جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است

زرشناس استاد دانشگاه و پژوهشگر فلسفه سیاسی با اشاره به جنبش اعتراضی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حمایت از غزه گفت: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده، وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد یعنی مدرنیته دارد کم کم قدرت اقناعی خود را از دست می‌دهد.

حمله موشکی حزب الله لبنان به میرون

مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: رزمندگان حزب الله، شهرک‌های شمال فلسطین اشغالی را با ده‌ها موشک هدف قرار دادند.

Loading

اهداف ترامپ از ابراز تمایل برای خروج کامل از افغانستان

۱۳۹۹/۰۳/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: رئیس پیشین ستاد افغانستان وزارت امور خارجه با بیان اینکه اظهارات ترامپ درباره خروج کامل نیروها از افغانستان تاکتیکی برای انحراف افکار عمومی داخلی است، گفت: آمریکایی‌ها تصمیمی برای خروج از افغانستان ندارند.

محسن پاک آیین در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا درباره خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، خاطرنشان کرد: در شرایطی که روز به روز محبوبیت حزب جمهوری‌خواه و شخص ترامپ به دلیل حمایت از نژادپرستی، سرکوب مردم آمریکا و همچنین عدم مدیریت صحیح در مهار کرونا کاهش پیدا می‌کند، ترامپ در وضعیت بحرانی قرار دارد؛ بنابراین او باید برای طرح موضوعات جدید تلاش کند تا افکار عمومی را به سمت آن‌ها سوق دهد.

وی برخی از مواضع اخیر ترامپ در قبال ایران را با این هدف ارزیابی کرد و افزود: در حوزه سیاست خارجی ترامپ بیشترین امیدش را به مسئله افغانستان بسته بود و اینکه بتواند با طالبان به توافقی اجرایی برسد. چراکه در حوزه‌های دیگری مانند ایران، کره شمالی و ونزوئلا و غرب آسیا دستش خالی ماند. مذاکرات متعددی هم با طالبان انجام دادند و به‌طور نسبی هم برخی توافقات که بیشتر در جهت ارزیابی یکدیگر بود انجام شد، اما بعد از مدتی شاهد بودیم که این موضوع دچار چالش شد.

این تحلیلگر تحولات بین‌الملل با اشاره به حمله طالبان به موضع آمریکا و همچنین اعلام آمریکا مبنی بر اینکه توافقی که با طالبان به دست آورده را اجرایی نمی‌کند، گفت: ترامپ در زمان رقابت‌های انتخاباتی به مردم خود قول داده بود که نیروهایش را از افغانستان خارج کند و در شرایط فعلی هم سعی می‌کند با طرح این موضوع، فضای داخلی را مهار و آرام کند.

 

آمریکایی‌ها تصمیمی برای خروج از افغانستان ندارند

پاک آیین با تأکید بر اینکه اعتقاد ندارم که نیروهای آمریکایی تصمیمی برای خروج از افغانستان داشته باشند، ادامه داد: آن‌ها باهدف به این کشور آمدند و ناتو را با خود همراه کردند. آن‌ها به دنبال محاصره روسیه، تهدید چین و ایجاد مشکل برای ایران هستند و درعین‌حال اهداف اقتصادی و فرهنگی را هم در داخل افغانستان دنبال می‌کنند؛ به همین دلیل است از این کشور خارج نخواهند شد.

وی درعین‌حال گفت: ممکن است به‌صورت تاکتیکی برخی از نیروهایشان را خارج کنند اما اینکه انتظار داشته باشیم تمام نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شوند و پایگاه‌های نظامی‌شان را در آنجا تعطیل کنند؛ اتفاق نخواهد افتاد.

 

اظهارات ترامپ تاکتیکی برای انحراف افکار عمومی

پاک آیین اظهارات ترامپ را بیشتر یک تاکتیک برای انحراف افکار عمومی که علیه او بسیج شده‌اند دانست و ادامه داد: او سعی می‌کند دستاوردی را در این مسیر به مردم خود نشان دهد و آن‌هم بحث خروج نیروهایش از افغانستان است؛ اما قطعاً نیروهای آمریکا از افغانستان خارج نمی‌شوند چراکه خروج همه نیروهای آمریکا از افغانستان، درواقع شکست بزرگی برای این کشور در غرب آسیا محسوب می‌شود. چراکه آن‌ها از سوریه خارج شدند، در عراق هم امیدی به حضور ندارد. در افغانستان که هزینه‌های کلانی انجام دادند، مؤثرترین و بیشترین حضور را دارند و اگر از آنجا خارج شوند به‌طورقطع تمام شعارها و اهدافی که قبلاً مطرح کرده بودند را زیر سؤال می‌برند.

 

حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان راهبردی و درازمدت است

رئیس پیشین ستاد افغانستان وزارت امور خارجه با بیان اینکه حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان برای آمریکا راهبردی و درازمدت است، گفت: تمام دولت‌های آمریکا، صرف‌نظر از ترامپ، به این مسئله اعتقاددارند که باید در افغانستان حضور جدی داشته باشند و بهانه آن‌ها هم مبارزه با تروریسم است، درحالی‌که داعش را خود آن‌ها وارد افغانستان کردند.

پاک آیین افزود: اگر هم روزی آمریکا از این کشور خارج شود که بسیار بعید است، قطعاً کمک بزرگی به ایجاد صلح و ثبات در افغانستان خواهد شد. چراکه تاکنون مشکل اصلی طالبان با دولت افغانستان، خروج نیروهای خارجی بوده و اعلام کرده درصورتی‌که این نیروها خارج شوند در انتخابات شرکت و با دولت هم سازش می‌کنند؛ بنابراین اگر نیروهای آمریکایی خارج شوند خودبه‌خود به ثبات در افغانستان کمک خواهند کرد.

وی با اشاره به اظهارات معاون رهبر سیاسی طالبان که گفته بود در صورتی که نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند می‌توانیم در سیستم اجرایی کشور ادغام شویم و از دولت هم حمایت کنیم، اضافه کرد: البته این اظهارات هم بیشتر موضعی سیاسی است؛ چراکه آن‌ها مطمئن هستند آمریکا از افغانستان خارج نمی‌شود.

 

آمریکا می‌خواهد داعش را در افغانستان حفظ کند

رئیس پیشین ستاد افغانستان وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه طالبان و آمریکا هر دو می‌خواهند امتیازات حداکثری درروند مذاکرات و آینده افغانستان داشته باشند، گفت: آمریکا می‌خواهد هم بر حوزه نظامی افغانستان مسلط باشد، هم نیروهای داعش را در آنجا حفظ کند، هم با دولت این کشور رابطه خوبی داشته باشد و هم منافع اقتصادی خود را تأمین کند. از طرف دیگر طالبان هم به دنبال امتیازات حداکثری است هم بتواند قوم غالب در افغانستان باشد و حاکمیت داشته باشد و البته امتیازاتی که به بخشی از اقوام بدهد. این دیدگاه‌ها باعث می‌شود آن‌ها به توافق نرسند.

وی همچنین حضور عناصر و بازیگران دیگری درصحنه مانند دولت افغانستان و اقوام تاجیک و ازبک و هزاره را مانع جدی برای رسیدن طالبان به اهدافش برشمرد و گفت: اساساً اعتقاد ندارم که آمریکا به دنبال ثبات در افغانستان باشد که به خاطر آن بخواهد از این کشور خارج شود. سیاست راهبردی آمریکا ایجاد بی‌ثباتی در کشورهای اسلامی است؛ فرقی هم نمی‌کند کدام کشور اسلامی باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *