جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading

خیانت جدید امارات به آرمان فلسطین در پوشش فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه بخش بزرگی از سفرهای گردشگری صهیونیست‌ها به امارات و همچنین برگزاری جشن‌های یهودی در ابوظبی پوششی برای اقدامات جاسوسی است، گفت: اماراتی‌ها تلاش می‌کنند تا با توسل به چنین اقداماتی بحث آشکارسازی روابطشان با رژیم صهیونیستی را در سطوح اجتماعی عادی جلوه دهند.

مصطفی نجفی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری جشن‌های یهودی در امارات به فاصله کوتاهی پس از آشکارسازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی اظهارداشت: از آذر ماه امسال تقریبا اولین گروه از گردشگران صهیونیست که شامل حدود 50 هزار گردشگر بودند، وارد امارات شدند، علاوه بر آن برگزاری این جشن‌های فرمایشی هم در دستور کار اماراتی‌ها قرار گرفت. همه این‌ها را باید بخشی از پروژه مقامات این کشور با اهداف خاص ارزیابی کرد.

 

امارات نگران واکنش‌های اجتماعی نسبت به عادی سازی

وی با بیان اینکه برگزاری این جشن‌ها و همچنین ورود گسترده گردشگران صهیونیست به امارات را باید از دو زاویه بررسی کرد، افزود: اماراتی‌ها تلاش می‌کنند تا با توسل به چنین اقداماتی بحث آشکارسازی روابطشان با رژیم صهیونیستی را در سطوح اجتماعی عادی جلوه دهند تا به اصطلاح مسئله برای مردم جا بیفتد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به برخی اعتراضات مردمی در داخل و خارج امارات نسبت به آشکارسازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: اماراتی‌ها اقداماتی را در حوزه امنیتی – سیاسی و سیاست خارجی‌شان پیش بردند، اما نگرانی‌ها و عدم قطعیت‌هایی در مورد واکنش‌ها به این عادی‌سازی در سطوح اجتماعی برایشان وجود دارد. اکنون نیز با این اقدامات به دنبال این هستند که نشان دهند فضای آزادی و آزادی عقاید و ادیان و فرقه‌ها در کشورشان وجود دارد؛ در حالی که امارات به شدت یک کشور کنترل شده است.

 

جشن‌های فرمایشی و هدفمند

نجفی برگزاری جشن‌های یهودی را نشانه‌ای از تکثر فرهنگی در امارات ندانست و تصریح کرد: امارات کشوری است که همه چیز در آن کنترل شده است و مسائل سیاسی – امنیتی و همینطور اجتماعی از ناحیه تفکر خاصی که در آنجا حاکم شده، کانالیزه می‌شود. این جشن‌ها بلافاصله پس از اعلام آشکارسازی روابط در دستور کار قرار گرفت و نشان داد که امارات و رژیم صهیونیستی با این برنامه‌ها اهداف امنیتی را پیگیری می‌کنند.

وی توضیح داد: صهیونیست‌ها سابقه زیادی در اقداماتی از این دست دارند و اکثر پوشش‌های جاسوسی‌شان در همین جشن‌ها، سفرهای گردشگری و نظیر این‌ها اتفاق می‌افتد. آن‌ها به دنبال فراهم کردن زمینه هایی برای پیشبرد اهداف جاسوسی خود هستند. به خصوص اینکه اگر چند سال گذشته و تردد چهره‌های صهیونیست به امارات را بررسی کنیم، این مسئله بیشتر خود را نشان می‌دهد. اولین مقامی هم که به امارات سفر کرد، رئیس موساد بود و بعد از این سفر ورود گردشگرها و برگزاری این جشن‌ها شروع شد.

 

اهداف امنیتی و جاسوسی اسرائیل و امارات

این کارشناس مسائل غرب آسیا تأکید کرد: خیلی از این سفرهای گردشگری و همچنین برگزاری آن جشن‌ها در راستای پوشش اقدامات جاسوسی است. به خصوص اینکه اماراتی‌ها هم در دو – سه سال گذشته تلاش زیادی کردند که حتی با خیلی از شرکت‌های صهیونیستی و آمریکایی که در حوزه جاسوسی و امنیتی فعالیت می‌کنند، قراردادهایی ببندند و بستند.

نجفی ادامه داد: در واقع اماراتی‌ها تلاش دارند که ابوظبی و دبی را تبدیل به یک هاب اطلاعاتی – امنیتی در منطقه کنند، بنابراین باید به برگزاری این جشن‌ها و همچنین سفرهای پرشمار در قالب گردشگر به امارات از این دو بعد نگاه کرد.

وی با اشاره به اقداماتی که امارات تا کنون در راستای گسترش روابط با اسرائیل انجام داده، ادعای مقامات این کشور برای اعلام عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی با هدف کمک به حل مسئله فلسطین را طنزی راهبردی عنوان کرد و افزود: اماراتی‌ها اتفاقا با این اقدام توازن قدرت در حوزه فلسطین و فلسطین اشغالی را به هم زدند و این تصمیم کاملا به ضرر فلسطینی‌ها است. به گونه‌ای که اکنون فلسطینی‌ها در موضع ضعف قرار گرفتند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: در عین حال این مسئله باعث شد که همبستگی بیشتری بین گروه‌های مقاومت فلسطینی ایجاد شود، همان‌طور که رزمایشی که اخیرا برگزار کردند چنین هدفی را دنبال می‌کرد؛ یعنی احساس می‌کنند که با عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با اعراب همه چیز به ضررشان تمام می‌شود. در این شرایط هم ادعای اماراتی‌ها در این رابطه صرفا یک لفاظی سیاسی است و به دنبال سرپوش گذاشتن به خیانتشان به آرمان فلسطین و اقناع افکار عمومی هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *