جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

Loading

دستور کار بایدن برای بازگرداندن آمریکا به نهادهای بین‌المللی

۱۳۹۹/۰۸/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل راهبردی معتقد است: جو بایدن، رئیس‌جمهور آینده آمریکا قصد دارد رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه ترامپ را به‌ویژه در نحوه برخورد این کشور با نهادهای بین‌المللی معکوس کند.

سید رضا میرطاهر، کارشناس مسائل نظامی و استراتژیک در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره رویکرد دولت دونالد ترامپ در قبال معاهدات بین‌المللی اظهار داشت: «یکی از مشخصات مهم دولت دونالد ترامپ این است که وی در طول 4 سال گذشته تلاش خود را مصروف بر خروج آمریکا از انواع توافقات، پیمان‌ها و معاهدات بین‌المللی کرد. درواقع در چارچوب رویکرد یک‌جانبه گرایانه‌ای که ترامپ از ابتدای زمامداری و ورود به کاخ سفید در ژانویه 2017 در پیش گرفت این مسئله همواره مدنظر آمریکا بوده و ازاین‌رو می‌بینیم که طی 4 سال گذشته این کشور از توافقات مهمی مانند توافق آب و هوایی پاریس، توافق هسته‌ای برجام، پیمان‌‌های کنترل تسلیحات مانند پیمان نیروهای هسته‌ای میان برد یا INF و پیمان آسمان‌های باز خارج شد که درواقع، دو پیمان مهم درزمینهٔ کنترل تسلیحات و جلوگیری از وقوع درگیری‌های نظامی به‌ویژه در عرصه اروپا هستند»

وی در ادامه افزود: «به‌رغم تلاش زیاد روسیه برای تمدید پیمان سلاح‌های هسته‌ای استراتژیک یا همان پیمان استارت جدید اما آمریکایی‌ها عملاً در این زمینه مانع‌تراشی می‌کنند و اگر این مانع‌تراشی‌ها ادامه پیدا کند این پیمان مهم نیز در فوریه 2021 به پایان خواهد رسید.»

میرطاهر در ادامه با اشاره به اینکه ترامپ تلاش مستمری را در زمینه تضعیف چند‌جانبه‌گرایی و نهادهای بین‌الملل انجام داد گفت: «ترامپ آمریکا را از چند نهاد بین‌المللی مهم خارج کرد و آخرین مورد آن، خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت به بهانه‌ جهت‌گیری این نهاد بین‌المللی به سمت چین و کم‌کاری در زمینه مبارزه با ویروس کووید 19 بود.»

به گفته میرطاهر، همچنین واشنگتن باهدف حمایت از رژیم صهیونیستی، از برخی نهادهای بین‌المللی وابسته به سازمان ملل مانند شورای حقوق بشر سازمان ملل و یونسکو نیز خارج شد و همین مسئله انتقادات شدیدی را علیه آمریکا به دلیل اینکه حتی منافع خود را در گرو تبعیت از منافع رژیم صهیونیستی قرار داده به دنبال داشته است.

این کارشناس مسائل استراتژیک درباره مشکلات پیش‌روی‌ جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در قبال معاهدات و توافقنامه‌های بین‌المللی گفت: «جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب قصد دارد روندی را که ترامپ ظرف 4 سال گذشته در پیش گرفته بود معکوس کند. در این زمینه بایدن قول داده بعد از ورود به کاخ سفید طی 70 روز به توافق آب و هوایی پاریس و سازمان جهانی بهداشت برگردد. این مسئله بیانگر آن است که اساساً نامزد دمکرات‌ها قصد دارد رویکرد یک‌جانبه گرایانه ترامپ را به‌ویژه در نحوه برخورد آمریکا با نهادهای بین‌المللی معکوس کند. مسلماً این مسئله منجر به آن خواهد شد که نگاه منفی کشورهای جهان ازجمله متحدان اروپایی واشنگتن در 4 سال گذشته تا حدی تغییر کند.»

میرطاهر با اشاره به اینکه به دلیل رویکردها و اقدامات ترامپ‌، آمریکا احترامش را در جهان ازدست‌داده گفت: «واقعیت امر این است که تداوم رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه واشنگتن باعث شده است که ایالات‌متحده عملاً در جهان بسیار منزوی شود. به‌عنوان‌مثال در رابطه با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام باید توجه داشت که این توافق، توافقی بود که بین ایران و گروه 5+1 صورت گرفته بود اما با خروج آمریکا از این توافق در تاریخ 8 می‌2018 این گروه تبدیل به گروه 1+4 شد.»

این کارشناس با تأکید بر اینکه گروه 1+4 متشکل از دو طیف شرقی شامل روسیه و چین و طیف غربی شامل آلمان، فرانسه، بریتانیا و اتحادیه اروپا است، افزود: «نکته جالب اینکه هم‌طیف شرقی و هم‌طیف غربی درباره انتقاد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام که طبق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد مورداجرا گذاشته‌شده هم‌نظر و متفق بوده و هستند و همین هم‌نظری باعث شده که تلاش‌های چند ماه اخیر آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران و سپس بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل یا همان تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران کاملاً با شکست مواجه شود.»

وی تأکید کرد که این امر باعث انزوای آمریکا درصحنه جهانی به‌ویژه در سازمان ملل شد.

میرطاهر همچنین بابیان اینکه دولت شکست‌خورده ترامپ اکنون تمام تلاش خود را به کار گرفته تا ظرف مدت باقی‌مانده از دوران زمامداری‌اش زهر خود را علیه ایران بریزد و تهدید کرده که هر هفته تحریم‌های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی اعمال خواهد کرد گفت: «این مسئله بیانگر آن است رویکردی که واشنگتن در دوره ریاست جمهوری ترامپ در پیش گرفت رویکردی کاملاً شکست‌خورده، ناکام و نافرجام بوده و اگر آمریکا مایل است که بار دیگر از احترام و ارزشی درصحنه بین‌المللی برخوردار باشد باید این رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه را کنار بگذارد؛ به‌خصوص اینکه واقعیات خارجی و تحولات نظام بین‌المللی نشان می‌دهد که این نظام اکنون تبدیل به یک نظام چندقطبی شده است. لذا در این محیط جهانی نمی‌توان با اتخاذ سیاست‌های یک‌جانبه گرایانه که در شعار ترامپ یعنی «نخست آمریکا» تجلی پیدا کرده بود، اقدامی صورت داد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *