جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

تنش یا مذاکره؟

تنش یا مذاکره؟

علی اکبر فرازی می گوید: زمانی که تنش‌زدایی و اعتمادسازی توسط تهران انجام شد و ترتیبات منطقه‌ای در سطح عملیاتی از جانب ایران به سمت کاهش تنش میل کرد، می‌توان روندی را ترسیم کرد که یا خبری از ناتوی عربی یا ناتوی عربی – غربی یا ناتوی عربی – غربی – عبری و سامانه یکپارچه پدافند عربی نباشد یا ایران هم باید جزء ترتیبات قرار گیرد.

​​​​​​​لتونی: اوکراین مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است

تهران- ایرنا- بایبا برازه وزیر خارجه لتونی با بیان اینکه در حال حاضر کشورهایی وجود دارند که بدون هیچگونه محدودیت و پیش‌شرطی، سلاح‌های خود را در اختیار کی‌یف قرار داده‌اند، گفت: اوکراین پیش‌تر مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است.

نماینده پاکستان: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل برای حل مناقشه کنونی بسیار حائز اهمیت است

اسلام‌آباد- ایرنا- نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل مصونیت از مجازات را علت اصلی سرکشی رژیم آپارتاید اسرائیل از اجرای قطعنامه آتش‌بس شورای امنیت در غزه دانست و تاکید کرد: برداشته شدن حق وتو و تصویب عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل برای حل مناقشه کنونی بسیار حائز اهمیت است.

پلیس آمریکا دانش‌آموز مسلح را در محوطه مدرسه کشت

تهران- ایرنا- اداره پلیس شهر مونت هورب در ایالت ویسکانسین آمریکا روز چهارشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان یک حادثه تیراندازی در محوطه بیرونی یک دبیرستان در این شهر، یک دانش‌آموز مسلح به دست افسران پلیس کشته شد.

Loading

بی‌توجهی دولت کانادا به حقوق‌بشر در مناسبات با عربستان

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ازسرگیری فروش سلاح به عربستان توسط کانادا باوجود مغایرت با قوانین حقوق بشری این کشور در پی رکود شدید در اقتصاد این کشور انجام می‌شود، گفت: ادعای حقوق بشر از سوی دموکراسی‌های غربی تنها به‌مثابه ابزاری نمایشی برای اثرگذاری بر رفتار برخی دولتمردان است.

اصغر زارعی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره از سر گیری معامله تسلیحاتی 14میلیارد دلاری کانادا با عربستان باوجود توقف آن در سال 2018 در پی قتل «جمال خاشقچی» توسط مقامات عربستان، خاطرنشان کرد: حدود پنج سال پیش که شاهد جنایات ائتلاف عربی به رهبری عربستان علیه ملت یمن بودیم، انتظار می‌رفت بسیاری از کشورهای غربی ازجمله آمریکای شمالی که شامل آمریکا و کانادا می‌شد موضوع فروش تسلیحات خود به عربستان سعودی را مورد تجدیدنظر قرار دهند.

وی افزود: این اتفاق در برخی از کشورها ازجمله کانادا افتاد و آن‌ها به خاطر مسائل حقوق بشری و جنایتی که رژیم آل سعود خصوصاً در ماجرای خاشقچی انجام داد درفروش تسلیحات تجدیدنظر کردند و آن را در ظاهر و به‌صورت نمایشی ممنوع و برخی نیز قطع کردند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: واقعیت ماجرا این است که با توجه به منافع هنگفتی که این کشورها از کارخانه‌های تولید سلاح به دست می آورند، باوجود همه شعارها و محدودیت‌های اعلامی، فروش تسلیحات توسط کمپانی‌های بزرگ تولید سلاح در غرب چه در آلمان و انگلیس و چه حتی برخی کشورهای کوچک‌تر اروپایی ادامه پیدا کرد.

 

فروش سلاح به عربستان در پی رکود شدید در اقتصاد کانادا

زارعی با بیان اینکه اعلام رسمی از سر گرفتن این فروش‌ها از سوی کانادا، در شرایطی انجام شد که اقتصاد جهان امروز با رکود بسیار غیرمترقبه و عمیقی مواجه شده است، ادامه داد: این اقدام نشان می‌دهد که بحران حاصل از شیوع کرونا، اقتصاد کشورهای غربی را به‌صورت غیرقابل‌انتظاری دچار بحران و مشکل کرده و قطعاً این رقابت و تلاش برای کسب و ایجاد بازارهای جدی و پر کردن خلأهای رقبا به‌عنوان یک اصل در اقتصاد سرمایه‌داری غرب همیشه مطرح بوده است.

 

احتمال بحران‌سازی‌های تازه برای ایجاد بازار فروش سلاح

وی اضافه کرد: در بازار راکد و بیکاری گسترده‌ای که اقتصاد این کشورها با آن مواجه شده است، قطعاً شاهد رقابت‌ها و اقدامات دیگری ازاین‌دست در آینده خواهیم بود. حتی ایجاد بحران‌های تازه در مناطق مختلف دنیا برای ایجاد بازارهای جدید فروش تسلیحات در آینده می‌تواند یکی از فرایندهایی باشد که جهان با آن مواجه خواهد بود تا از این طریق کسری بودجه این کشورها جبران شود و رونق تولید و کسب‌وکار به حالت تقریباً متعادلی برگردد.

 

حقوق بشر به‌مثابه ابزاری نمایشی برای اثرگذاری بر رفتار دولتمردان

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به تشدید انتقادات نسبت به دولت کانادا به دلیل تناقض این معامله با قوانین حقوق بشری این کشور و احتمال افزایش اقدامات ضد حقوق بشری عربستان، گفت: آنچه تا به امروز دموکراسی‌های غربی در رابطه با کشورهای درحال‌توسعه و یا آسیایی انجام داده‌اند، بیشتر متأثر از نگاه اقتصادی و منفعت‌گرایانه آن‌ها است. اساساً حقوق بشر برای آن‌ها به‌مثابه ابزاری نمایشی و برای اثرگذاری بر رفتار دولتمردان کشورهای مقابلشان بوده تا بتواند از این طریق باج‌خواهی‌های خود را دنبال کنند.

وی بابیان اینکه ما شاهد جنایات زیادی از سوی برخی متحدان این کشورها هستیم، درحالی‌که هیچ‌گاه این مسائل از سوی این کشورها مورداشاره قرار نمی‌گیرند، تأکید کرد: در شرایطی که نه‌تنها شاهد ابتدایی‌ترین مبانی دموکراسی در عربستان و کشورهای جنوبی حاشیه خلیج‌فارس نیستیم؛ بلکه انواع و اقسام جنایت‌های ضد بشری از ناحیه آن‌ها انجام می‌شود، بسیاری از کشورهای مدعی حقوق بشر در کنار این رژیم‌ها برای کسب منافع همراه و همسو می‌شوند، والا جان انسان‌ها و مسائل حقوق بشر در مفاهیم آن‌ها صرف جایگاهی فانتزی و بسیار بی‌ارزش دارد.

 

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *