جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | جولان تانک پیشرفته آمریکایی در خیابان‌های روسیه

نظامیان روس در حال جابه‌جاییِ تانک آبرامز ساخت آمریکا از منطقهٔ عملیاتی به مسکو هستند و قرار است این تانک همراه با برخی غنائم جنگی در منطقه‌ای در مسکو به نمایش گذاشته شود. اوکراین به طور موقت تانک‌های آمریکایی آبرامز را به دلیل نگرانی از پهپادهای روسی از مقدم نبرد عقب کشیده است./فارس

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

Loading

توافق عبدالله و اشرف غنی و چالش‌های پیش‌روی آن

۱۳۹۹/۰۳/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با اشاره به ابهامات موجود در خصوص سهم طالبان از قدرت و آینده سیاسی آن‌ها در افغانستان گفت: با توجه به چالش‌های موجود در افغانستان، به نظر می‌رسد شاهد شکل‌گیری دولت ضعیف و متزلزلی خواهیم بود که در آن دعواها ادامه پیدا خواهد کرد.

دکتر رضا عابدی گناباد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اخبار منتشرشده در خصوص امضای توافق سیاسی بین «اشرف غنی» و «عبدالله» اظهار کرد: متأسفانه فرایند دولت – ملت‌سازی و مشارکت مردمی در افغانستان تجربه نوپایی است و آنچه در این کشور در حال شکل‌گیری است شبیه تحولاتی است که در عراق شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه هنوز ساختارهای جامعه در این کشور با دموکراسی فاصله زیادی دارند و نگاه‌های قومیتی ارجح هستند، افزود: پشتون‌ها تلاش می‌کنند ساختار قدرت و عالی‌ترین نهاد اجرایی همچنان به‌طور یکپارچه در اختیار آن‌ها باشد و نگاه‌های قومی – قبیله‌ای باعث ایجاد دولتی ضعیف در افغانستان شده است.

این تحلیلگر مسائل افغانستان با اشاره به اخبار و گمانه‌زنی‌های منتشرشده در رابطه با جزئیات این توافق و حضور 50 درصدی عبدالله عبدالله در قدرت به عنوان رئیس شورای عالی مصالحه گفت: ساختار قدرت بین افراد تقسیم‌شده و تقسیم‌بندی بر اساس مباحث قومیتی بوده، متأسفانه این مسائل باعث می‌شود دولت ضعیفی در کابل شکل بگیرد و با چنین دولت ضعیفی و وجود اختلافات در زمینه‌های مختلف ازجمله مذاکره با طالبان و سهم آن‌ها در قدرت، بسیاری از مسائل دیگر دچار چالش می‌شود.

 

آمریکا به دنبال تداوم حضور دولتی ضعیف در افغانستان

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه دولت ضعیف آن چیزی است که آمریکایی‌ها در افغانستان می‌خواهند، ادامه داد: آن‌ها هر جا به فرایند دولت سازی شکل دادند عمدتاً دولت‌هایی ضعیف روی کار آوردند؛ چراکه در قالب دولت ضعیف است که می‌توانند نفوذ فرهنگی، اقتصادی و امنیتی در آن کشور داشته باشند. با توجه به موقعیت راهبردی افغانستان، آن‌ها به دنبال تداوم حضور دولتی ضعیف و تعمیق چالش‌ها بین گروهای مختلف هستند.

وی تجربه مشارکت عبدالله عبدالله و اشرف غنی در دوره قبل دولت در افغانستان را ناموفق و عامل تضعیف قدرت مرکزی عنوان کرد و گفت: به نظر می‌رسد همین وضعیت را در دولت در حال تشکیل در افغانستان هم شاهد خواهیم بود.

عابدی گناباد با بیان اینکه این تقسیم قدرت و مصالحه محصول فشارهای خارجی است، به تهدیدهای آمریکا برای قطع همکاری و کمک‌های اقتصادی به دولت افغانستان اشاره کرد و افزود: نباید فریب اظهارات ترامپ درباره خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان را خورد. آمریکا می‌خواهد در افغانستان حضور نظامی و امنیتی داشته باشد. آن‌ها قطعاً بخشی از نیروهایشان را در افغانستان باقی خواهند گذاشت و نفوذ امنیتی، سیاسی و شبکه‌سازی‌شان را در این کشور حفظ خواهند کرد.

 

آمریکایی‌ها آمده‌اند که در افغانستان بمانند

وی با تأکید بر اهمیت موقعیت راهبردی افغانستان گفت: آمریکایی‌ها آمده‌اند که در افغانستان بمانند؛ آن‌ها با توجه به موقعیت این کشور و هم‌مرزی در شمال شرق با چین، می‌توانند در این منطقه چینی‌ها را مهار کنند. این کشور از شمال با منطقه آسیای مرکزی از طریق ترکمنستان و تاجیکستان هم‌مرز است و آسیای مرکزی بخشی از منطقه خارج نزدیک است که در دکترین راهبردی روس‌ها اهمیت دارد؛ بنابراین آمریکا می‌خواهد روسیه و چین و هند را از طریق افغانستان و انتشار ویروس ناامنی و مواد مخدر، مهار کند و همه این‌ها دولتی ضعیف در افغانستان می‌خواهد.

عابدی گناباد با اشاره به اخبار منتشرشده درباره اینکه دو طرف بر سر مسائل بزرگ سیاسی توافق کرده‌اند، اضافه کرد: درگیری‌ها و حملات انتحاری در کابل و نقاط دیگر افغانستان در روزهای اخیر، مبین نگاه تردیدآمیز نسبت به کارآمدی این توافق است. به نظر می‌رسد با توجه به شکل‌گیری این دولت ضعیف و متزلزل این دعواها ادامه پیدا خواهد کرد و چندان امیدوار نیستم که در درازمدت به ثبات و آرامش در این کشور منجر شود.

 

طالبان و سهم آن از قدرت چالش عمده توافق

وی با اشاره به ابهامات موجود در خصوص سهم طالبان از قدرت و آینده سیاسی آن‌ها در افغانستان، گفت: در دولت و ساختار افکار عمومی این کشور دیدگاه واحدی نسبت به طالبان وجود ندارد و همه این‌ها قطعاً چالش‌های عمده‌ای را در کوتاه‌مدت در ساختار سیاسی و توافق شکل داده‌شده به نمایش خواهد گذاشت.

این استاد دانشگاه افزود: گرچه ممکن است عبدالله و اشرف غنی در تقسیم قدرت به اشتراک نظرهایی برسند و کابینه را تشکیل دهند، اما شاهد یک رویکرد واحد در جامعه و دولت نسبت به طالبان نخواهیم بود و این چنددستگی در ادامه باعث یک سلسله چالش‌ها و مسائل خواهد شد که این توافق را بسیار متزلزل خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *