جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

کنعانی: با اقدامات پلیسی صدای دانشجویان معترض خاموش نمی‌شود/ اروپایی‌ها درباره سپاه درست بیندیشند/ افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است

نشست سخنگوی وزارت خارجه امروز(دوشنبه) در ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) برگزار شد.

سرگردانی مردم انگلیس درباره زمان برگزاری انتخابات سراسری

لندن- ایرنا- نخست وزیر انگلیس در واپسین ماه‌های باقی‌مانده به برگزاری انتخابات سراسری در این کشور، درحالی از تعیین زمان برگزاری این رویداد سیاسی طفره می‌رود که محبوبیت حزب حاکم محافظه‌کار به پائین‌ترین سطح در نزدیک به نیم قرن گذشته رسیده است.

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

آنی بدلیان، سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان، بعدازظهر شنبه در شبکه اجتماعی ایکس خبر از مقدمات برای تأسیس سرکنسولگری ارمنستان در تبریز داد و نوشت که «در پی گفت‌وگو با طرف ایرانی، امروز دولت ارمنستان به طور رسمی تصمیم به افتتاح کنسولگری در تبریز را تأیید کرد. اقدامات مقدماتی در حال انجام است». براساس این گزارش، از اکتبر ۲۰۲۲، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «قاپان» آغاز به کار کرده است و با افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز، عمل متقابل از سوی دولت ارمنستان انجام خواهد شد
Loading

چشم‌انداز مذاکرات بین‌الافغانی

۱۳۹۹/۰۹/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه‌قاره گفت: طالبان معتقد است دولت کنونی افغانستان، دولتی نیست که بتوان با آن معامله کرد، لذا این دولت باید کناره‌گیری کند و یک دولت موقت روی کار بیاید تا شاید مذاکرات راه به‌جایی ببرد.

پیرمحمد ملازهی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره مذاکرات صلح افغانستان که از سه ماه پیش میان هیئت‌های دولت و طالبان در دوحه قطر جریان دارد، گفت: توافق صورت گرفته بین طالبان و دولت کابل یک توافق ۲۱ ماده‌ای است که در آن جزئیات موضوعاتی که قرار است در مذاکرات اصلی بر سر آن صحبت شود مطرح شده است.

ملازهی ادامه داد: «اما خیلی روشن نیست که طالبان تا چه اندازه آمادگی پیداکرده‌اند که این مذاکرات را به سرانجامی برسانند و شراکت در قدرت را بپذیرند. هنوز ابهامات زیادی بر سر این موضوع وجود دارد و در داخل کابل در خصوص موضع طالبان خیلی خوش‌بینی وجود ندارد.»

ملازهی با بیان این موضوع که شاید طالبان پروسه مذاکرات را طولانی‌ کرده یا موانعی بر سر راه گفتگوها ایجاد شود، گفت: «اما درهرحال این مذاکرات بین طالبان و کابل یک گام روبه‌جلو تلقی می‌شود. همین مسئله که طالبان پیش‌تر موافقت نمی‌کردند که راجع به مسائل اصلی صحبت کنند ولی امروز این مسئله را پذیرفته‌اند از سوی دولت کابل به فال نیک گرفته شده و آن را به‌مثابه گشایشی در روند مذاکرات قلمداد می‌کند.»

این کارشناس مسائل شبه‌قاره با اشاره به این مسئله که همچنان عملیات نظامی داخل افغانستان ادامه دارد، افزود: «درواقع وضعیت به این صورت نیست که طالبان صرفاً روی مذاکرات دوحه حساب بازکرده باشند و همچنان برخی عملیات را در خاک افغانستان انجام می‌دهند.»

به گفته ملازهی حال این پرسش مطرح است که چرا طالبان هم مذاکره می‌کند و هم عملیات نظامی انجام می‌دهد؛ وی در پاسخ به این پرسش گفت: «به نظر می‌رسد که این عملیات بیشتر با هدف امتیاز گیری در دوحه است؛ یعنی آن‌ها عملیات نظامی را پشتوانه قدرت خود قرار می‌دهند و یادآوری می‌کنند که باید آنچه می‌گویند در دوحه مورد توجه دولت کابل قرار بگیرد.»

وی به دو نگاه در این خصوص اشاره کرد و گفت: «نخست، نگاه طالبان است که حداکثر قدرت را مطالبه می‌کنند و طبق پیشنهادی که داده‌اند ۷۵ درصد قدرت را می‌خواهند در کنترل داشته باشند و ۲۵ درصد دیگر در اختیار اشرف غنی و عبدالله عبدالله باشد. نگاه دیگر نگاه دولت اشرف غنی است که بر اساس آن ۴۰ درصد قدرت در اختیار طالبان و ۶۰ درصد سهم گروه اشرف غنی و عبدالله عبدالله باشد.»

ملازهی به مشکلاتی که در این مذاکرات وجود دارد اشاره کرد و گفت: «موضع سفت‌وسخت طالبان مبنی بر این‌که می‌خواهند همه‌چیز شکل مشروعیت دهنده قدرت سیاسی آینده را داشته باشد می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. به‌خصوص که اکنون شیعیان حدود ۲۰، ۲۵ درصد جمعیت را شامل می‌شوند و دیگر حاضر نیستند امتیازاتی که به دست آورده‌اند را از دست بدهند.»

وی اضافه کرد: «مشکل دیگر به نگاه طالبان نسبت به دولت کابل مربوط می‌شود؛ زیرا آن‌ها معتقد هستند این دولت، دولتی نیست که بتوان با آن معامله کرد لذا این دولت باید کناره‌گیری کند و یک دولت موقت روی کار بیاید تا شاید مذاکرات راه به‌جایی ببرد.»

به گفته ملازهی، این خواسته طالبان برای دولت فعلی کابل غیرقابل‌قبول است و درواقع امر نیز این درخواست طالبان واقع‌بینانه نیست زیرا آن‌ها باید بتوانند با همین دولت مذاکره کنند.

کارشناس مسائل افغانستان بابیان این موضوع که اکنون طالبان برای بازگشت به قدرت و احیای امارت اسلامی در افغانستان جدی‌تر از گذشته هستند ادامه داد: «این بدان معنا است که آن‌ها مذاکره نمی‌کنند تا سهمی در قدرت داشته باشند بلکه تمامی قدرت را می‌خواهند. اتفاقی که دراین‌بین افتاده این است که زلمای خلیلزاد، طالبان را قانع کرده که از طریق نظامی نمی‌توانند کابل را فتح کرد و امارت اسلامی برپا کنند

وی اضافه کرد: «توصیه نماینده آمریکا در امور افغانستان به طالبان این بود که از طریق سیاسی شریک قدرت شوند و سازوکارهای دمکراتیک مانند انتخابات را بپذیرند و در آن مشارکت کنند؛ زیرا با توجه به اینکه طالبان برخلاف دولت مرکزی انسجام خوبی دارند و در مناطق شمالی بین ازبک‌ها و تاجیک‌ها نیز مقبولیت دارند می‌توانند از طریق سیاسی به قدرت برسند و امارت اسلامی‌شان را نیز به‌تدریج و از طریق سیاسی احیا کنند.»

ملازهی معتقد است که طالبان احتمالاً این فرمول خلیلزاد را پذیرفته‌اند و نسبت به گذشته نیز تا حدی مواضعشان را تعدیل کرده‌اند؛ اما مسئله اینجاست که آیا تمام ابتکار در دست خود طالبان است یا خیر. در این رابطه تردیدهایی وجود دارد و همچنان این گمانه مطرح است که طالبان به‌نوعی تحت نفوذ آی‌اس‌آی پاکستان قرار دارند و بیشتر دیدگاه‌های اسلام‌آباد را در مذاکرات انعکاس می‌دهند.

وی درنهایت گفت: «اگر طالبان از کویته خارج و در افغانستان مستقر شوند، پاکستان روی آن‌ها نفوذی نداشته باشد و بر اساس منافع ملی افغان‌ها حرکت کنند، ممکن است این مذاکرات راه بجایی ببرد؛ اما فعلاً به دلیل پیچیدگی‌های موجود در این مذاکرات با وجودی که مقامات افغان، آن را یک گام روبه‌جلو می‌دانند اما این سناریو که در کوتاه‌مدت به نتیجه قطعی برسند کمی دور از انتظار است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *