جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

پیامدهای بحران کرونا بر انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا

۱۳۹۹/۰۲/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیل‌گر مسائل آمریکا با بیان اینکه با شیوع بحران کرونا هر آنچه در دولت ترامپ در حوزه بازار سرمایه ایجاد شده بود، از بین رفت، گفت: با وجود کاهش اقبال ترامپ، شکست او در انتخابات حتمی نیست.

امیرعلی امیرالفتح در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه به طور سنتی انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا متاثر از وضعیت اقتصادی، کسب و کار و معیشت روزمره مردم این کشور است، خاطرنشان کرد: به ویژه زمانی که قرار است در مورد دور دوم رئیس جمهور مستقر تصمیم گیری شود، این مسائل بسیار اهمیت پیدا می‌کنند. اگر رئیس جمهوری بتواند وضعیت اقتصادی مطلوبی ارائه دهد و مردم رضایت‌مندی نسبی از او داشته باشند، از بخت بالایی در انتخابات برخوردار است؛ البته مشروط به اینکه نامزد حزب رقیب نتواند برنامه بهتری ارائه دهد.

وی با بیان اینکه تا پیش از شیوع کرونا تمام شاخص‌های اقتصادی از بهبود وضعیت ایالات متحده آمریکا حکایت داشت، افزود: در آن دوره میزان بیکاری به پایین‌ترین حد خود طی 50 سال اخیر رسیده بود و بسیاری از بلوک‌های رﺃی‌دهنده مانند جوانان، زنان، سیاه پوستان و اسپانیایی‌تبارها با کاهش چشم‌گیر نرخ بیکاری مواجه بودند. ضمن اینکه رونق اقتصادی هم در آمریکا دیده می‌شد و شاخص‌های بورس رکوردهای جدیدی ثبت می‌کردند.

این کارشناس مسائل آمریکا گفت: میزان رضایت‌مندی از عملکرد دولت در حوزه اقتصاد عدد مثبتی را نشان می‌داد هرچند که در همان زمان، «شاخص کلی رضایت‌مندی» منفی بود که البته این مسئله هم در میان اغلب روسای جمهور آمریکا سابقه دارد.

 

نابودی دستاوردهای ترامپ در بازار سرمایه

ابوالفتح با بیان اینکه شیوع کرونا تمام این معادلات را تغییر داد، توضیح داد: در شرایط فعلی بیکاری در آمریکا به 22 تا 23 میلیون نفر رسیده است. طی سه هفته، نزدیک به 22 میلیون نفر شغل خود را از دست دادند و بازارهای سهام به شدت سقوط کرد. هر آنچه در دولت ترامپ در حوزه بازار سرمایه ایجاد شده بود، از بین رفت و «شاخص‌های بورس وال استریت» به پیش از شروع ریاست جمهوری دونالد ترامپ رسید.

وی ادامه داد: چشم انداز نگران‌کننده‌ای از ورود آمریکا به بدترین رکود تاریخ خود وجود دارد و اصلا معلوم نیست که بحران کرونا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و اگر تا زمان برگزاری انتخابات ادامه یابد، معلوم نیست انتخابات برگزار شود یا خیر!

 

حتمی نبودن شکست رئیس جمهور مستقر در انتخابات

ابوالفتح در عین حال گفت: قابل انتظار است که شانس رئیس جمهور مستقر به این دلیل که مسئول بسیاری از این مشکلات، نابسامانی‌ها و میزان مرگ و میر بالای آمریکا شناخته می‌شود، در انتخابات به شدت کاهش پیدا می‌کند؛ اما شکستش هم حتمی نیست. بعد از تشکیل کنوانسیون‌ها و معرفی رسمی «جو بایدن» به عنوان نامزد نهایی دموکرات‌ها و آغاز فصل رقابت‌های دو حزبی با مناظرات تلویزیونی، مشخص می‌شود برنامه‌ای که نامزد حزب رقیب ارائه می‌دهد تا چه اندازه از برنامه‌های دولت متفاوت است و چقدر می‌تواند برای رﺃی دهندگان امید بخش و جذاب باشد.

 

یکی از غیر قابل پیش‌بینی‌ترین انتخابات دهه‌های اخیر آمریکا

وی اضافه کرد: شاید در شرایط بحران کرونا، مردم آمریکا به این نتیجه برسند که دموکرات‌ها برنامه قابل قبولی ندارند و همچنان بخواهند با ریاست جمهوری دونالد ترامپ کنار بیایند؛ بنابراین تا پیش از آن زمان نمی‌شود با قاطعیت گفت چه اتفاقی خواهد افتاد، شاید به همین دلیل انتخابات نوامبر 2020 یکی از غیر قابل پیش‌بینی‌ترین انتخابات دهه‌های اخیر آمریکا باشد؛ به این دلیل که ایالات متحده در شرایط بسیار خاص و منحصر به فردی است. اتفاقاتی افتاده که در تاریخ آمریکا سابقه نداشته و چندان نمی‌شود براساس الگوهای پیشین چشم‌اندازی برای آینده ترسیم کرد و برآورد اطمینان بخشی از رئیس جمهور دولت بعدی آمریکا ارائه داد.

ابوالفتح در خصوص امکان پیاده‌سازی سازوکار اجرایی انتخابات آمریکا در شرایط بحران کرونا در این کشور گفت:‌ در حال حاضر آمریکا در فصل رقابت‌های درون حزبی است. تکلیف نامزد حزب جمهوری خواه که مشخص است و ترامپ عدد لازم را برای کسب نامزدی این حزب به دست آورده است. اینکه در ایالت‌های بعدی انتخابات مقدماتی برگزار شود یا خیر تغییری در سرنوشت ترامپ ایجاد نمی‌کند.

وی همچنین در رابطه با تعیین نهایی نامزد دموکرات‌ها نیز گفت: در کمپین دموکرات‌ها رقابت‌های درون حزبی هنوز ادامه دارد، اما دیگر چندان اهمیت ندارد چرا که جو بایدن به اندازه‌ای آراء در کنوانسیون دارد که به عنوان نامزد نهایی معرفی شود.

این کارشناس مسائل آمریکا با یادآوری اینکه زمان برگزاری کنوانسیون‌ها در فصل تابستان است، افزود: ابتدا باید حزب دموکرات کنوانسیون خود را برگزار کند و بعد حزب جمهوری خواه، چرا که این حزب ریاست جمهوری را دارد. فعلا که کنوانسیون دموکرات‌ها حدود یک ماه به تعویق افتاده، اما سران هر دو حزب امیدوارند که زمینه برگزاری کنوانسیون‌ها فراهم شود.

 

امکان برگزاری کنوانسیون‌ها در تابستان دور از انتظار است

ابوالفتح امکان برگزاری کنوانسیون‌ها را در تابستان با تجمعات چند روزه چهار یا پنج هزار نفری و پوشش زنده خبری و شور و هیجان همراه با آن دور از انتظار عنوان کرد و ادامه داد: احتمال دارد کنوانسیون‌ها به شکل پستی و یا آنلاین برگزار شوند و اعضا به شکل آنلاین رﺃی خود را به صندوق بیندازند.

وی با تاکید بر اینکه از همه اینها مهم‌تر این است که در نوامبر قرار است چه اتفاقی بیفتد، تداوم بحران کرونا را تا نوامبر مقداری بدبینانه دانست و گفت: ممکن است این بحران در تابستان فروکش بکند، اما اگر فروکش نکرد و یا در پاییز موج بعدی کرونا از راه رسید، فعلا هیچ بدلی برای انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد، زیرا تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بخشی از قانون اساسی ایالات متحده است که طی 230 سال اخیر یک روز هم جابجا نشده و روز مقرر انتخابات ریاست جمهوری اولین سه شنبه بعد از اولین دوشنبه ماه نوامبر است که هر چهار سال برگزار می‌شود.

ابوالفتح توضیح داد: حتی نمی‌توانند روز سه شنبه را به روز چهارشنبه و یا دوشنبه تبدیل کنند. در قانون اساسی به هیچ نهادی اختیار داده نشده که بتواند روز انتخابات را جابجا کند و تا کنون هم هیچ نهادی در 55 انتخاباتی که برگزار شده، روز آن را تغیییر نداده است؛ اما اظهارنظر درباره اینکه این انتخابات با حضور شهروندان در پای صندوق‌های رﺃی باشد و یا به صورت پستی و یا آنلاین برگزار شود، مقداری زود است، آمریکایی‌ها در این باره مکانیسم‌هایی دارند.

وی گفت: حتی مردم می‌توانند از یک ماه قبل به صورت پستی رﺃی خود را به صندوق بیندازند و یا به صورت اینترنتی رﺃی دهند، اما برای 200 میلیون واجد حق رﺃی این شیوه‌ها چندان فراگیر نیست و عموم مردم به رفتن پای صندوق‌های رﺃی عادت دارند. البته انتخاباتی که چند روز پیش در کره جنوبی برگزار شد، شاید الگویی برای برگزاری انتخابات در دنیای پس از کرونا باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *