جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

پساکرونا، چالش‌های اجتماعی و تغییر موازنه قدرت‌ها

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه احتمالاً در دنیای پساکرونا، آمریکا نقش کمتری در سیاست‌گذاری جهانی خواهد داشت، گفت: دنیای فردا باید تصمیم بگیرد بین بروکراسی تخصص گرا و متکثر اروپایی – آمریکایی و یا بروکراسی چینی که در آن مرکزیت و انسجام وجود دارد، یکی را انتخاب کند، زیرا در چین بروکراسی قدرتمند همگرایانه موفق عمل کرد و نباید آن را با کمونیسم اشتباه گرفت.

دکتر تقی آزاد ارمکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی یکی از آثار همه‌گیری بیماری کرونا در سطح جهان را مهم شدن قدرت‌های محلی و منطقه‌ای و همچنین سازمان‌های بین‌المللی دانست و خاطرنشان کرد: حتی جنگ جهانی دوم هم‌چنین امکانی را برای بازیگری قدرت‌های منطقه‌ای و کوچک فراهم نکرد. این مسئله به لحاظ روابط بین‌الملل الگوی جدیدی را از مناسبات سیاسی رقم می‌زند.

وی با بیان اینکه تحولات ناشی از همه گیری بیماری کرونا ما را به سمت جهان سیاسی جدیدی می‌برد که قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی بازی نسبتا همسانی در سطح بین‌الملل انجام می‌دهند، گفت: در چنین مناسباتی نقش همه قدرت‌ها مهم دیده می‌شوند و نقش این مسئله مهم‌تر از نقش جهانی شدن است، زیرا جهانی‌شدن می‌خواست همه جهان را با منطقی که غرب می‌گفت به میدان بیاورد، اما این مسئله، منطق سلامت، بهداشت و مرگ و زندگی را با خود به همراه دارد.

 

جابجایی نقش و بازیگری دولت‌ها

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در آینده شاهد جابجایی نقش و بازیگری دولت‌ها هم خواهیم بود، افزود: تا پیش‌ازاین دولت آمریکا همواره می‌خواست نشان دهد که می‌تواند در دنیا فرماندهی کند، اما در شرایط کرونایی بحران‌های آمریکا و البته اروپا خود را نشان داد. احتمالاً در دنیای پساکرونا، آمریکا نقش کمتری در سیاست‌گذاری جهانی خواهد داشت. ضمن اینکه در اروپا هم نقش برخی کشورها تغییر می‌کند؛ مثلاً آلمان نقش تعیین‌کننده‌تری در اروپا نسبت به انگلیس خواهد داشت.

 

خارج شدن آمریکا از مرکزیت قدرت

آزاد ارمکی با اشاره به اظهارات مقامات چینی درباره موفقیت در مهار کرونا در کشورشان، گفت: تا پیش‌ازاین چین تنها نقش اقتصادی بازی می‌کرد و کنش سیاسی قدرتمندی نداشت، اما کرونا موجب شد بازی سیاسی چین هم در دنیا تعیین‌کننده شود. کرونا موجب تغییر در جایگاه نقشی دولت‌ها در بازی سیاسی فردای بعد از کرونا خواهد شد و دستکم آمریکا از مرکزیت قدرت خارج می‌شود.

این استاد دانشگاه تهران در رابطه با تلاش چین برای کارآمدتر نشان دادن نظام‌های کمونیستی در مقابل دموکراسی‌ها و برخی تحلیل‌ها که این موفقیت منجر به افزایش محبوبیت این سیستم خواهد شد، گفت: آنچه در چین وجود داشت که در دنیای دیگر نبود، یک بروکراسی قدرتمند بود. نام این کمونیسم نیست! برخی آن را اشتباه می‌گیرند. بروکراسی آمریکایی بروکراسی مبتنی بر تخصص گرایی متفرق بود، به همین دلیل به آن‌ها آسیب رساند.

 

نباید بروکراسی قدرتمند چین را با کمونیسم اشتباه گرفت

وی توضیح داد: ما در آمریکا بیشتر فدرالیسم را می‌بینیم، همان‌طور که در همین روزهای کرونایی شاهد برخی رقابت‌ها و کشمکش‌ها بر سر کالاهای پزشکی بودیم و بحث‌ها بر سر این بود که پس دولت مرکزی کجاست! فقدان قدرت مرکزی در آمریکا موجب ضعف فرماندهی و مشکل در کنترل این بیماری شد. این ضعف نظام بروکراسی در غرب بود که خود را نشان داد، اما در چین بروکراسی قدرتمند همگرایانه وجود دارد. نباید آن را با کمونیسم اشتباه گرفت.

آزاد ارمکی تأکید کرد: اتفاقاً در چین ما بیشتر شاهد نظام سرمایه‌داری هستیم، زیرا مباحث در آنجا هم مربوط به سود، ثروت و بهره‌کشی است. اصلاً ما دیگر کمونیسمی در چین نمی‌بینیم. چیزی از کمونیسم در چین مانده که باید اسم آن را بروکراسی قدرتمند معطوف به فرماندهی مرکزی گذاشت که چین را نجات داد.

وی ادامه داد: دنیای فردا باید تصمیم بگیرد کدام نوع از این بروکراسی‌ها را انتخاب کند. بروکراسی متفرق، تخصص گرا و متکثر اروپایی – آمریکایی و یا بروکراسی چینی که در آن مرکزیت و انسجام وجود دارد. به همین دلیل است که معتقدم در آینده دولت‌های قوی شکل خواهد گرفت. دولت‌هایی که بر بروکراسی حاکم هستند و بروکراسی‌های قدرتمند دارند؛ اما این به معنای آمدن ایدئولوژی مارکسیسم و یا برتری نظام‌های کمونیستی نیست.

وی تأکید کرد: ما به سمت منطق دیگری می‌رویم و جامعه‌ای که در آن نداشته‌های مردم و زندگی آن‌ها به میدان می‌آید. در این شرایط نیاز به مشارکت تمام‌عیار از همه گروهای اجتماعی ایجاد می‌شود و سیستم متناسب با آن، منازعات و خرده‌فرهنگ‌های مرتبط با آن شکل می‌گیرد.

این استاد دانشگاه گفت: احتمالاً شاهد سربلند کردن مجدد تخصص و علم خواهیم بود، با اینکه چالش این دوره در تخصص و علم و پزشکی بود، اما پزشکان فردای کرونا داستان‌سرایان و قهرمانان عصر خواهند بود؛ بنابراین در اینجا علم بیشتر موضوعیت پیدا خواهد کرد.

این جامعه‌شناس که کتاب‌هایی درباره دولت و مردم و نقش و جایگاه آن‌ها در شرایط کرونا و همچنین «کرونای ایرانی» به رشته تحریر درآورده است، همچنین با بیان اینکه در شرایط پساکرونا ایران نقش جدیدتری پیدا خواهد کرد، افزود: تا پیش‌ازاین برخی از فروپاشی دولت و نظام سیاسی و یا کاهش اعتماد اجتماعی در رابطه با ایران سخن می‌گفتند، اما بحران کرونا به دولت در ایران قدرت و قوتی داده که به‌واسطه آن می‌تواند بازی بهتری در سطح بین‌المللی داشته باشد و مناقشات خود را در سطح بین‌الملل پی بگیرد. به‌هرحال کرونا دولت قوی شکل می‌دهد.

وی درعین‌حال با بیان اینکه در آینده دنیای خیلی متضادی نسبت به آنچه هست، وجود ندارد، بلکه با دنیای متفاوتی روبرو خواهیم شد، نقش نهادهای مدنی بین‌المللی، فشارهای اجتماعی متأثر از قدرت گرفتن فضای مجازی و ضربات اقتصادی ناشی از بیماری کرونا به جامعه بین‌الملل را در این رابطه مؤثر دانست و گفت: دولت‌ها در مسئله کرونا تصحیح شدند و فرایند بازسازی خود را پس از کرونا هم دنبال خواهند کرد. ما با دولت‌هایی مواجه خواهیم بود که یک‌سویه نگر نیستند و مسئله‌شان اعمال قدرت و سلطه نیست، بلکه مسئله‌شان سامان حیات اجتماعی و زندگی مردم است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *