جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

عملیات وعده صادق نماد اقتدار جبهه مقاومت بود

دانشگاه دمشق هم میزبان نشستی با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از حقوقدانان سوری بود تا راهکار‌های پیگیری قانونی جنایات رژیم صهیونیستی را در محافل بین المللی بررسی کنند.

Loading

زیر سؤال رفتن روابط راهبردی عربستان با آمریکا در دوره بایدن

۱۳۹۹/۰۸/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: ریاض با نگرانی از تضعیف روابط راهبردی‌اش با امریکا در دوره ریاست جمهوری بایدن، تلاش دارد همچنان ایران را به‌عنوان عنصر ناامن‌ساز و نیز تهدیدگر امنیت در منطقه معرفی کند و از طریق دادن امتیازات رایگان به غرب به‌ویژه آمریکا با فروش نفت و به‌تبع آن خرید کلان نظامی، نسبت به حفظ روابط استراتژیک ریاض با واشنگتن اطمینان پیدا کند.

روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی طی ۴ سال ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ یکی از پرتنش‌ترین دوران روابط دو کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. ترامپ در طول ۴ سال حضور خود در کاخ سفید با حمایت‌ از سیاست‌های ضد ایرانی ملک سلمان و پسرش محمد بن سلمان در تشدید این سیاست‌ها بسیار مؤثر بود. در همین خصوص، اخیراً ملک سلمان، پادشاهی عربستان در ادعاهایی بر خطرات طرح منطقه‌ای ایران، مداخله‌اش در دیگر کشورها، حمایتش از به اصطلاح تروریسم، شعله‌ور کردن آتش فرقه‌گرایی تأکید داشته و از جامعه جهانی درخواست رویکردی قاطعانه علیه ایران را کرده است تا تضمینی برای رسیدگی جدی به تلاش‌های آن برای دستیابی به تسلیحات کشتارجمعی و پیشبرد برنامه موشک‌های بالستیکش باشد.

داود احمد‌زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با شورای راهبردی روابط خارجی درباره مواضع خصومت‌آمیز ریاض علیه تهران گفت: «در سال‌های اخیر عربستان سعودی سیاست‌های خود را بر افزایش قدرت خود و درواقع نفوذ منطقه‌ای متمرکز کرده و این سیاست را به روش‌های مختلف دنبال کرده است. ازجمله محورهای کلیدی سیاست‌های ملک سلمان و جانشین وی محمد بن سلمان، ائتلاف‌سازی منطقه‌ای در سیاست خارجی بوده است.» وی اضافه کرد: «در این مسیر تبدیل شورای همکاری خلیج‌فارس به مجموعه تحت فرمان خود و نیز تلاش برای تقویت جبهه موسوم به محور میانه‌رو عربی در قبال محور مقاومت ازجمله این تلاش‌ها بوده است. همچنین بحث حمایت علنی از نیروهای تکفیری در سوریه برای براندازی حکومت بشار اسد از متحدان نزدیک ایران در منطقه نیز ازجمله سیاست‌ها و راهبردهای مشخص عربستان طی چند سال گذشته بوده است.»

احمدزاده تأکید کرد: پایداری حکومت بشار اسد در سوریه، تقویت محور مقاومت با ورود نیروهای حوثی یمنی به این حوزه استراتژیک و نیز همگرایی بیشتر نیروهای شیعی در منطقه به‌ویژه در عراق، موازنه را به نفع محور مقاومت و ایران تغییر داده است. همچنین پیشرفت مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ تحت عنوان برجام، گشایش مقطعی در روابط تهران با کشورهای اروپایی و روند مناسبات با آمریکا در دوره باراک اوباما موجب شد که عربستان سعودی بااحساس نگرانی و تهدید از جانب جمهوری اسلامی، بحث ایران‌هراسی را در سطح منطقه به‌صورت جدی پیگیری کند.

این کارشناس با اشاره به نزدیکی کشورهای عربی ازجمله عربستان به رژیم صهیونیستی گفت: «این نزدیکی باهدف ضربه زدن به منافع ملی ایران در سطح منطقه پیگیری می‌شود و ازاین‌رو ما در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ شاهد شکل‌گیری یک مثلث شوم بین اسرائیل، آمریکا و عربستان باهدف تغییر دادن محیط ژئوپلیتیک منطقه خاورمیانه و نیز تضعیف کشورهای غیرهمسو مانند ایران، عراق و لبنان در منطقه بودیم.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به پیروزی جو بایدن دمکرات در انتخابات آمریکا و چشم‌انداز روابط ریاض-واشنگتن با راه‌یابی بایدن به کاخ سفید گفت: «بعد از کارزار انتخاباتی آمریکا و پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، این سناریو مطرح است که روابط راهبردی آمریکا و عربستان در برخی حوزه‌ها دچار دگردیسی و تغییر شود و برخی اختلافاتی که به گذشته نه‌چندان دور بازمی‌گردد دوباره مطرح گردد. این اختلافات بیشتر بر مسائل حقوق بشری متمرکز خواهد بود؛ درواقع پیگیری پرونده‌های حقوق بشری از طرف دمکرات‌ها به‌ویژه شخص جو بایدن معاون سابق اوباما و رئیس‌جمهور جدید همچون زخم کهنه‌ای است که می‌تواند چالش‌های گذشته در روابط دو کشور را مجدداً آشکار سازد.»

احمدزاده با تشریح این شرایط ادامه داد: «بنابراین اکنون ملک سلمان با اذعان به برخی تغییرات احتمالی در منطقه پس از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا تلاش دارد بار دیگر با سیاست ایران‌هراسی، عربستان را به‌عنوان متحد نزدیک آمریکا در منطقه و کلیت جهان غرب مطرح سازد.»

به گفته این کارشناس، پیگیری این سیاست‌ها شاید از حملات برخی از نهادهای حقوق بشری در غرب به‌ویژه حزب دمکرات در آمریکا در بحث قتل جمال خاشقچی و پرونده آن جلوگیری کند. ازاین‌رو ما شاهد تکرار اتهامات واهی از سوی مقامات عربستانی نسبت به ایران تحت عنوان حمایت ایران از به اصطلاح تروریسم، ناامنی‌های ایجاد شده و پرونده هسته‌ای آن هستیم.

این کارشناس درنهایت درباره آینده روابط ریاض و واشنگتن در پرتو مناسبات این کشور با ایران در دوره بایدن و همچنین احتمال ازسرگیری مجدد مذاکرات دو کشور درقالب 5+1 گفت: «نکته اولی که جو بایدن در بحث ایران مطرح کرده احتمال بازگشت آمریکا به برجام است؛ این بازگشت، گام مهمی در راستای کاهش تنش‌های منطقه‌ای خواهد بود. از سوی دیگر گشوده شدن باب گفتگو بین تهران و واشنگتن درقالب 5+1 می‌تواند ثبات و امنیت را تا حدودی به منطقه پرتنش خاورمیانه بازگرداند که این مسائل ازنظر عربستان که به ایران به‌عنوان یک رقیب سنتی می‌نگرد و ترس از دست دادن جایگاه استراتژیک خود را دارد می‌تواند تبعات منفی و بدی به همراه داشته باشد.»

وی تأکید کرد: «درنتیجه ریاض با نگرانی از تضعیف روابط راهبردی‌اش با امریکا در دوره ریاست جمهوری بایدن، تلاش دارد همچنان ایران را به‌عنوان عنصر ناامن‌ساز و نیز تهدیدگر امنیت در منطقه معرفی کند و از طریق دادن امتیازات رایگان به غرب به‌ویژه آمریکا با فروش نفت و به‌تبع آن خرید کلان نظامی، نسبت به حفظ روابط استراتژیک ریاض با واشنگتن اطمینان پیدا کند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *