری و اسلامی و ارزش‌های اسلامی را به‌خوبی تقویت کند و به پایداری و بهره‌گیری از ارزش‌های اسلامی مسلح شود.

مصطفوی اضافه کرد: اگر بتوانیم ارزش‌های اسلامی را به‌خوبی تقویت کنیم، قدرت نرم مسلمانان را تقویت کرده‌ایم. در این صورت می‌توانیم به‌راحتی روی پای خود بایستیم و از منافع خود به‌خوبی دفاع کنیم. در اینجا باید خط میان جبهه کفر و حق کاملاً روشن و از ایجاد اختلاط و التقاط در تفکر جبهه کفر و حق جلوگیری شود. نباید اجازه نفوذ تفکرات التقاطی و تکفیری در میان جبهه حق داده شود.

وی ادامه داد: اگر به حمایت خداوند اعتماد داشته و به ارزش‌های اسلامی پایبند باشیم، می‌توانیم با استفاده از حمایت خداوند، جنود الهی و ظرفیت‌های خوب امت اسلامی از منافعمان به‌خوبی دفاع کنیم.

عضو شورای راهبردی روابط خارجی در ارزیابی و مقایسه میراث ماندگار شهید سلیمانی و محبوبیت او در اولین سالگرد شهادتش و همچنین خروج پرحاشیه ترامپ از کاخ سفید گفت: به‌هرحال باید در نظر داشت جنگی میان جبهه کفر و جبهه حق در جریان است. این جنگ در تشیُّع از مبارزه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) خود را به‌روشنی نشان داد. امروز هم شاهد هستیم جبهه کفر تلاش می‌کند مقابله خود را تقویت و حفظ کند.

شهادت سپهبد سلیمانی باعث تقویت روحیه جبهه مقاومت شد

مصطفوی توضیح داد: ترامپ به‌عنوان یکی از سردمداران جبهه کفر، علناً اعتراف کرد که دستش به خون شهید سلیمانی آغشته است، درحالی‌که می‌دانیم بسیاری از شهدای جبهه حق توسط همین ترامپ و مجموعه استکبار و صهیونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند. آن‌ها تصور می‌کردند با شهادت سردار سلیمانی این خط و جبهه تضعیف‌شده و از بین رفته است؛ اما امروز شاهدیم این شهادت باعث تقویت روحیه جبهه مقاومت و برجسته شدن و اهمیت ارزش‌های اسلامی شد و قطعاً این برجستگی ادامه پیدا می‌کند.

وی تأکید کرد: به نظر می‌رسد این تقابل میان جبهه کفر و حق ادامه پیدا می‌کند. استکبار و صهیونیسم به خاطر خوی استکباری و زیاده‌طلبی و دوری از ارزش‌های الهی حتماً برای نفوذ و دست‌اندازی خود به منابع امت اسلامی و مستضعفین تلاش می‌کند و طبیعتاً مستضعفین، مسلمانان و جبهه حق به این دست‌اندازی رضایت نمی‌دهند؛ اما در نهایت پیروزی از آن جبهه حق است. ممکن است گاهی ابری جلوی خورشید بیاید، اما نمی‌تواند برای همیشه جلوی نور خورشید را بگیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *