جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه

طبق گفته اوکراینی‌ها محل تجمع نیروهای روسی به وسیله موشک‌های دارای کلاهک خوشه‌ای ATACMS مورد اصابت قرار گرفته، باتوجه به ویدئو حداقل سه موشک در حمله استفاده شده است.اگر به لحظات اول ویدئو توجه کنید در ثانیه دوم پیش از رسیدن موج بمب‌های خوشه‌ای یک برخورد بزرگ دیده می‌شود که در واقع حاصل اصابت کلاهک ‌خوشه‌ای خالی شده موشک ATACMS در فاز آخر است./Viral vids

فون در لاین خشونت پلیس علیه معترضان در گرجستان را محکوم کرد

تهران- ایرنا- اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با بیان اینکه گرجستان در حال حاضر بر سر یک دو راهی قرار دارد، خشونت پلیس این کشور علیه معترضان به تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» از سوی پارلمان گرجستان را محکوم کرد.

Loading

تلاش فرانسه برای بازیابی نقشی استعماری در لبنان

۱۳۹۹/۰۹/۲۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین و تحلیلگر مسائل خاورمیانه با بیان اینکه نقشه راهی که فرانسه ترسیم کرده است نوعی دخالت آشکار در امور داخلی لبنان است، گفت: آنچه فرانسه مطرح می‌کند کاملاً مغایر با اهداف تغییر ساختار یا مذاکرات لبنانی - لبنانی است. آقای مکرون با این امید واهی که می‌تواند اقدام مؤثری را در جهت منافع فرانسه انجام دهد، وارد صحنه لبنان شده است.

احمد دستمالچیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات مداخله‌جویانه رئیس‌جمهور فرانسه در دومین نشست کمک اضطراری برای لبنان، خاطرنشان کرد: فرانسه از زمانی که استعمار خاورمیانه کشورها را تقسیم کرد بر اساس پیمان توافق‌نامه سایکس – پیکو سوریه، لبنان و شامات را سهم خود می‌داند و از آن زمان حضور قوی و جدی در این منطقه دارد و اکنون نیز تلاش می‌کند نفوذ سنتی خود را حفظ کند.

وی با بیان اینکه فرانسوی‌ها با هم‌پیمانی با مارونی‌ها که هم‌سو و هم آیین هستند، تلاش می‌کنند این حضور را در لبنان حفظ کنند، افزود: فرانسه می‌خواهد با درک تحرکات اخیری که در لبنان بر اساس خواسته و نیاز روز این کشور در حال وقوع است، موج‌سواری جدیدی انجام دهد. درواقع لبنان نیاز دارد برای اینکه بتواند از وضعیت فعلی که منجر به بن‌بستی شده است خارج شود، ازنظر ساختاری تجدیدنظری در ساختار قدیمی که میراث استعمار فرانسه است داشته باشد.

 

تلاش فرانسه برای بهره‌گیری از شرایط سیاسی لبنان

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه شکل‌گیری گفتگوی لبنانی – لبنانی به‌دوراز هرگونه دخالت خارجی را راه خروج از بن‌بست و ایجاد ساختارهای جدید عنوان کرد و گفت: لیکن فرانسه با درک این شرایط، می‌خواهد با موج‌سواری خود را به این مذاکرات تحمیل کند.

دستمالچیان با اشاره به تهدیدهای مکرون درباره اینکه از ضرورت اصلاحات در لبنان کوتاه نمی‌آییم و ارائه کمک‌های بین‌المللی مستلزم تحقق این خواسته‌ها است، ادامه داد: اگر فرانسه بخواهد با تحمیل نظر و شروط خود در لبنان اقدامی را به پیش ببرد، بی‌شک به شکست می‌انجامد؛ چراکه اینگونه دخالت‌ها در امور داخلی لبنان، استقلال لبنان و ایستادگی‌اش در برابر فشارها را خدشه دارد می‌کند.

وی به فشارهای خارجی برای تشکیل دولت در لبنان با چینشی خاص اشاره کرد و افزود: آنچه فرانسه مطرح می‌کند کاملاً مغایر با اهداف تغییر ساختار یا مذاکرات لبنانی – لبنانی است. آقای مکرون با این امید واهی که می‌تواند اقدام مؤثری را در جهت منافع فرانسه انجام دهد، وارد صحنه لبنان شده است. آن‌ها می‌خواهند مقاومت و نقش آن را درصحنه لبنان کمرنگ کنند و یا به طرفداران مارونی خود نقش بیشتری بدهند.

دستمالچیان تأکید کرد: این امر چیزی نیست که در لبنان شدنی باشد؛ چراکه معادلات و توازن قدرت در این کشور بسیار ظریف است و هیچ کشوری و یا نیرویی نمی‌تواند آن را به هم بریزد؛ زیرا این معادلات برآمده از نقش قدرت‌های محلی و منطقه‌ای است. لذا شکل فعلی لبنان و قدرت‌هایی که در آن سیطره و اشرافیت دارند به‌گونه‌ای نیست که فرانسه بتواند به تنهای اقدام خاص و مؤثری درباره آن انجام دهد و قطعاً این تلاش‌ها با شکست مواجه می‌شود.

این دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به اظهارات مکرون که گفته بود سیاستمداران لبنان باید هر چه سریع‌تر دولت جدید را تشکیل دهند، در غیر این صورت کمکی برای لبنان در کار نخواهد بود، افزایش این فشارها را تا زمان حضور ترامپ در کاخ سفید باهدف تشکیل کابینه دلخواه آن‌ها را قابل پیش‌بینی دانست و ادامه داد: تنها راه موفقیت لبنان و خروج از بن‌بست فعلی این است که نیروهای مؤثر در لبنان، خود گفتگوهای ملی و داخلی را آغاز کنند و کشورهای مؤثر در آن با درک این شرایط، با همفکری و همراهی به مذاکرات لبنانی – لبنانی کمک کنند. در غیر این صورت اگر دخالت مستقیمی در این کشور انجام شود حتماً شکست خواهد خورد.

 

نقشه راه فرانسه، دخالت آشکار در امور داخلی لبنان است

دستمالچیان به اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه در خصوص اینکه لبنان هیچ گامی برای اجرای نقشه راه فرانسه در زمینه اصلاحات برنداشته است، پرداخت و ضمن تأکید بر استعماری بودن ادبیات آن، اضافه کرد: نقشه راهی که فرانسه ترسیم کرده است نوعی دخالت آشکار در امور داخلی لبنان است. آن‌ها می‌خواهند قدرت انکارناپذیر هسته مقاومت در لبنان را نادیده بگیرند. همان‌طور که آمریکا این کار را کرده است. در حقیقت فرانسه می‌خواهد ابزار اجرایی تحریم‌های آمریکا علیه مقاومت و حزب‌الله باشد.

وی تأکید کرد: حزب‌الله و مقاومت واقعیت عینی، قوی و مؤثر در معادلات لبنانی است و مگر می‌شود این نقش و حضور را نادیده گرفت و تضعیف کرد. این شروط همان ابزار اجرایی تحریم‌های آمریکایی است که البته با توجه به معادلات قدرت در لبنان به جایی نخواهد رسید.

 

ناامنی در لبنان پیامد خلأ قدرت

این دیپلمات پیشین کشورمان درباره پیامدهای این مداخلات در امور داخلی لبنان، گفت: یکی از مهم‌ترین پیامدهایی که اقدامات بیجای فرانسه ممکن است در لبنان ایجاد کند، ناامن کردن لبنان به دلیل خلأ قدرت و مشکلات در خدمات‌رسانی به مردم است. با تداوم این وضعیت احتمال اینکه لبنان ناامن شود و دولت نتواند مسئولیت برقراری امنیت را به عهده بگیرد وجود دارد. قطعاً ناامنی لبنان منطقه را به‌نوعی درگیر می‌کند و این ناامنی حتی به کشورهای اروپایی هم سرایت خواهد کرد.

دستمالچیان با تأکید بر اینکه این ناامنی دامن مسببانش را خواهد گرفت، اضافه کرد: لبنان نباید ناامن و بی‌ثبات شود و تلاش برای دخالت در این کشور و ممانعت از تشکیل دولت طبق خواست گروه‌های لبنانی اقدامی اشتباه و زیان‌‎بار است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *