جدیدترین مطالب

عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم

عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم

حضور هیاتی قضایی از جمهوری اسلامی ایران در دمشق به منظور هماهنگی با سوریه و عراق به منظور مبارزه با تروریسم نشان از عزم و اراده ای جدی در منطقه در راستای تحقق امنیت پایدار است.

افزایش شهدای غزه به ۳۴۰۴۹ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۴۹ نفر رسید و هفتاد و شش هزار و ۹۰۱ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

Loading

أحدث المقالات

عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم

عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم

حضور هیاتی قضایی از جمهوری اسلامی ایران در دمشق به منظور هماهنگی با سوریه و عراق به منظور مبارزه با تروریسم نشان از عزم و اراده ای جدی در منطقه در راستای تحقق امنیت پایدار است.

چشم‌انداز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۴/ دو رویکردی که پوتین در پیش می‌گیرد

روسیه و اوکراین در حالی سال جدید میلادی را آغاز کردند که جنگ به سود مسکو در حال پیشروی است. خبرآنلاین چشم‌انداز جنگ اوکراین را در ابعاد نظامی، اقتصادی و همکاری‌های ایران و روسیه در سال ۱۴۰۳ بررسی کرده است.

روایت یک مسئول سازمان ملل از مشاهدات خود در غزه فاجعه زده / از تخریب بیمارستان ها تا شرایط غیرانسانی ما فوق تصور زایمان زنان باردار

نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در فلسطین اوضاع در باریکه غزه را با گذشت ۶ ماه و نیم از حملات به مراکز درمانی و بیمارستان ها ، جهنم انسانی توصیف کرد….

سفیر ایران: درصورت ادامه شرارت‌های رژیم اسرائیل پاسخی کوبنده‌تر از پاسخ اول خواهیم داد

لندن – ایرنا – سفیر جمهوری اسلامی ایران در «رم» با اشاره به دفاع مشروع ایران در برابر اقدام تجاوزکاران رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه هشدار داد که درصورت ادامه شرارت‌های این رژیم پاسخ کوبنده‌ای، فراتر از پاسخ اول خواهیم داد.

Loading

آینده روابط سوریه و کشورهای عربی و مانع‌تراشی آمریکا

۱۳۹۹/۰۱/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه سوری‌ها نشان داده‌اند که هیچ ملاحظه و تحفظی برای بهبود روابط با کشورهای عربی پیرامون خود ندارند، گفت: آمریکایی‌ها خواهان بهبود روابط سوریه با کشورهای عرب نیستند و فشارهایی ایجاد می‌کنند که سوری‌ها به جامعه عربی برنگردند.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تماس تلفنی ولیعهد ابوظبی با بشار اسد پس از 9 سال کارشکنی علیه سوریه و ابراز همبستگی با مردم سوریه در شرایط مبارزه با شیوع بیماری کرونا خاطرنشان کرد: شکل‌گیری روابط امارات با سوریه از حدود دو سال پیش آغاز شده و همان طور که شاهد بازگشایی سفارتشان در دمشق بودیم و پس از آن گهگاهی هم تلاش کردند ارتباطاتی شکل دهند.

وی با بیان اینکه سیاست اماراتی‌ها در قبال سوریه با سیاست مصری‌ها هماهنگ است، افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل این اشتراک مواضع مصر و امارات که در نزدیکی به سوریه خود را نشان می‌دهد، مخالفت شدیدشان با اخوان‌المسلمین است. در شرایط کنونی که ترکیه در سوریه از جریان‌های اخوان و تروریستی حمایت می‌کند مصر و امارات در تضاد با اخوان المسلمین سعی دارند سیاست نزدیکی با سوریه را در پیش بگیرند.

 

تعدیل مواضع امارات در قبال سوریه و یمن

این تحلیل‌گر مسائل غرب آسیا با اشاره به اظهارات ولیعهد ابوظبی مبنی بر اینکه هرگز سوریه در شرایط سخت کنونی تنها نخواهد ماند و پیام توئیتری ولیعهد ابوظبی در این رابطه گفت: موضوع همکاری و کمک به مبارزه علیه بیماری کرونا ویروس بهانه‌ای بود برای اینکه آن‌ها با سوریه ابراز همدردی کرده باشند و کمک‌هایی را ارسال کنند؛ وگرنه این تغییر سیاست اماراتی‌ها در قبال سوریه مدت‌هاست آغاز شده. آن‌ها پس از یکسری اتفاقات در منطقه به طور کلی تغییراتی را در سیاست خارجی خود، از جمله در قبال مسائل یمن نیز اعمال کردند.

میرابیان درباره برخی تحلیل‌ها مبنی بر اینکه این تماس‌ها می‌تواند مقدمه‌ای برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب باشد، تاکید کرد: بهبود روابط سوریه و کشورهای عربی بستگی به تحولات آینده منطقه دارد، چرا که به هر حال اماراتی‌ها و مصری‌ها برای اینکه بتوانند روابطشان را با سوریه به وضع گذشته برگردانند، دست بازی ندارند و می‌دانند که ممکن است با فشارهای آمریکا روبرو شوند.

وی ادامه داد: آن‌ها در شرایط کنونی سعی می‌کنند با توجه به آنچه در سال‌های گذشته رخ داده، تنها مقداری سیاست خود را در قبال سوریه تعدیل کنند، اما اینکه این روابط تا چه میزان تغییرات ریشه‌ای و ماهوی پیدا کند، به تحولات آینده و نحوه حضور آمریکا در سوریه و منطقه دارد.

 

سوری‌ها شرطی برای بهبود روابط با کشورهای عربی ندارند

این کارشناس تحولات غرب آسیا با اشاره به سخنان وزیر خارجه امارات که تماس محمد بن زاید آل نهیان با بشار اسد را شجاعانه توصیف کرده بود، درباره تمایل سوری‌ها برای فراموش کردن گذشته و ایجاد اعتماد میان اعراب و سوریه گفت: در شرایط کنونی هر دو طرف به دنبال کسب منافع حداکثری خود هستند. سوری‌ها هم ملاحظه‌ای در بحث بهبود روابط با کشورهای عربی، امارت و حتی با عربستان ندارند؛ اما مسئله این است که این بهبود روابط سیاستی برای آغاز دخالت‌های مجدد در سوریه و ایجاد تحریک‌های تازه نباشد.

 

فشارهای آمریکا مانع بهبود روابط اعراب و سوریه

وی افزود: سوری‌ها نشان داده‌اند که هیچ ملاحظه و تحفظی برای بهبود روابط با کشورهای عربی پیرامون خود ندارند. اما قضاوت درباره اینکه این مسئله منجر به این شود که سوریه دوباره به جامعه عرب برگردد، هنوز زود است؛ چرا که به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها خواهان آن نیستند و فشارهایی ایجاد می‌کنند که سوری‌ها به جامعه عربی برنگردند.

 

کشورهای عربی در نهایت نظام سوریه را پذیرفتند

میرابیان تاکید کرد: باید در نظر داشت که کشورهای عربی در نهایت نظام سوریه را پذیرفتند. آن‌ها پذیرفته‌اند که وضعیت واقعی امروز بشار اسد، وضعیت یک سال پیش، 10 سال و یا پنج سال پیش نیست. در واقع در شرایط کنونی دولت و حکومت سوریه بر90 درصد خاک سوریه مسلط است و حاکمیتش را تثبیت کرده. این دیگران هستند که باید به سمت سوریه بیایند، نه اینکه سوریه به سمت آن‌ها برود.

وی گفت: در واقع این پیش قدمی و اقدامی را که اماراتی‌ها داشتند، در سیاست مصری‌ها و دیگر کشورهای عرب هم شاهد بودیم. حتی خود سعودی‌ها هم مذاکرات محرمانه‌ای را با سوری‌ها آغاز کردند، اما با ملاحظات آمریکا روبرو شدند و به نظر می‌رسد فعلا گفتگو‌ها را متوقف کرده‌اند. شاید خود سعودی‌ها تمایل داشته باشند که سیاستشان را در قبال سوریه تغییر دهند، اما طبیعتاً محدودیت‌هایی دارند و فشار آمریکا به آن‌ها اجازه تصمیم‌گیری مستقل را نمی‌دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *