جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

مونولوگ| اعتراضات ضداسرائیلی در غرب، فروپاشی تابوی یهودستیزی

یک کارشناس روابط بین الملل در ویدئویی تحلیلی برای خبرگزاری تسنیم اظهار داشت اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در غرب نشان دهنده عمق تضاد دولت ها و ملت ها و همچنین پایانی بر اتهام یهودستیز بودن جنبش‌های ضداسرائیلی است.

دستگیری ۳۰۰ نفر در دانشگاههای کلمبیا و نیویورک؛ نسبت دادن اعتراضات به غیردانشجویان

نیویورک – ایرنا- رئیس گشت پلیس نیویورک در پی یورش شب گذشته به دانشجویان در دانشگاه های نیویورک به ویژه دانشگاه کلمبیا و برخورد خشونت آمیز با دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل اعلام کرد: حدود ۳۰۰ نفر در دانشگاه کلمبیا و سیتی کالج نیویورک دستگیر شده اند.

Loading

روز ملی خلیج‌فارس؛ تجلی‌بخش همبستگی و هویت ایرانی

۱۳۹۹/۰۲/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه آغاز تحريف نام خلیج‌فارس با پديده استعمار پيوند خورده است، گفت: هنوز هم برخی کشورهای حوزه خلیج‌فارس و برخی کشورهای عرب دیگر در منطقه تلاششان بر این است که از طریق پرداختن رشوه به برخی رسانه‌های عربی و بین‌المللی نام خلیج‌فارس را تغییر دهند، اما این تغییر نام جعلی هرگز بر واقعیت‌های تاریخی چیره نخواهد شد.

حسن هانی زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به هدف گرفتن هویت فرهنگی و تاریخی ملت ایران از طرف برخی کشورها به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی، 10 اردیبهشت، سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه‌ هرمز را به‌عنوان «روز ملی خلیج فارس» نام‌گذاری کرد، اظهار کرد: مسئله خلیج‌فارس موضوع پیچیده‌ای است و متأسفانه استعمار انگلیس از زمانی که برخی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس را ایجاد کرد تلاش کرد بر سر مسئله نام‌گذاری خلیج‌فارس اختلافی میان ایران و این کشورها ایجاد کند.

 

آغاز تحریف نام خلیج‌فارس با پدیده استعمار پیوند خورده است

وی با بیان اینکه مقامات انگلیس در راستای تأمین منافع کشورشان و ایجاد شکاف میان کشورهای منطقه، تلاش کرد تا نام این دریا را تغییر دهد، افزود: آغاز تحریف نام خلیج فارس با پدیده استعمار پیوند خورده است و پس‌ازآن بسیاری از کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس با بهره‌گیری از امکانات مالی خود و پرداختن ده‌ها میلیون دلار به برخی رسانه‌های غربی و عربی از مدت‌ها پیش تلاش دارند تا واقعیت تاریخی مربوط به خلیج‌فارس را تغییر دهند و از واژه‌های جعلی دیگری در مورد آن استفاده کنند.

 

قدمت 4 هزارساله نام خلیج‌فارس

این تحلیلگر مسائل منطقه ضمن یادآوری اینکه خلیج‌فارس، سومین خلیج بزرگ جهان است، گفت: واقعیت تاریخی خلیج‌فارس طبق نقشه‌های موجود، نشان می‌دهد که در طول 4 هزار سال گذشته همواره این آبراه به‌عنوان خلیج‌فارس شناخته می‌شده و در تذکره‌ها و نقشه‌های تاریخی و جغرافیایی هیچ‌گاه نام دیگری برای خلیج‌فارس وجود نداشته و این واژه در تمام کتب وجود دارد. بر اساس اسناد، مورخان یونانی (هرودوت، گزنفون و استرابن) نخستین افرادی بودند که به این دریا «پارس» یا «پارسه» گفتند.

 

شکست تلاش‌ها برای تحریف نام تاریخی خلیج‌فارس

هانی زاده ادامه داد: تلاش‌ها برای تحریف نام تاریخی خلیج‌فارس هیچ‌گاه به نتیجه نخواهد رسید و محکوم ‌به شکست است؛ چراکه خلیج‌فارس یک واقعیت تاریخی است و هرگز قابل‌تغییر نیست. بعضی از نقشه‌ها و کتیبه‌هایی که درباره خلیج‌فارس وجود دارد را قطعاً به‌راحتی می‌توان در میراث معنوی جهانی ثبت کرد.

وی اضافه کرد: از زمان «جمال عبدالناصر» رئیس‌جمهور فقید مصر، به خاطر گسترش جریان‌های «پان عربی» تلاش شد واژه خلیج‌فارس به واژه دیگری تغییر یابد، اما این تلاش‌ها با شکست مواجه شده و همه اسناد تاریخی و اظهارنظر که شده بر این صحه گذاشته‌اند که ایران به‌عنوان کشوری تاریخی که 6 هزار سال تاریخ تمدن دارد بانام این خلیج پیوند دارد.

 

خلیج‌فارس نماد اقتدار، ایستادگی ایرانیان در برابر استعمار

هانی زاده بابیان اینکه نام خلیج‌فارس در حافظه ملت‌ها قرار دارد، گفت: خلیج‌فارس نماد اقتدار، ایستادگی و مبارزه ایرانیان در برابر استعمار نیز بوده است باوجود همه تلاش‌ها نام خلیج‌فارس در بُعد اجتماعی هم محفوظ مانده و خواهد ماند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: هنوز هم برخی کشورهای حوزه خلیج‌فارس و برخی کشورهای عرب دیگر در منطقه تلاششان بر این است که از طریق پرداختن رشوه به برخی رسانه‌های عربی و بین‌المللی نام خلیج‌فارس را تغییر دهند، اما این نام‌های جعلی هرگز بر واقعیت‌های تاریخی چیره نخواهد شد. خلیج‌فارس یک نام تاریخی است که قابل‌تغییر نیست همچنان که اقیانوس هند و اطلس و دریای مدیترانه نام‌های تاریخی هستند که هیچ‌کس نتوانسته آن‌ها را تغییر دهد.

 

پیوند خلیج‌فارس با هویت ایرانی

هانی زاده با تأکید بر اینکه خلیج‌فارس نه‌تنها در جایگاه یک مکان جغرافیایی که به‌عنوان یک میراث هزاران ساله تاریخی، هویت خود را از ایرانیان گرفته و با هویت ایرانی نیز پیوند خورده است، افزود: هجمه به نام خلیج‌فارس همواره با واکنش مردم ایران همراه بوده چراکه خلیج‌فارس مهم‌ترین حوزه مرزی ایران در طول تاریخ بوده است که همچنان پابرجاست و هیچ‌گونه تلاشی نتوانسته آن را از کشورمان جدا کند. ازاین‌رو این نام به نمادی از همبستگی ایرانیان در دوران معاصر مبدل شده است.

وی خلیج‌فارس را همواره به‌عنوان یک مولفه مهم در معادله‌های سیاسی و اقتصادی جهان دانست و گفت: امنیت منطقه خلیج‌فارس نیز امنیتی مشترک است و بیشترین بار آن بر عهده ایران است. چراکه ایران از توان دریایی و قدرت مانور دریایی بالایی برخوردار بوده و طبیعتاً متعهد به بازماندن تنگه هرمز و حفظ امنیت آن با همکاری کشورهای منطقه است و حضور نیروها و پایگاه‌های نظامی قدرت‌های خارجی در خلیج‌فارس هیچ نتیجه‌ای جز ایجاد تنش در منطقه نخواهد داشت و هیچ کمکی به ثبات و امنیت نمی‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *