جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ایران در اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی سنپترزبورگ ابتکارات سایبری ارائه می کند

نشست سخنگویی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز در محل ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران(اکسپو ۲۰۲۴) در سالن خلیج فارس برگزار میشود که در ابتدای آن به روز ملی خلیج فارس نیز اشاره شد.

Loading

علل و پیامدهای تنش‌های اخیر بین پیونگ‌یانگ و سئول

۱۳۹۹/۰۴/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل آسیا با اشاره به نوع بازیگری چین و آمریکا در شبه‌جزیره کره، گفت: با توجه به عدم تمایل این دو قدرت به رویارویی جدی در شرایط فعلی، پیش‌بینی می‌شود که تصمیم کره‌ شمالی مبنی بر تعلیق اقدام نظامی علیه کره جنوبی، در راستای منافع بازیگران بزرگ بوده و ازاین‌رو فاقد تأثیر قابل‌توجهی بر کشورهای ذی‌نفع است.

بهروز ایاز در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی بابیان اینکه تصمیم پیونگ‌یانگ به اقدام نظامی علیه سئول که در پی تبلیغات منفی فعالان حقوق بشری کره جنوبی در نقطه مرزی علیه این کشور صورت گرفت در راستای چند هدف بود، خاطرنشان کرد: جلوگیری از تبلیغات و اقدامات منفی علیه پیونگ‌یانگ و معطوف کردن نگاه بازیگران تأثیرگذار به مسئله شبه‌جزیره کره، عرض‌اندام مجدد کیم جونگ اون برای بازگشت به قدرت و نمایش کنترل خود بر سیاست خارجی را می‌توان ازجمله این اهداف برشمرد.

وی افزود: کیم جونگ اون پس از غیبت دوهفته‌ای و در پاسخ به شایعات و گمانه‌زنی‌ها مبنی بر عدم حضور فعال در عرصه‌ سیاست خارجی، فرصت مناسب برای ابراز وجود جدی و قاطع بودن در تصمیمات و مواضع خود را پیدا کرد؛ بنابراین با دستور انفجار دفتر ارتباطات دو کره در نقطه مرزی و سپس تهدید به اقدام نظامی و ارسال نیرو به آن نقطه، در تلاش بود که بار دیگر نگاه بازیگران ذی‌نفع به این منطقه را معطوف کند.

این کارشناس مسائل آسیا اقدام پیونگ‌یانگ در انفجار دفتر ارتباطات بین دو کره و تصمیم به اقدام نظامی علیه سئول را به‌نوعی نقض آتش‌بس هفتادساله و توافقنامه ۲۰۱۸ بین دو کشور عنوان کرد و گفت: برای بررسی علل تهدید نظامی کره جنوبی و همچنین توقف آن باید به استراتژی کلی کره شمالی توجه داشت. با در نظر گرفتن استراتژی بلندمدت کره شمالی مبنی بر بازدارندگی، این تحرکات اخیر را می‌توان صرفاً اقداماتی تاکتیکی، کوتاه‌مدت و تهدیدی به‌منظور نمایش قدرت خود و ارسال پیام‌هایی به بازیگران ذی‌نفع در شبه‌جزیره لحاظ کرد.

 

پیونگ‌یانگ مقابله نظامی با سئول را منطبق با مصالح خود نمی‌بیند

ایاز تأکید کرد: به نظر می‌رسد پیونگ‌یانگ اعزام نیرو و مقابله نظامی با کره جنوبی را در شرایط فعلی منطبق با مصالح ملی خود نمی‌بیند.

وی در خصوص تبعات این تصمیم بر مناسبات مرتبط با تنش‌ها در رابطه با کره شمالی و به‌ویژه کشورهای کره جنوبی، چین، آمریکا و منطقه نیز گفت: حرکت کره شمالی درتهدید به اقدام نظامی علیه سئول، نوعی هشدار و حرکتی تاکتیکی در راستای اهدافش است و از طرفی با توجه به آنکه تصمیمات سئول در شبه‌جزیره متأثر از نگاه آمریکا است و آمریکا حل مسئله شبه‌جزیره کره را در کوتاه‌مدت در راستای استراتژی خود نمی‌بیند و از طرف دیگر حل مسئله کره شمالی نیز، منوط به حل مسئله چین است، بنابراین می‌توان گفت هرگونه تغییر جدی در مناسبات دو کره، منوط به تصمیمات بازیگران بزرگ‌تر است.

این تحلیلگر مسائل آسیا اضافه کرد: با توجه به عدم تمایل این دو قدرت به رویارویی جدی در شرایط فعلی، پیش‌بینی می‌شود که تصمیم کره‌ شمالی مبنی بر تعلیق اقدام نظامی علیه کره جنوبی، در راستای منافع بازیگران بزرگ بوده و ازاین‌رو فاقد تأثیر قابل‌توجهی بر کشورهای ذی‌نفع است و نمی‌توان دستاورد شاخصی نیز برای پیونگ‌یانگ از این اقدام متصور شد.

 

کره شمالی نمی‌خواهد برگ برنده‌ای به ترامپ در انتخابات بدهد

ایاز گفت: اگرچه برخی تحلیل‌ها، حرکت کره شمالی را در جهت کسب امتیازاتی در جهت سامان دادن به وضعیت وخیم اقتصادی در شرایط کرونا تعبیر کرده‌اند اما به نظر می‌رسد ازآنجایی‌که کره شمالی اعتماد لازم برای مذاکره مجدد را به دلیل تجربه‌های ناکام در مذاکرات پیشین ندارد، نمی‌خواهد برگ برنده‌ای را به‌عنوان دستاورد در انتخابات آتی به دست ترامپ دهد، بنابراین به‌ نظر می‌رسد نمی‌توان چنین اقداماتی را در چارچوب کسب امتیازات در نظر گرفت.

 

پیش‌بینی افزایش اقدامات موشکی و هسته‌ای کره شمالی

وی درعین‌حال یادآور شد: با توجه به پیچیدگی معادلات سیاسی و امنیتی حاکم بر شبه‌جزیره کره، پیش‌بینی و تحلیل دقیق‌تر نیازمند پیگیری تحولات پیشرو و گذر زمان بیشتر است؛ اما با توجه به شرایط کنونی و استراتژی بلندمدت کره شمالی مبنی بر بازدارندگی، می‌توان انتظار داشت که این کشور همچنان به اقدامات موشکی و هسته‌ای خود ادامه داده و حتی برشدت آن بیفزاید.

ایاز تأکید کرد: قطعاً این اقدامات منجر به افزایش قدرت نظامی و موشکی پیونگ‌یانگ ازیک‌طرف و ناامن‌تر شدن و تعمیق بحران شبه‌جزیره از سوی دیگر خواهد شد. چیزی که تحلیلگران از آن با عنوان «تولید بحران» نام می‌برند.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *