جدیدترین مطالب

پیام های جام جهانی قطر

پیام های جام جهانی قطر

سید رحمان موسوی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: میزبانی جام جهانی توسط قطر یک پیام مهم دیگر دارد؛ اینکه این منطقه می تواند به عنوان دانشگاهی برای همه کشورهایی که به فوتبال علاقه دارند و می توانند همه آنها را بپذیرند، باشد.

جان باختن ۵ پناهجو در دریای مانش

۵ پناهجو ازجمله سه مرد، یک زن و یک کودک ۵ ساله هنگام عبور از دریای مانش برای رسیدن به انگلستان در یک سانحه دریایی جان باختند.

Loading

أحدث المقالات

حزب‌الله انتقام شهادت یک رزمنده خود را گرفت

مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد در پاسخ به شهادت یک رزمنده خود، بعد از اشباع‌ کردن سامانه‌های پدافندی رژیم اسرائیل در سواحل شمال غربی فلسطین اشغالی، پایگاه اسرائیلی «شراگا» را مورد تهاجم قرار داده است.

سفر رئیس‌جمهور به سریلانکا

آیت‌الله رئیسی چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه به دعوت رسمی “رانیل ویکرمسینگه” رئیس جمهور سریلانکا سفری یک روزه به این کشور خواهد داشت.

Loading

نگاه آمریکا به توافق اخیر روسیه و ترکیه درباره ادلب

۱۳۹۸/۱۲/۲۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا مخالفت آمریکا با صدور بیانیه شورای امنیت در حمایت از توافق آتش‌بس میان ترکیه و روسیه را به دلیل احساس نگرانی نسبت به دست برتر روس‌ها در این مذاکرات دانست و گفت: قطعاً آنچه در این مذاکرات رقم خورد به نفع دولت بشار و سوریه بود.

اصغر زارعی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه آنچه در متن و فحوای مذاکرات و توافق روسیه و ترکیه صورت گرفت به نفع سوریه تمام شد، اظهار کرد: دولت سوریه، جبهه مقاومت و روس‌ها موفق شدند شرایط خود را به‌نوعی به جریان ترکی و تروریست‌های مورد حمایت آن‌ها تحمیل کنند.

وی با اشاره به نقض مکرر این آتش بس از سوی نیروهای تروریستی افزود: ترکیه تلاش می‌کرد از گروه‌های تروریستی در سراقب و حضور حامیان ترک آن‌ها به‌عنوان برگ برنده در مذاکرات استفاده کند که خوشبختانه آزادی این شهر به دست نیروهای مقاومت این برگ برنده را از دست آن‌ها خارج کرد و کاملاً آقای اردوغان در موضع انفعال و دفاعی قرار گرفت و آقای پوتین هم آن‌ها را خلع سلاح کرد.

 

مخالفت آمریکا با توافق در پی دست برتر روس‌ها

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به مخالفت آمریکا با صدور بیانیه شورای امنیت در حمایت از توافق آتش‌بس میان ترکیه و روسیه، گفت: این مسئله به دلیل نگرانی نسبت به دست برتر روس‌ها در این مذاکرات است، چراکه آنچه رقم خورد به نفع دولت بشار و سوریه بوده که دست نیروهای مقاومت و حامی سوریه را تا حدود زیادی باز گذاشته و هرگونه تحرک و اقدام جدیدی از ناحیه گروه‌های تروریستی موردحمایت ترکیه می‌تواند با واکنش جدی و شدید نیروهای مقاومت، سوریه و روس‌ها مواجه شود.

زارعی با بیان اینکه قوت دولت سوریه به‌نوعی قوت مقاومت و به‌زعم آمریکایی‌ها قوت نیروهای مورد حمایت ایران در این منطقه است و گروهای متمایل به آمریکا در حاشیه قرار می‌گیرند، ادامه داد: آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که جبهه دموکراتیک کردی را در منطقه حسکه و مناطق کردنشین مجدداً تقویت کنند و بتوانند از آن به‌عنوان نیرویی بازدارنده در برابر نیروهای مقاومت مورد بهره‌برداری قرار دهند.

 

گسیل کردن پناه‌جویان و باج‌خواهی از اروپا

وی افزود: اقدامات دولت ترکیه در این منطقه نهایتاً نقطه‌ضعفی برای دولت ترکیه و نیروهای متمایل به غرب تلقی شد، آن‌ها هم با گسیل کردن پناه‌جویان به سمت مرزهای اروپا و یونان به‌زعم اروپایی‌ها به دنبال باج‌خواهی هستند و از این طریق درصدد بودند حمایت آمریکا و کشورهای عضو ناتو را با خود داشته باشند که این هدف آقای اردوغان هم در پی مواضع اروپایی‌ها ناکام مانده است.

زارعی گفت: دست برتر مقاومت برگ برنده‌ای بوده که در اتفاقات هفته‌های اخیر در ادلب و منطقه عمومی حلب باعث قدرت گرفتن نظام دولت قانونی و مستقر سوریه در این منطقه شده و سوری‌ها از موضع قوت برای آزادسازی بقیه مناطق تلاش می‌کنند.

 

بی‌اعتمادی ترکیه به آمریکا

این کارشناس مسائل غرب آسیا در مورد نگاه آمریکا به توافق جدید روسیه و ترکیه در خصوص وضعیت ادلب و آتش‌بس در آن، گفت: با توجه به مجموعه شرایط میدانی در سوریه، آمریکا و کاخ سفید حاضر به ریسک بیشتر در این مناطق نیستند. دولت ترکیه هم به این نتیجه رسیده است که از حمایت کافی و لازم دولت آمریکا برخوردار و مطمئن نیست. به همین دلیل دولت آقای اردوغان سعی دارد با لابی و رایزنی‌های گسترده به‌نوعی حمایت کاخ سفید و آقای ترامپ را از اقدامات خود کسب کند که تا به امروز موفق نشده است.

زارعی افزود: پنتاگون و نیروهای دفاعی آمریکا سعی می‌کنند با در پیش گرفتن سیاستی محتاطانه، چندان به موضوع ورود پیدا نکنند و سعی کردند نیروهای خود را از صحنه درگیری دور نگه دارند. نیروهای آمریکایی سعی دارند بیشتر در مناطق شمال، شمال شرق سوریه و مناطق کردنشین و نفتی سوریه حضور داشته باشند و بهره‌برداری خود را از صادرات نفت این مناطق دنبال کنند؛ بنابراین آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که ورودشان به‌صورت علنی می‌تواند این معادلات را تا حدودی تغییر دهد.

وی گفت: حضور روس‌ها در منطقه و ناوهایشان در دریای مدیترانه و سواحل طرطوس با درک این هدف آمریکا، درواقع هشدار و پیامی هم بوده برای اینکه ترکیه سعی نکند با حمایت و پشتیبانی نیروهای ناتو و آمریکا اقدامات خود را افزایش دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *