جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ادعای کامرون درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس

لندن – ایرنا – وزیر امور خارجه انگلیس که برای شرکت در نشست‌ ویژه مجمع جهانی اقتصاد به ریاض سفر کرده است ادعا کرد که به جنبش مقام اسلامی فلسطین (حماس) طرح آتش‌بس ۴۰ روزه در برابر آزادی گروگان‌های (اسرای) اسرائیلی پیشنهاد شده است.

بلینکن: امیدوارم حماس پیشنهاد «فوق‌العاده سخاوتمندانه» اسرائیل را بپذیرد

همزمان با تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ در غزه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا،‌ پیشنهاد اسرائیل را برای آتش‌بس غزه «فوق‌العاده سخاوتمندانه»‌ توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد که حماس مفاد آن را بپذیرد.

امیرعبداللهیان: ایران به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی است

وزیر امور خارجه به مناسبت روز ملی خلیج فارس پیامی منتشر کرد و گفت: هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده، اما در عین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است.

Loading

اهداف اقدامات تنش‌زای تیم ترامپ در روزهای پایانی حضور در کاخ سفید

۱۳۹۹/۱۰/۰۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه آن‌ها که در دولت آمریکا به منافع اسرائیل فکر می‌کنند، از برخورد نظامی با ایران در روزهای پایانی دولت ترامپ خوشحال خواهند شد، گفت: تیم ترامپ تلاش دارند روابط سیاسی ایران و آمریکا به مرحله‌ای از تلخی و تنش برسد که شدت آن به آقای بایدن اجازه ندهد بتواند یک دیپلماسی موفق با ایران را طراحی کند.

دیاکو حسینی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اقدامات ضد ایرانی دولت ترامپ در آخرین روزهای حضور در کاخ سفید، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد هدف اصلی اعمال تحریم‌های جدید این است که تا جایی که امکان دارد شرایط بازگشت دولت بعدی آمریکا به برجام را به حداقل کاهش دهند و دشوارتر کنند و بخش بزرگی از تحریم‌هایی که در این دوره وضع شد به نحوی در جای خود باقی بماند.

 

تحریم‌های جدید ترامپ، مین‌گذاری در مسیر بازگشت به برجام

وی با بیان اینکه آن‌ها در ظاهر استدلال می‌کنند که با این اقدامات تلاش دارند دست دولت بایدن را با داشتن اهرم‌های فشار، برای مذاکره با ایران پُر‌تر کنند، افزود: درواقع هدف آن‌ها نوعی مین‌گذاری بر سر راه دولت آقای بایدن در مسیر برگشت به برجام است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: در آمریکای آقای ترامپ به‌خوبی فهمیده شده که فشار حداکثری با وجود همه آسیب‌هایی که توانسته به اقتصاد ایران بزند، به نتیجه مطلوبی که مدنظر داشتند، یعنی پذیرش برای بازگشت به میز مذاکره، منجر نشده است؛ بنابراین امروز این دولت و طراحان این سیاست به جهت این شکست کاملاً تحت‌فشار هستند؛ بنابراین بخش بزرگی از این پروژه که تحت عنوان تحریم‌ها و تحریک‌های جدید می‌بینیم مربوط به سخت کردن بازگشت به برجام، نه‌فقط در جنبه‌های اقتصادی بلکه در جنبه‌های سیاسی، است.

 

تلاش برای تخریب بیشتر در فضای سیاسی ایران و آمریکا

حسینی تأکید کرد: تیم ترامپ تلاش دارند روابط سیاسی ایران و آمریکا به مرحله‌ای از تلخی و تنش برسد که شدت این مقدار تنش به‌خودی‌خود به آقای بایدن اجازه ندهد که بتواند یک دیپلماسی موفق با ایران را طراحی کند. این درواقع هدف اصلی آن‌ها است.

این تحلیلگر مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به برخی تحرکات نظامی آمریکا در خلیج‌فارس، تأکید کرد: به نظر نمی‌رسد ایالات‌متحده قصد داشته باشد که دنبال بهانه‌ای برای جنگ با ایران برود. البته اگر اطمینان پیدا کنند که جنگ با ایران می‌تواند دامنه‌ای بسیار محدود داشته باشد، یعنی برخورد نظامی کاملاً معین و مشخص به لحاظ مکان و زمان، تنها با این هدف که فضای سیاسی روابط ایران و آمریکای بایدن را مسموم کنند، لحظه‌ای معطل نخواهند کرد لیکن عوامل بازدارنده قوی در مقابل آنها وجود دارد.

وی اضافه کرد: مانع اصلی در این راه این است که هیچ‌کس اطمینان ندارد که هر برخورد نظامی مستقیم بین ایران و آمریکا محدود بماند و این‌یک تصور و برداشت قوی است که چنین برخوردی به‌سرعت می‌تواند از کنترل خارج شود. این برای دولتی که در حال خروج از کاخ سفید است و آن‌هم ترامپی که ادعا کرده با جنگ همیشه مخالف بوده، می‌تواند بسیار زیان‌بار باشد. به‌خصوص اینکه آقای ترامپ احتمالاً برای سال 2024 هم قصد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را دارد و چنین میراث بدی در زمان خروج از کاخ سفید می‌تواند چشم‌انداز سیاسی او را به‌طور کامل تخریب کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه حداقل شخص آقای ترامپ چنین علاقه‌مندی در برخورد با ایران ندارد، گفت: البته به معنای این نیست که عده‌ای از تندروها در آمریکا که در این مدت پست و مقام‌هایی داشتند و نفوذی در وزارت خارجه و یا شورای امنیت ملی آمریکا به دست آوردند مایل نباشند چنین اتفاقی بیافتد؛ یعنی کسانی که بیشتر به منافع اسرائیل فکر می‌کنند و چندان به مسائل انتخاباتی آقای ترامپ دلبستگی ندارند این اشتیاق و علاقه را دارند و اگر فضا مهیا شود خوشحال خواهند شد که چنین برخورد نظامی شکل گیرد.

حسینی با تأکید بر اینکه ما در این روزهای باقی‌مانده باید هشیار باشیم که تنش غیرضروری بین ایران و آمریکا پیش نیاید، ادامه داد: کسانی در آمریکا به دنبال جنگ هستند که هیچ مسئولیتی در برابر چنین شروع جنگی را نخواهند پذیرفت. ما باید بدانیم که آن‌ها یک عقده روانی نسبت به ایران دارند که در این سه سال به‌اندازه کافی ارضا نشده و نه‌تنها نشده، بلکه از جهاتی شکست هم خورده است.

وی افزود: این گروه در این هفته‌های آخر انگیزه بسیار بالایی دارند که بتوانند فضارا هرچه بیشتر تخریب کنند. مهم‌ترین کار این است که مراقبت کنیم که طی این چند هفته باقیمانده جنگ‌طلبانی که در اطراف دولت آقای ترامپ هستند به هدف اصلی‌شان نرسند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *