جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ترکیه تجارت با تل آویو را به حال تعلیق درآورد / وزیر خارجه اسرائیل: اردوغان توافقات تجاری را زیر پا می‌گذارد؛ مذاکره فوری برای یافتن جایگزین انجام دادیم

بلومبرگ گزارش داد: ترکیه تجارت با اسرائیل را به حال تعلیق درآورده است.در همین راستا، «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه اسرائیل گفت: اردوغان با بستن بنادر به روی واردات و صادرات اسرائیل، توافقات را زیر پا می‌گذارد.

شهادت ۱۴۱ خبرنگار از ابتدای تجاوز اسرائیل به غزه

تهران – ایرنا – مرکز اطلاع رسانی دولتی در غزه در آستانه سوم ماه می (روز جهانی آزادی مطبوعات) اعلام کرد که رژیم اشغالگر از ابتدای تجاوز به نوار غزه در هفتم اکتبر تاکنون، ۱۴۱ خبرنگار را به شهادت رسانده است.

سازمان ملل: ۷۵۰۰ تُن مهمات منفجر نشده در سراسر نوار غزه باقی مانده است

تهران – ایرنا – سازمان ملل متحد اعلام کرد، همزمان با ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه حدود ۷۵۰۰ تُن مُهمات منفجر نشده در سراسر این باریکه از خاک فلسطین وجود دارد و پاکسازی آن، به حدود ۱۴ سال زمان نیاز دارد.

مأموریت دشوار بلینکن

رویکردهای آمریکا از گذشته تاکنون همواره نشان داده که آنها به‌هیچ‌وجه خواهان آن نیستند که پایان جنگ همراه با پیروزی حماس و مردم فلسطین باشد.

Loading

توافق روسیه و ترکیه و چشم‌انداز آتش‌بس پایدار در ادلب

۱۳۹۸/۱۲/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه توافق آتش بس میان روسیه و ترکیه بیش‌تر به نفع سوریه ارزیابی می‌شود، گفت: با توجه به خسرانی که ترکیه در سوریه داشته و همچنین انگیزه و توان دولت و ارتش سوریه برای بیرون راندن نیروهای بیگانه از کشورشان، ترکیه مجبور به پذیرش توافق جدید است.

سید رضا صدرالحسینی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه پس از گذشت حدود یک ماه از دخالت‌های ارتش ترکیه در خاک سوریه و متحمل شدن تلفاتی از نظامیان و تروریست‌های وابسته به ترکیه، بالاخره این کشور مجبور شد با توافقی دیپلماتیک آتش بس در این منطقه را بپذیرد، اظهار کرد: نباید فراموش کرد ترکیه براساس ادعاهایی که بر روی جغرافیا و خاک سوریه داشت، در هشت سال گذشته از هیچ حمایتی از گروه‌های تروریستی موجود در خاک سوریه کوتاهی نکرد.

وی افزود: ترکیه تصور می‌کرد می‌تواند در مدت کوتاهی بخش‌هایی از خاک سوریه را تصرف کند و به بخشی از توهم نوعثمانیسم خود جامه عمل بپوشاند؛ اما با اقداماتی که در طول ایام اخیر توسط ارتش و نیروهای مردمی سوریه صورت گرفت، این اقدام ابتر ماند و به دلیل فشارهای بین‌المللی و داخلی بر دولت کنونی ترکیه، مجبور به درخواست گفتگو و رسیدن به توافقات شد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به بندهای توافق آتش بس میان روسیه و ترکیه گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات در این توافق این بود که ترکیه موظف است براساس مفاد توافق آستانه به تمامیت خاک سوریه احترام بگذارد و از تشدید بحران جلوگیری کند. موضوعاتی که ترکیه به آنها چندان علاقه‌مند نبوده است.

وی با بیان اینکه دو طرف درباره کمک به همه مردم آن منطقه بدون هیچ تبعیضی توافق کردند، ادامه داد: ترکیه تا کنون تنها به نیروهای خود در این رابطه کمک می‌کرد و اجازه رسیدن کمک‌های انسانی به مردم عادی را به واسطه عملیات تروریست‌ها نمی‌داد و تروریست‌ها در این ایام از مردم عادی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کردند.

صدرالحسینی درباره بند نظارت بر منطقه کاهش تنش نیز گفت: بر این اساس روسیه و ترکیه در مناطق غرب «سراقب» تا «عین الحور» گشت‌زنی مشترک انجام می‌دهند که در بزرگراه M4 قرار می‌گیرد. ضمن اینکه در این مذاکره، ایجاد کریدور امن به عمق شش کیلومتر در شمال و به همین اندازه در جنوب بزرگراه M4 در شمال غرب سوریه مورد توافق قرار گرفت، موضوعی که به نفع ترکیه ارزیابی نمی‌شود، چرا که این موضوع از حرکت ترکیه در خاک سوریه جلوگیری می‌کند.

وی افزود: براساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل از جمله قطعنامه 2017 که در سال 2018 تصویب شد، توافقات باید توسط کشورهای ضامن از جمله ایران و روسیه و ترکیه انجام شود که این مساله تاکید بر حاکمیت، استقلال، وحدت و یکپارچگی خاک سوریه است.

این تحلیلگر مسائل منطقه با بیان اینکه بیشترین باخت در بحران سوریه را ترکیه متحمل شده است، یادآور شد: این کشور علیرغم سرمایه گذاری ‌های مادی، معنوی و حیثیتی که در این زمینه کرد، کمترین بهره را در این رابطه برده و بیشترین ضرر را متحمل شده تا جایی که جریان‌ها و گروه‌های کوچک سیاسی در ترکیه نیز به اقدامات اخیر این دولت با شدت اعتراض کرده و در مورد کشته‌هایی که ارتش ترکیه در خاک سوریه داده، دولت هیچ پاسخ روشنی را برای خانواده و احزاب سیاسی در ترکیه ندارد.

صدرالحسینی با بیان اینکه این توافق آتش‌بس بیش‌تر به نفع سوریه ارزیابی می‌شود، ادامه داد: ترکیه اگر نخواهد این تعهد را بپذیرد در حقیقت هیچ چیزی به دست نیاورده است. با توجه به خسرانی که ترکیه داشته و همچنین انگیزه و توان دولت و ارتش سوریه برای بیرون راندن نیروهای بیگانه از کشورشان، مقامات آنکارا مجبور به پذیرش این توافق هستند، چرا که ترکیه پیش از این هم عدم تعهد به توافقات سوچی و آستانه را آزموده و بدون منفعت مجبور به قبول توافق جدید شده است.

وی در خصوص آینده جنگ بین ارتش سوریه و تروریست‌ها در ادلب با توجه به این توافق، گفت: توافق اتش بسی اعلام شده و قطعا سوریه به این توافق متعهد است. وضعیت سوریه نسبت به دو ماه گذشته بسیار بهتر شده و توانسته بخش‌های قابل توجهی از خاکش را از تروریست‌ها پاکسازی کند. قطعا با توجه به توافقات سوچی و آستانه و تاکید این توافق اخیر بر تمامیت ارضی سوریه و حاکمیت سیاسی‌اش در مدت زمان مشخص، موضوع تروریسم در خاک سوریه هم به اتمام خواهد رسید.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *