جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | جمله خاص پادشاه عربستان درباره غرور ایرانی‌ها به صدام به روایت ظریف

محمد جواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه، در نشست «ژئوپلیتیک خلیج فارس» با اشاره به تماس دبیرکل وقت سازمان ملل با پادشاه وقت عربستان در روزهای اخر جنگ ایران و عراق گفت: ما روزهای آخر جنگ، دستِ بالا نداشتیم. در آن شرایط دبیرکل وقت سازمان ملل متحد با تعریفی که از ایرانیان شنیده بود به «فهد» زنگ زد تا صدام را وادار کند آتش‌بس را بپذیرد. او به صدام نمی‌گوید ایرانیان سلاح قوی دارند، بلکه می‌گوید غرور ایرانی را زیر پا نگذار، که اگر غرورشان زیرسوال برود برمی‌گردند و دمار از روزگارت درمی‌آورند. بعد از قرائت پیام حضرت امام هم بود که مردم به جبهه هجوم بردند. منبع: خبرگزاری دانشجو

قدردانی حماس از اقدام کلمبیا در قطع روابط با رژیم صهیونیستی

جنبش حماس فلسطین با قدردانی از موضع رئیس جمهور کلمبیا در اعلام قطع روابط با رژیم اشغالگر به خاطر جنگ نسل‌کشی آن علیه غزه ، از سایر کشورها خواست که آنها هم اقدام مشابهی در پاسخ به جنایات وحشیانه این رژیم ضد مردم فلسطین انجام دهند.

Loading

اهمیت بیانیه کمیسیون مشترک برجام و مخالفت با تلاش‌های ضد برجامی آمریکا

۱۳۹۹/۰۶/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به ویژگی‌های بیانیه پایانی نشست کمیسیون مشترک برجام، گفت: برگزاری این نشست در این شرایط و نیز انتشار بیانیه‌ای حاکی از همسویی اعضا، گام مثبتی در راستای حفظ برجام و مخالفت جامعه بین‌المللی با اقدامات آمریکا بود.

کورش احمدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به بیانیه رئیس نشست کمیسیون مشترک برجام و تاکید بر اهمیت صیانت از آن از سوی تمامی طرف‌ها، خاطرنشان کرد: این نشست و بیانیه منتشر شده در پی آن، عمدتا با توجه به شرایط زمانی خاصی که در آن به سر می بریم حائز اهمیت است. در شرایطی که آمریکا در شورای امنیت مصرا در پی بازگرداندن قطعنامه‌های پیشین و از این طریق نابودی برجام است، تاکید مجدد اعضای باقی مانده در برجام بر ضرورت حفظ و اجرای آن مهم است.

وی این نشست و بیانیه پایانی آن را نشانه دیگری حاکی از عزم اعضای برجام به یافتن و آزمودن راههای ممکن برای اجرای آن دانست و افزود: علاوه بر آن، در این بیانیه بر موضع اعضای کنونی برجام مبنی بر اینکه آمریکا عضو برجام نیست و به این دلیل قادر به توسل به سازوکارهای برجام از جمله مکانیسم ماشه نیست، تاکید شده است.

 

تاکید بر مردود بودن اقدامات آمریکا در رابطه با برجام

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل به مواضع کشورهای عضو برجام در انتقاد از اقدامات آمریکا و همچنین نامه‌های آنها به شورای امنیت در این رابطه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه قبلا اعضای فعلی برجام در نیویورک و نیز در پایتخت‌های خود اقدام آمریکا برای بازگرداندن قطعنامه‌های پیشین علیه ایران را مردود اعلام کرده بودند، تاکید بر این مسئله مهم در نشست کمیسیون مشترک برجام نیز در همان مسیر حائز اهمیت است.

 

عزم اروپا برای حفظ برجام

وی با یادآوری اینکه ایران تنها یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام و به عنوان اقداماتی جبرانی که در چارچوب بندهای 26 و 36 برجام قابل درک است، اقدام به کاهش برخی تعهدات خود کرد، اضافه کرد: نکته مهم دیگر در این بیانیه این است که در آن سخنی از برخی اقدامات ایران در کاهش برخی از تعهداتش ذیل برجام گفته نشده است.

احمدی افزود: در این بیانیه همچنین از پروژه‌های هسته‌ای مشترک به ویژه پروژه اراک و پروژه ایزوتوپ در فردو سخن رفته و بر اهمیت و لزوم اجرای آنها تاکید شده است. در این مورد در بیانیه تصریح شده که به رغم اقدام آمریکا در ماه می گذشته مبنی بر لغو معافیت‌های مرتبط با این پروژه‌ها، اعضا بر حمایت از این پروژه ها و ادامه اجرای آنها تاکید کرده اند. اگر اعضا در راستای اعلام چنین موضعی در مورد پروژه‌ها، اقداماتی عملی نیز برای تداوم اجرای آنها به عمل آورند، گام مهمی برداشته شده است.

 

شکل گیری تفاهم میان ایران و آژانس تحول مهم بیانیه

وی شکل گیری تفاهم بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد اجازه داوطلبانه برای دسترسی آژانس به دو محل در ایران را تحول مثبت دیگری در این بیانیه ارزیابی کرد و اظهارداشت: با توجه به سابقه این موضوع و نقشی که سه کشور اروپایی در این رابطه در شورای حکام آژانس بازی کردند، این موضوع و اشاره به آن در بیانیه کمیسیون مشترک نیز قابل توجه است.

 

کمیسیون مشترک و مخالفت جامعه بین‌المللی با اقدامات آمریکا

احمدی تاکید کرد: در مجموع اینکه کمیسیون مشترک برجام به رغم شرایط دشوار ناشی از کرونا تشکیل یک نشست را در دستور کار خود قرار داد و آن را برگزار کرد و در پایان نیز بیانیه‌ای حاکی از همسویی اعضا منتشر نمود، تحول مثبتی در راستای حفظ برجام و مخالفت جامعه بین‌المللی با اقدامات آمریکا در رابطه با آن بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *