جدیدترین مطالب

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

در حالی که طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی و همچنین غربی‌ها، حماس را متهم به کارشکنی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل سرا کرده‌اند که هره‌های کلیدی این جنبش فلسطینی به کرات طرح‌های خود را برای پایان دادن به کشتار و جنایت اشغالگران در باریکه غزه رائه کرده‌اند. در این باره گفته‌های روز چهارشنبه خلیل الحیه در مصاحبه با الشرق می‌تواند یکی از بارزترین نمونه‌هایی باشد که ثابت می‌کند حماس در عین حفظ خطوط قرمز و اصول مقاومت، برای پایان دادن به رنج بی‌پایان مردم غزه حاضر به انعطاف سیاسی هستند، کما اینکه در همین راستا خلیل الحیه در مقام  نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از شروط این جنبش برای کنار گذاشتن اسلحه رونمایی کرده و گفته به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطینی این کار را انجام خواهد.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

رای‌الیوم: رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: رهبران مقاومت در غزه با ارسال پیام‌هایی، به مذاکره کنندگان حماس اطلاع داده اند که آمادگی کامل برای نبرد در رفح دارند و آنها نباید امتیازی در قبال ممانعت از نبرد در این منطقه بدهند.

مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران

کابل – ایرنا- شماری از آگاهان امور اقتصادی افغانستان می‌گویند که این کشور می‌تواند خط آهن قزاقستان را که از طریق این کشور به جنوب آسیا وصل می‌شود، از طریق اسلام قلعه به خط آهن ایران وصل کند.

رای الیوم: رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: رهبران مقاومت در غزه با ارسال پیام‌هایی، به مذاکره کنندگان حماس اطلاع داده اند که آمادگی کامل برای نبرد در رفح دارند و آنها نباید امتیازی در قبال ممانعت از نبرد در این منطقه بدهند.

رای الیوم: رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: رهبران مقاومت در غزه با ارسال پیام‌هایی، به مذاکره کنندگان حماس اطلاع داده اند که آمادگی کامل برای نبرد در رفح دارند و آنها نباید امتیازی در قبال ممانعت از نبرد در این منطقه بدهند.

Loading

کرونا و تشدید واگرایی جهانی

۱۳۹۹/۰۲/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکا بعد از کرونا همچنان به واگرایی دامن زد، گفت: در حال حاضر کشورها هر کدام درگیر مسائل خود هستند و متاسفانه جهان به سمت عدم همگرایی و تشدید سیاست‌های واگرایانه می‌رود.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه شیوع جهانی کرونا در قرن بیست و یکم معادل‌هایی مانند وبا و حصبه در قرن‌های دیگر داشته که منجر به کشته شدن میلیون‌ها نفر شدند، محکی برای انسانی است که ادعا می‌کند متمدن شده و راهکارها را بهتر فراگرفته است، اظهار داشت: رسانه های غربی این نکته را دامن زده اند. شکل‌گیری کرونا در شهر ووهان و اینکه هیچ شهر دیگری در چین آلوده و قرنطینه نشد و بازگشت این شهر به شرایط عادی و گسترش سریع این ویروس در سایر کشورها جای سؤال و ابهام زیادی دارد.

 

تلاش ترامپ برای جلب همکاری کشورها برای اتهام زنی به چین

وی با بیان اینکه نوع عملکرد این ویروس نیز به لحاظ پزشکی جای ابهام و سؤال دارد، افزود: در شرایط فعلی آمریکا تلاش می‌کند کشورهای اروپایی را با خود همراه کند تا چین را مورد اتهام قرار دهند. آن‌ها درباره کرونا ابهاماتی را مطرح می‌کنند ازجمله اینکه ویروس کووید 19 آزمایشگاهی بوده و دولت چین نسبت به ابعاد آن پنهان‌کاری کرده است. البته ذهن بسیاری از کشورها را هم متوجه این موضوع کرده‌اند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا در انتقاد از عملکرد چین و سازمان بهداشت جهانی، گفت: برای آقای ترامپ که در سال انتخابات قرار دارد این مسئله بسیار مهم است که با استراتژی فرافکنی و مسئولیت را متوجه دیگران کردن، بتواند فرار به جلو داشته باشد و فضای ضد چینی در کشورش ایجاد کند و فشارها بر خود را کاهش دهد.

دهقان با اشاره تماس‌های تلفنی سران کشورها و رایزنی‌های صورت گرفته در خصوص کنترل ویروس کرونا و ابعاد سیاسی و اقتصادی آن، ادامه داد: دبیر کل سازمان ملل از کشورها و دولت‌های بزرگ انتقاد کرده که به‌جای برخورد منطقی و همگام برای جلوگیری از گسترش کرونا به مسائل سیاسی خود مبادرت کردند. حتی آمریکا بودجه سازمان بهداشت جهانی را قطع کرد و بیشتر به دنبال منافع خود رفت.

 

آمریکا بعد از کرونا همچنان به واگرایی دامن زد

وی در رابطه با احتمال ایجاد زمینه‌های همکاری میان قدرت‌ها خاطرنشان کرد: از زمانی که ترامپ در آمریکا روی کارآمد میز همکاری جهان را به هم‌ریخت و در حوزه‌های مختلف شاهد پیامدهای آن بوده‌ایم. این نوعی واگرایی در مقابل همگرایی است که در جهان در حال شکل‌گیری بود. این‌ها مسائلی نیست که بتوان به آن بی‌توجه بود. آمریکا بعد از شیوع کرونا همچنان به مسائل واگرایانه دامن زد و به‌جای توجه به مسائل جهانی، مانند گذشته با شعار «اول آمریکا» تنها به مسائل خود توجه کرد. کرونا هم درواقع به این سیاست و تبعات آن دامن زد.

 

جهان به سمت عدم همگرایی و تشدید سیاست‌های واگرایانه می‌رود

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل تأکید کرد: در این شرایط متأسفانه جهان به سمت عدم همگرایی و تشدید سیاست‌های واگرایانه می‌رود و تماس‌هایی که میان رهبران کشورهای جهان انجام می‌شود، بیشتر باهدف خروج کشور خود از بحران‌های اقتصادی پیش رو است. قطعاً ضربه‌ای که این ویروس به اقتصاد جهانی وارد کرد سیاست‌های واگرایانه را تشدید کرد و در حال حاضر کشورها هرکدام درگیر مسائل خود هستند.

 

نتیجه تشدید و تقویت ناسیونالیسم برای جهان فاجعه‌بار است

دهقان با بیان این اعتقاد که در آینده شاهد بحرانی مانند بحران 1929 خواهیم بود، توضیح داد: آن بحران با رکود بزرگ جهانی همراه بود و موجب روی کار آمدن حزب «نازیسم» در آلمان و «فاشیسم» در ایتالیا شد. بعدازآن هم جنگ جهانی دوم در سال 1945 شکل گرفت. امروز هم جهان به سمت تشدید و تقویت ناسیونالیسم می‌رود که نتیجه آن می‌تواند برای کل جهان فاجعه‌بار باشد.

وی با تشریح پیامدهای زیان‌بار کرونا برای اقتصاد کشورها، افزود: در شرایط فعلی همه کشورها اذعان دارند که رشدشان متوقف و یا منفی شده است و یا رو به استقراض آورده‌اند. تولید در همه کشورها پایین آمده است. حتی در برخی از ایالت‌های آمریکا رفتارهای خشونت‌آمیزی شکل‌گرفته که بی‌سابقه بوده است. درمجموع نمی‌توان این را نادیده گرفت که متأسفانه چشم‌انداز مثبتی دیده نمی‌شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به شرایط اروپا و اقتصاد کشورهای عضو این اتحادیه به‌ویژه آلمان، ایتالیا و اسپانیا گفت: این شرایط موقت نیست و اتفاقاً هر چه زمان بگذرد عمق آثار ضربه اقتصادی خود را نشان خواهد داد. در این شرایط با ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی و اقتصادی دولت‌ها عملاً در مقابل ملت‌ها قرار خواهند گرفت. هنوز آثار بیکاری و تورم خود را نشان نداده است و با ظهور این شرایط قطعاً مشکلات خود را بیشتر نشان خواهند داد و در ‌چنین وضعیتی دولت‌ها تنها در پی حل مشکلات ملی خود خواهند بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *