جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

اهداف کاخ سفید از اتهام دخالت ایران، روسیه و چین در اعتراضات آمریکا

۱۳۹۹/۰۴/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه ادعای مداخله ایران در اعتراضات آمریکا می‌تواند به نفع ایران تمام شود، گفت: مقامات کاخ سفید با ارتباط دادن اعتراضات به کشورهای خارجی می‌خواهند مشروعیت تظاهرات را زیر سؤال ببرند؛ درحالی‌که با این اقدام به مردم خودشان حمله و تلاش می‌کنند با فرافکنی مسئولیت خود را نسبت به وضعیت موجود، به دیگران منتقل کنند.

دکتر فؤاد ایزدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات یک مقام کاخ سفید که ایران، چین و روسیه را متهم به دخالت در ناآرامی‌های آمریکا کرده بود، خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلاتی که در داخل آمریکا ایجاد شده است، سران کاخ سفید با این اظهارات به دنبال فرافکنی هستند. کشتار سیاه‌پوستان و درعین‌حال سرکوب خشونت‌آمیز تظاهرکنندگانی که از خشونت استفاده نمی‌کنند و شعارشان این است که ما دستانمان را بالا برده‌ایم توجیهی ندارد.

وی با بیان اینکه مقامات کاخ سفید با ارتباط دادن اعتراضات و معترضان به کشورهای خارجی می‌خواهند مشروعیت تظاهرات را زیر سؤال ببرند، افزود: آن‌ها با این اقدام به‌نوعی به مردم خودشان حمله می‌کنند و با فرافکنی می‌خواهند مسئولیت خود را نسبت به وضعیت موجود، به دیگران منتقل کنند. اینکه آن‌ها مسئولیت خود را انجام نمی‌دهند کمکی به بهتر شدن اوضاع نمی‌کند و مشکل را افزایش می‌دهد، موضوعی که در نهایت به نفعشان نیست.

این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: اینکه مخاطب سیاه‌پوست این حرف‌ها را باور کند که مثلاً ایران حامی این جریان اعتراضی است و می‌خواهد کمک کند، برای ما اتفاق خوبی است. چراکه اعتقاد ما این است که آن‌ها که در خیابان‌ها اعتراض می‌کنند در نهایت در پی تغییر دموگرافیکی که در آمریکا رخ خواهد داد، به‌تدریج قدرت را در این کشور به دست می‌گیرند. چراکه بر اساس آمارها تا سال 2045 جمعیت سفید پوست در آمریکا اقلیت و جمعیت رنگین پوست به اکثریتی می‌رسند و زمانی که این جمعیت اکثریت شوند به‌تدریج هم در حوزه داخلی و هم خارجی، سیاست امریکا تغییر خواهد کرد.

 

دولت آمریکا به دنبال مذاکره با ایران نیست

این تحلیلگر تحولات آمریکا در رابطه با تلاش ترامپ و پیشنهاد مذاکره به ایران با وجود اتهام زنی‌ها علیه کشورمان تأکید کرد: دولت آمریکا به دنبال مذاکره با ایران نیست. چراکه مذاکره سطح خود را دارد و به‌طور مستقیم یا خصوصی اعلام می‌شود که مثلاً در مقابل گرفتن یکسری امتیازها، امتیازهای دیگری داده می‌شود. درحالی‌که دولت آمریکا در دوره ترامپ هیچ‌گاه صحبت از دادن امتیاز نکرده و همیشه صحبت از پیش‌شرط بوده است! آقای پمپئو 12 پیش‌شرط گذاشته و درنهایت به ایران می‌گویند باید این پیش‌شرط‌ها را اجرا کنید و کشور نرمالی شوید! این نشانه‌های نرمال شدن است و وظیفه شما است که نرمال باشید! هیچ‌گاه گفته نشده که بعدازاین که پیش‌شرط‌ها را اجرا کردید چه اتفاق مثبتی می‌افتد و چه امتیازاتی را دریافت می‌کنید.

ایزدی با بیان اینکه دولت ترامپ به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی و یا تسلیم کامل آن است که در هر دو مورد هم شکست‌خورده است، اضافه کرد: هر زمان که آمریکایی‌ها علاقه‌مند به مذاکره شدند، خودشان می‌دانند که چگونه پیام مذاکره را اعلام کنند. توییت‌های آقای ترامپ هم ذیل همان مورد اول است و می‌گوید بیایید با من حرف بزنید! من مشکلات شما را حل می‌کنم! بحث دادن امتیاز به ایران نیست و اقداماتش بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.

 

انتظار اعلام حمایت و همبستگی ایران با سیاه‌پوستان آمریکایی

این استاد دانشگاه تهران در رابطه با تلاش آمریکا برای اتهام زنی به ایران، چین و روسیه با هدف ایجاد بدبینی در افکار عمومی مردم آمریکا علیه این سه کشور، گفت: آن‌ها به چنین هدفی نخواهند رسید. مردم آمریکا دو بخش هستند. یک گروه تحت ستم و معترض‌اند و یا همراه با اعتراض‌کنندگان هستند. این گروه شامل رنگین‌پوستان و بخش قابل‌توجهی از سفیدپوستان می‌شود که اگر آن‌ها بدانند کشوری از آن‌ها حمایت می‌کند خوشحال می‌شوند، همان‌طور که اساتید سیاه‌پوست آمریکایی دعوت شده در یکی از وبینارها، همه بدون استثنا، اعلام کردند که انتظارشان از ایران این است که اعلام حمایت و همبستگی کند.

وی ادامه داد: فعالیت‌هایی هست که فقط ایران می‌تواند انجام دهد؛ مثلاً فقط ایران است که می‌تواند به ونزوئلا بنزین بفرستند، برخی کشورها بنزین ندارند، برخی دیگر که دارند جراتش را ندارند. ایران هم بنزین دارد و هم جراتش را دارد. در مورد اعتراضات اخیر هم‌چنین حالتی وجود دارد. وظیفه ما این است که حداقل در حوزه اعلام همبستگی فعال باشیم.

ایزدی اضافه کرد: نژادپرست‌ها و طرفداران ترامپ گروه دیگری هستند که اصولاً با ایران ابراز مخالفت می‌کنند. آن‌ها هم در حقیقت با توجه به آگاهی‌شان نسبت به سیاست‌های خصمانه آمریکا و فشار حداکثری ممکن است از حمایت‌های ایران خوششان نیاید اما منطقش را درک می‌کنند که وقتی علیه ایران کار کنند، ایران هم  بتواند مقابله‌به‌مثل کند.

 

همراه بودن با مردم ستمدیده آمریکا به نفع ما و وظیفه ما است

وی گفت: گروه اول با توجه به تغییرات دموگرافی در آمریکا به قدرت خواهند رسید و همان عملکردی که ما در رابطه با مهاجرین عراقی داشتیم باید در قبال آن‌ها داشته باشیم. هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که حکومت صدام سرنگون شود اما وظیفه ما حمایت از مهاجرین عراقی بود و آن کار را انجام دادیم. وقتی حکومت صدام سرنگون شد، آن‌ها به قدرت رسیدند. تا قبل از آن برخی فکر می‌کردند حمایت از مهاجرین هزینه بی‌فایده و اشتباهی است اما معلوم شد اقدام درستی بوده. همین مسئله را در دهه‌های آینده نسبت به آمریکا خواهیم داشت. ازاین‌جهت همراه بودن با مردم ستمدیده آمریکا به نفع ما و وظیفه ما است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *