جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نگرانی سناتورهای آمریکایی از احتمال اعزام گارد ملی برای مقابله با اعتراضات دانشگاهی

سناتور‌های آمریکایی پیشنهاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها به منظور مقابله با اعتراضات فزاینده علیه جنگ غزه و حمایت آمریکا از اسرائیل را رد کردند. تیم کین، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها را «ایده بسیار بدی» دانست و گفت این کار خاطرات دردناک دوران خشونت‌آمیز اعتراض‌های دانشگاهی علیه جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۰، به ویژه در دانشگاه ایالتی کنت را، که طی آن چهار دانشجو بر اثر تیراندازی گارد ملی کشته شدند، تداعی می‌کند.

ایتالیا و فرانسه برای تقویت صنعت دفاعی اروپا، تعهدنامه‌ امضا کردند

تهران-ایرنا- وزارت دفاع ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که رم و پاریس امروز (دوشنبه) تعهدنامه‌ای مبنی بر ایجاد یک مرکز صنعتی مشترک برای دفاع زمینی با مشارکت شرکت‌های هر ۲ کشور امضا کردند که به دنبال تقویت صنعت دفاعی اروپا است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان حامی فلسطین را تهدید به تعلیق از تحصیل کرد  

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که از رسیدن به توافق با دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل، ناتوان مانده و رئیس دانشگاه با همکاری پلیس، دست به سرکوب دانشجویان زده است، اکنون در پی پایان نیافتن این اعتراض ها، دانشجویان را تهدید کرد اعتراض ها را متوقف کنند، در غیر اینصورت از ادامه تحصیل تعلیق خواهند شد.

Loading

کارنامه سیاه مدعیان حقوق بشر در غرب در قبال عربستان

۱۳۹۹/۰۶/۲۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با اشاره به انتقاد سازمان ملل از احکام عربستان در پرونده خاشقچی گفت: اگر هر کشور دیگری این میزان جنایات را مرتکب شده بود با تنبیه‌ها و تحریم‌های شدید آمریکا، اتحادیه اروپا و افول جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی مواجه می‌شد.

دکتر داود احمدزاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی تصمیم ریاض به قتل جمال خاشقچی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول، حمله به یمن و سرکوب گسترده مخالفان و منتقدان داخلی را تحت تاثیر سیاست تهاجمی این کشور بعد از روی کار آمدن محمد بن سلمان دانست و خاطرنشان کرد: سیاست خارجی عربستان در این دوره، منطقه غرب آسیا را با تلاطم و آشوب جدی مواجه ساخت.

وی با بیان اینکه از دیدگاه بن سلمان باید صدای مخالفان به نوعی در نطفه خفه شود، گفت: بعد از این قتل، جمع بزرگی از مخالفان سیاسی عربستان پناهنده شده و یا بدون درخواست پناهندگی، کشورشان را ترک کردند.

 

آشکار شدن چهره واقعی بن سلمان، مهم‌ترین پیامد قتل خاشقچی

این استاد دانشگاه با اشاره به دیگر جنایت‌های محمد بن سلمان مانند بازداشت‌های گسترده زنان فعال در عرصه حقوق زنان و ده‌ها تن از روحانیون، دانشمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه ادامه داد: مهم‌ترین پیامد قتل خاشقچی برای عربستان و به طور خاص شخص بن سلمان، آشکار شدن چهره واقعی این رژیم و نابودی تصویر دروغینی بود که تلاش داشت از خود به نمایش بگذارد. بعد از این جنایت بود که روزنامه‌های آمریکا و اروپا به طور گسترده به مسائلی مانند جنگ یمن و نقش حقوق بشر در عربستان هم پرداختند.

احمدزاده با اشاره به گزارش‌های پی در پی سازمان مل در رابطه با قتل خاشقچی و همچنین جنایات ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن گفت: در ابتدای امر تلاش شد این جنایت از سوی عربستان، به بوته فراموشی سپرده شود و با حمایت برخی دولت‌های غربی همچون آمریکا و پوشش رسانه‌ای کشورهای همسو با عربستان خارج از اراده شخص بن سلمان قلمداد شود، اما با اقدامات بعدی و برخی پیگیری‌ها از جمله از سوی ترکیه، آشکار شد که در پشت ماجرای قتل خاشقچی، نیروهای امنیتی وابسته به بن سلمان حضور دارند.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به مداخلات آمریکا برای رد هر گونه قطعنامه ضد عربستان در شورای امنیت و یا حتی نفوذ در مجمع عمومی سازمان ملل، تصریح کرد: بااین حال شاهد بودیم انتقادات بر سر موضوعات حقوق بشری در عربستان شدت و حدت بیشتری به خود گرفت و تبعات این انتقادات در سطح عمومی و داخلی عربستان که منتقدانش روز به روز بیشتر می‌شوند، خود را نشان داد. بن سلمان که تلاش کرده بود چهره‌ای میانه رو جدا از اسلام سلفی از خود به نمایش بگذارد و انتقادات را بر سر مسائل حقوق بشری و سخت گیری‌های برخی علمای وهابی و سلفی کاهش دهد، در اهدافش ناکام ماند.

احمد زاده افزود: در پوشش این سیاست‌های ریاکارانه، همچنان نقض حقوق بشر در مناطق شیعه‌نشین عربستان، از جمله حجاز و سرکوب برخی منتقدان داخل حکومت عربستان از جمله شاهزادگانی که به نوعی وابستگی کمتری به بن سلمان و سیاست‌های او داشتند به جد پیگیری شد که نشان می‌داد بن سلمان همچنان به دنبال یکپارچه‌سازی قدرت در سطح داخلی و پیشبرد اهداف سیاست‌های تهاجمی خود در منطقه است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه توضیح داد: این مسائل هزینه‌هایی را در ابعاد مختلف برای عربستان در پی داشت؛ از جمله شکاف‌های مذهبی میان شیعیان اقلیت جنوب حجاز و اکثریت سنی‌ها را دامن زد. علاوه بر آن این قتل در سطح عمومی چهره خشنی از دولتمردان عربستان در افکارعمومی به نمایش گذاشت و نشان داد آن‌ها همچنان با مشت آهنین به دنبال سرکوب مخالفان خود هستند و در این مسیر از دین و مذهب هم استفاده ابزاری می‌برند.

وی با اشاره به انزوای عربستان در محافل سیاسی و اقتصادی بین‌المللی در مقطع پس از اعلام قتل خاشقچی، گفت: با این حال انتقادات، بیشتر از سوی کشورهای مخالف عربستان صورت می‌گرفت و جانبداری‌هایی از سوی کشورهای اروپایی، آمریکا و کشورهای همسو با منافع عربستان در منطقه مانند امارات و بحرین صورت گرفت که همسویی و همپوشانی با منافع عربستان دارند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه قتل خاشقچی و رفتار عربستان باعث شد تا در مقطعی سرمایه‌گذاران خارجی درباره سرمایه‌گذاری در این کشور تجدیدنظر کنند، به استقبال سرد سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از اجلاس «داووس صحرا» که در ریاض برگزار شده بود، اشاره کرد و ادامه داد: بحران ناشی از قتل خاشقچی تا حدی تلاش‌ها و برنامه‌های بن سلمان برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در عربستان را با چالش و ابهام مواجه کرد. این در حالی است که بن سلمان یکی از مهم‌ترین ارکان چشم انداز 2030 را تنوع بخشیدن به منابع اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی اعلام کرده است.

وی درخصوص تاثیر جنایات عربستان بر روابط این کشور با آمریکا اظهارداشت: ترامپ بارها اعلام کرده که عربستان منافع اقتصادی سرشاری برای کاخ سفید دارد و به خاطر این منافع از جمله پیشبرد طرح «معامله قرن» و درآمدی که با فروش تسلیحات نظامی عاید شرکت‌های بزرگ تسلیحاتی آمریکا می‌شود، حاضر نیست به دلیل قتل خاشقچی و یا موضوعات حقوق بشری، این پرونده‌ها را در مجامع بین‌المللی پیگیری کند و یا رویکردی ضد عربستان دنبال کند.

احمد زاده به تلاش‌های ترامپ برای به حاشیه کشاندن و مبرا کردن بن سلمان از جنایت‌هایش از جمله قتل خاشقچی اشاره و تاکید کرد: قتل خاشقچی تاثیر آنچنانی در روابط کاخ سفید و ریاض نداشته و همچنان نگاه آمریکا به عربستان همان «گاو شیرده» منطقه است و منتظر است که حتی از این موضوعات هم به نوعی بهره ببرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در عین حال با بیان اینکه دیدگاه اروپایی‌ها با دیدگاه کاخ سفید تفاوت‌هایی داشت، گفت: اما در اتحادیه اروپا هم شاهد چندگانگی میان کشورهای قدرتمند اتحادیه بودیم. در حالی که بریتانیا دنباله‌روی از سیاست‌های کاخ سفید را همچنان در دستور کار داشت و هیچ حساسیتی نسبت به قتل خاشقچی، مسائل حقوق بشری و سرکوب مخالفان عربستان در داخل این کشور نشان نداد، اما برخی رسانه‌های آزاد اروپا در فرانسه و آلمان واکنش‌های تندی نشان دادند و خواستار قطع فروش تسلیحات به عربستان شدند.

 

همراهی اروپا با سیاست‌های تجاوزکارانه و تهاجمی عربستان

وی در عین حال گفت: بسیاری از این مسائل صرفا در حد پرداختن رسانه‌ای بود و متاسفانه در عمل شاهد همگرایی و همراهی کشورهای اروپایی با سیاست‌های تجاوزکارانه و تهاجمی عربستان در داخل و منطقه بوده و هستیم.

احمدزاده با تاکید بر اینکه قتل خاشقچی ضربات جبران‌ناپذیری حداقل به وجهه عربستان در جهان وارد کرد و باعث تشدید و تعمیق نگرانی و تردید دولت‌های غربی درباره عربستان و بن سلمان و روابط‌شان با این کشور شد، هزینه‌هایی که عربستان به دلیل جنایت‌های داخلی و منطقه‌ای پرداخت را بسیار کمتر از پیش‌بینی‌ها، حتی در میان رسانه‌های غربی ارزیابی کرد.

وی توضیح داد: وجود منابع نفتی، خرید تسلیحات از اروپا و آمریکا و برخی سیاست‌های منطقه‌ای به نوعی امنیت عربستان را با امنیت این کشورها گره زده و آن‌ها حاضر نیستند به خاطر همین عواید و منافعی که از این روابط راهبردی به دست می‌آورند بر سر مسائل حقوق بشری هزینه بپردازند و علیه عربستان اقدام کنند.

به اعتقاد این استاد دانشگاه اگر هر کشور دیگری این میزان جنایات را مرتکب شده بود با تنبیه‌ها و تحریم‌های شدید آمریکا و اتحادیه اروپا و افول جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی مواجه می‌شد، اما در منطق قدرت، فروش نفت و خرید تسلیحات و پیشبرد سیاست‌های منطقه‌ای باعث عدم اقدام جدی و واکنش نسبت به این موضوعات حقوق بشری شد و لکه ننگی در کارنامه مدعیان حقوق بشر در غرب به جا گذاشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *