جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

زنگ خطری در چند قدمی انتخابات!

تهران_ایرنا_کارشناسان هشدار داده‌اند که سیاست‌های رئیس‌جمهوری ایالات متحده و دموکرات‌ها در قبال اسرائیل که اعتراض هزاران دانشجو در سراسر آمریکا را برانگیخته است، می‌تواند بر رای جوانان به «جو بایدن» تاثیر گذاشته و به شانس انتخاب مجدد وی آسیب بزند.

گزارش خبرنگار ایرنا را در این باره ببینید.

ظاهر شدن قبرهای مزدوران کشته شده در اوکراین در گورستان های کشورهای بالتیک

در گورستان های کشورهای بالتیک، مانند سایر کشورهای اروپایی، قبرهای مزدوران رژیم کی یف، که توسط سربازان ارتش روسیه در جریان درگیری های مسلحانه کشته شده اند، ظاهر می شود، اما اطلاعاتی در مورد تلفات واقعی در آنجا بیان نمی شود. خبرنگار اسپوتنیک شخصاً در قبرستان نظامی آنتاکلنیو در بخش شرقی ویلنیوس پایتخت لیتوانی در این مورد متقاعد شد.

Loading

اقدام ضد حقوق بشری آمریکا در تحریم دیوان کیفری بین‌المللی

۱۳۹۹/۰۳/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین –گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه دستور ترامپ برای تحریم کارکنان دیوان لاهه نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هیچ حدومرزی برای جنایاتشان نمی‌شناسند، گفت: آمریکایی‌ها در گذشته برای جنایاتشان هیچ‌گاه محکوم نمی‌شدند اما امروزه تغییر عمده محتوایی در جهان در حال شکل‌گیری است و با افزایش آگاهی و درک مردم جهان، آن‌ها نسبت به این اعمال و رفتار وحشیانه واکنش خواهند داشت.

دکتر محمد دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به دستور اجرایی ترامپ، برای تحریم، مجازات اقتصادی و محدودیت‌های مسافرتی برخی قضات و کارکنان دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل تحقیق در مورد سربازان آمریکایی و رژیم صهیونیستی به اتهام انجام جنایات جنگی در افغانستان در سال 2014، خاطرنشان کرد: این تصمیم نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها برای جنایات و عملکردشان هیچ حدومرزی نمی‌شناسند و همه مصوبات حقوق بشری، حقوقی و قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارند.

 

مصوبات غیرقانونی آمریکا در سازمان ملل

وی افزود: بعد از حوادث 11 سپتامبر که هیچ‌گاه مشخص نشد آیا ساختگی و عمدی بود و یا حملاتی واقعی، آمریکایی‌ها بهترین بهره‌برداری را کردند و چون تهدیدی به آن وسعت در نزدیکی سازمان ملل رخ داده بود در شورای امنیت بیشترین میزان مصوبات غیرقانونی و فراتر از منشور را به نفع خود دریافت کردند. بر اساس یکی از آن مصوبات، به آمریکا اجازه داده شد که دفاع پیشگیرانه داشته باشد که با تکیه بر آن حملاتی به کشورهای مختلف صورت داد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه مصوبه دیگری که آمریکایی‌ها در آن زمان به نفع خود تصویب کردند این بود که نظامیان آمریکایی دخالت کننده در عملیات دفاع پیشگیرانه، از تعقیب‌های بین‌المللی مصون خواهند بود، گفت: در جریان بمباران‌های غزه، عراق، افغانستان و بعضاً لیبی گزارشگران برخی از نهادهای بین‌المللی مانند گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل و یا گزارشگران بدون مرز، حملات به بیمارستان‌ها و اماکن عمومی را جنایات جنگی ارزیابی کردند و با شکایت به دیوان دادگستری بین‌المللی لاهه این مسائل را پیگیری کردند.

 

اقدام پیش‌دستانه آمریکا برای محدودیت دیوان لاهه

دهقان گفت: وقتی این احتمال می‌رفت که حکمی از سوی آن‌ها علیه این اقدامات آمریکا صادر شود و این حکم آن مصوبه را لغو کند، آمریکا برای جلوگیری از لغو آن مصوبه و ممانعت از فراخوانی نظامیانش در کشورهای مختلف به دادگاه لاهه، اقدامی پیش‌دستانه انجام داد و قضات و دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید به تحریم کرد.

وی با اشاره به جنایات آمریکا در دهه‌های گذشته و بی‌توجهی این کشور به قوانین بین‌المللی، ادامه داد: امروزه شرایط با گذشته متفاوت شده است. در شرایط فعلی شاهد هستیم همه اقداماتی که صورت می‌گیرد در منظر دید عموم با دوربین‌های شخصی ثبت و ضبط می‌شود و هیچ‌کس نمی‌تواند مانع آن شود. کوچک‌ترین اقدامی در رابطه با بمباران‌ها و جنایت‌ها ثبت و ضبط می‌شود، کما اینکه شاهد بودیم تصاویری که از نحوه قتل «جورج فلوید» ثبت‌شده بود به همه جهان رسید و چه تبعاتی به همراه داشت، آنچه در ده سال گذشته امکان آن وجود نداشت. باید در نظر داشت که اقدامات آمریکایی‌ها در زمان برده‌داری به‌مراتب بدتر از این اقدام بود.

 

افزایش آگاهی‌های جهانی نسبت به جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی

این تحلیلگر تحولات بین‌الملل تأکید کرد: آمریکایی‌ها نمی‌توانند مانع ثبت و ضبط جنایت‌های جنگی خود و صهیونیست‌ها و سایرین در جهان شوند و هر چه جلوتر رویم این آگاهی‌ها بیشتر خواهد شد. آن‌ها درگذشته هرگز محکوم نمی‌شدند، کما اینکه برای بمباران هیروشیما هرگز از ژاپنی‌ها عذرخواهی نکردند و محکوم هم نشدند.

وی بابیان اینکه امروز به‌واسطه ارتباطات گسترده میان ملت‌ها، تغییر عمده محتوایی در جهان در حال شکل‌گیری است، افزود: با افزایش آگاهی و درک مردم جهان، آن‌ها نسبت به این اعمال و رفتار وحشیانه واکنش خواهند داشت. آمریکا در کشوری مانند ویتنام ده‌ها جنایت انجام دادند و هیچ دوربینی برای ثبت جنایات آن‌ها نبود و افکار عمومی در موردشان تحریک نشد و توانستند از زیر آن‌همه جنایات شانه خالی کنند و طلبکار هم باشند!

دهقان با اشاره به تمایل آمریکا برای مستثنا شدن اقدامات سربازان آمریکا از سایرین و عدم رسیدگی به جنایات آن‌ها در کشورهای مختلف، تأکید کرد: وقتی سطح آگاهی و حساسیت افکار عمومی بالا برود قطعاً شرایطی ایجاد خواهد شد که دوباره مجامع جهانی تحت‌فشار قرار گیرند و قوانینی بازدارنده برای اقدامات بعدی آمریکایی‌ها اعمال کنند تا آن‌ها برای دست زدن به چنین جنایاتی مجبور باشند احتیاط بیشتری بکنند.

این استاد دانشگاه اشاره به ابراز نگرانی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تحریم دیوان کیفری بین‌المللی، نظام سلسله مراتبی بین‌المللی را از ابتدا بر پایه بی‌عدالتی توصیف کرد و گفت: شاهد هستیم که پنج کشور جهان هر مصوبه‌ای را می‌توانند تصویب و یا رد کنند و 194 کشور جهان تنها نظاره‌گر آن هستند. در مجمع عمومی رأی 194 کشور جهان هیچ اعتباری ندارد و لازم‌الاجرا نیست اما رأی آن پنج کشور برای همه جهان لازم‌الاجرا است. این جهانی است که بر پایه بی‌عدالتی از جنگ جهانی دوم به بعد بنیان گذاشته‌شده است، اما نقد نظام بین‌الملل توسط افکارعمومی قطعاً راه را برای اعمال اصلاحات باز می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *