جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

روابط راهبردی تهران – بغداد و اهداف نامشروع آمریکا در عراق

۱۳۹۹/۰۶/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه هدف آمریکایی‌ها از حضور در عراق حمایت از آزادی عمل اسرائیل در منطقه و کنترل ایران است، گفت: تسلط بر عراق و به کار بردن ظرفیت‌های آن در جهت دشمنی با همسایگان و کنترل آنها هرگز مورد رضایت مردم، مرجعیت و سیاستمداران عراقی نخواهد بود.

سید صباح زنگنه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی  با اشاره به دیدار نخست وزیر عراق با رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید و بیانیه منتشر شده پس از انجام این دیدار، خاطرنشان کرد: این ملاقات و اظهارات پس از آن، در شرایطی که زمان زیادی تا برگزاری انتخابات در آمریکا باقی نمانده، حاکی از آن است که آقای الکاظمی و آمریکایی‌ها برای بهره‌برداری از این نوع ملاقات‌ها و سفرها عجله دارند.

وی با بیان اینکه ترامپ در شرایط فعلی به شدت نیازمند بهره برداری‌های سیاسی است، افزود: آقای الکاظمی هم نیازمند چنین تصویری از حمایت مستقیم آمریکا از خود است و طبیعتا چنین حمایتی نمی‌تواند یکسویه و تنها از طرف آمریکا باشد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا بااشاره به مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از این کشور و همچنین اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه هدف آمریکا از نگه داشتن نیروهایش در عراق مقابله با تحرکات احتمالی ایران است، گفت: این بهانه اصلا با خواسته مردم عراق و اکثریت پارلمان این کشور سازگار نیست. با اینکه برخی احزاب و گروه‌ها به این مصوبه رای نداده‌اند، اما نیروهای آمریکایی مستقر در عراق بدون موافقت اکثریت مردم این کشور، عملا روزهای خوبی نخواهند داشت.

زنگنه با تاکید بر اینکه تهدید داعش عملا با پیروزی‌های نیروهای عراقی و همچنین با درایت و هدایت شهید ابومهدی المهندس و کمک‌های شهید سلیمانی و حمایت عظیمی که فتوای مرجعیت به وجود آورد رفع شد، ادامه داد: حضور نیروهای آمریکایی و ائتلاف به بهانه مبارزه با داعش عملا ارتباطی با پیروزی بر داعش ندارد و از این به بعد هم نخواهد داشت. مشروط بر اینکه آمریکایی‌ها مجددا داعش را تقویت و احیا نکنند و مسیرهای رفت و آمدشان را بین عراق، سوریه و ترکیه ببندند، آن زمان داعشی در کار نخواهد بود که مستلزم حضور نیروهای آمریکایی نیست.

 

عدم مشروعیت اهداف آمریکا از حضور در عراق

وی اضافه کرد: در چنین شرایطی نیازی به حضور این میزان نیروی آمریکایی نیست و به نظر می آید همانطور که مقامات مختلف آمریکایی گاهگاهی به زبان آورده اند، هدفشان کنترل ایران است. با این اظهارات طبعا مشروعیت حضور این نیروها زیر سوال می رود و این حق را به ایران می دهد که از امنیت منطقه‌ای و ملی خود دفاع کند و با این حضور مخالفت کند.

زنگنه با بیان اینکه عراق ظرفیت ایجاد درگیری‌های جدید را ندارد، گفت: اما آمریکایی‌ها با این سخن عملا عراق را به سمت درگیری پیش می برند و صحنه این درگیری‌ها نیز طبعا خاک و فضای عراق خواهد بود. مسئله‌ای که هرگز مطلوب مردم، پارلمان و حتی دولتمردان عراق هم نیست، چرا که توان آنها را مستهلک می کند و از بازسازی عراق دور خواهند افتاد.

 

تلاش آمریکا برای ایجاد انحصار در عراق

وی با اشاره به تلاش آمریکا برای ممانعت از حضور کشورهای دیگر در عراق برای اجرای پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای این کشور و ایجاد انحصار برای خود و همچنین موضوعات مطرح شده در دیدار ترامپ و الکاظمی، افزود: وجود طرح بزرگی برای بلعیدن عراق از این مذاکرت احساس می شود. این اقدام غیر اخلاقی و غیر قابل پذیرش است. چرا که عراق می تواند با امکانات و تسهیلات بیشتری پا در جاده بازسازی و توسعه بگذارد و شاهد روزهای مثبت تری شود، اما با این رویکرد آمریکا عملا شاهد انحصارگری در بازار عراق خواهیم بود. این مسئله نه تنها با مبانی دموکراسی و اقتصاد آزاد سازگار نیست بلکه حتی با هیچ یک از مبانی لیبرالیسم هم همخوانی ندارد.

زنگنه گفت: وضعیت عجیب و غریبی در عراق شکل داده‌اند که گویی عراق کشوری عقب مانده، محروم و محصور است و قرار است آمریکا بر کل امکانات و ثروت‌های خدادادی این کشور مسلط شود. در حالی که عراق چنین کشوری نبوده و نیست و با امکاناتی که دارد می تواند به عنوان بازاری باز عمل کند.

 

روابط عمیق راهبردی میان ایران و عراق

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه روابط راهبردی ایران و عراق بر کسی پوشیده نیست و روابط عمیق فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میان دو کشور وجود دارد، افزود: دوران انحصار، سلطه گری و اعمال هژمون در منطقه و جهان گذشته است و قابل برگشت نیست. مردم عراق و مرجعیت این کشور با چنین استراتژی‌ها و چشم اندازهایی سازگار نیستند. عراق می تواند بر روی پاهای خود بایستند، اما تسلط بر عراق و به کار بردن ظرفیتهای آن در جهت دشمنی با همسایگان و کنترل آنها از خاک عراق، عملا برخلاف مصالح عراق است و هرگز مورد رضایت مردم، مرجعیت و سایستمداران عراقی هم نخواهد بود.

 

خروج نیروهای آمریکایی ظرف سه سال وعده‌ای موهوم

زنگنه ادعای ترامپ در رابطه با خروج نیروهای آمریکایی از عراق ظرف سه سال را وعده‌ای موهوم و خیالی دانست و اضافه کرد: با توجه به مصوبه پارلمان عراق چنین بازه زمانی طولانی پذیرفته نیست، می توانند بحث آموزش سلاح‌های خاص مانند هواپیما را با تعداد بسیار محدود استثنا کنند اما درباره سایر تسلیحات، نیروهای عراقی می توانند در خاک آمریکا آموزش ببینند و نیازی به حضور این تعداد نیروی آمریکایی در داخل عراق نیست.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی آمریکایی‌ها مدعی هستند که به دعوت وزرای خارجه سابق در عراق هستند و متاسفانه حرمت و احترامی برای مصوبه پارلمان قائل نشدند. اگر این گونه باشد وزیر خارجه عراق باید نامه‌های قبلی را کنار بگذارد و دیگر نیازی به تاسیس پایگاه‌های عملیاتی در استان‌های مختلف عراق نیست.

زنگنه با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها نتوانستند حملاتی که اسرائیل به نیروهای عراقی انجام داد را مهار کنند و حتی قبل از آن هشداری دهند، گفت: بنابراین حضور آنها بسیار مشکوک و مرموز است. هدف آنها حمایت از آزادی عمل اسرائیل در منطقه است؛ اگر چنین نبود یک بار هم که شده آنها باید به اسرائیل اخطار می دادند که از نقض حریم هوایی عراق دست بردارند و تکرار نکنند. اینها مسائلی جدی و حیاتی است و عراق را وارد گردونه خطرناکی خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *