جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

مبارزه با کرونا و مانع‌تراشی آمریکا در تامین سریع نیازهای پزشکی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد حقوق و روابط بین‌الملل دانشگاه با انتقاد از مانع‌تراشی آمریکا برای تامین سریع و آسان نیازهای پزشکی ایران در مبارزه با کرونا ویروس گفت: نام این اقدامات را تحریم نمی‌گذاریم، بلکه این‌ها ترور اقتصادی است و نتیجه این اقدام نابود کردن جان انسان‌ها بوده که از نزدیک به دو سال پیش توسط رژیم ترامپ شروع شده است.

دکتر مهدی ذاکریان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: سال گذشته دیوان دادگستری بین‌المللی در بررسی شکایت ایران علیه آمریکا دستور موقتی صادر کرد که بر اساس آن سه مورد امور مربوط به غذا و کشاورزی، امور مربوط به دارو و درمان و امور مربوط به لوازم یدکی هواپیمای مسافری باید از تحریم‌ها مستثنا باشد و کانال‌های مالی آن‌ها باز باشد و آمریکا باید در رابطه با آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهد.

 

ژست انسان دوستانه آمریکا از ترس رأی دیوان دادگستری

این استاد دانشگاه افزود: آمریکایی‌ها هیچ‌کدام از این سه مورد را رعایت نکردند تا اینکه یک ماه گذشته که سوئیسی‌ها یک کانال مالی را برای فروش داروهای خود باز کردند. اقدامی که یک ماه پیش آمریکایی‌ها آغاز کردند نه در راستای مبارزه با ویروس کرونا، یا همکاری با ایران برای مبارزه با فراگیری آن در جامعه ایران، بلکه از ترس اعراض صلاحیت دیوان و همچنین تأثیر بر رأی دیوان که در آینده ارائه خواهد شد بود.

ذاکریان توضیح داد: آمریکایی‌ها درواقع سعی کردند با نوعی ژست انسان دوستانه، به‌ظاهر قواعد دیوان را رعایت کنند و نام آن را اقدام انسان دوستانه گذاشتند! آقای پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرده آمادگی داریم این رأی دیوان را اجرا کنیم درحالی‌که این‌ها موظف بودند از همان سال گذشته این کار را انجام دهند و تأخیر و تعلل در این زمینه داشتند.

این استاد دانشگاه افزود: وقتی اتفاقی مربوط به بهداشت جوامع انسانی رخ می‌دهد نمی‌توان گفت با کمک‌هایی که امروز انجام می‌شود، فراگیری یک بیماری حل می‌شود، چراکه برای کنترل خطر گسترش ویروس یا مرگ‌ومیر باید از زمان آغاز آن اقدام کرد و نه زمانی که فراگیر شده و در جامعه گسترش پیدا کرده است.

 

تحریم‌های آمریکا ترور اقتصادی است

وی بابیان اینکه مسائل مربوط به دارو و درمان، غذا و امکانات کشاورزی و قطعات هواپیما ارتباط مستقیمی با میزان مرگ و میرها و اتفاقات ناگوار دارد، ادامه داد: به همین دلیل ما نام این اقدامات را تحریم نمی‌گذاریم بلکه این‌ها ترور اقتصادی است و نتیجه این اقدام نابود کردن جان انسان‌ها بوده که از نزدیک به دو سال پیش توسط رژیم ترامپ شروع‌شده است.

ذاکریان با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه اگر ایران درخواست کند در رابطه با مهار ویروس کرونا به آن‌ها کمک می‌کنیم، تأکید کرد: این اقدامات کاملاً ژست تبلیغاتی سیاسی است والا اگر کسی بخواهد اقدام انسان دوستانه انجام دهد نباید بگوید باید از من بخواهید! انسانیت حکم می‌کند کشورها و دولت‌ها خود پیش‌گام شوند و کمک‌های انسان دوستانه، بهداشتی، پزشکی، کشاورزی، غذایی و لوازم‌یدکی هواپیماها را ارسال کنند.

وی گفت: این وظایف کشورها چه از منظر حقوق بشر و چه از منظر انسان دوستی و چه از منظر حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود. همچنین از منظر سیاست بین‌الملل، یعنی از منظر قدرت هم نگاه کنیم کشورها سعی می‌کنند با ژستی که می‌گیرند به قدرت خود اضافه کنند البته درصورتی‌که آن ژست درجه‌ای از انسان دوستی و واقعیت را به همراه داشته باشد.

 

آمریکا برای کمک سایر کشورها مانع‌تراشی نکند

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: وقتی ترامپ اعلام می‌کند برای کمک باید از ما بخواهند این ژست از روی حسن نیت و همراه با عمل نیست بلکه همراه با نوعی تحقیر است که چنین چیزی قطعاً موردپذیرش هیچ کشوری قرار نمی‌گیرد. ایران که مستعمره آمریکا نیست که بخواهد گدایی کند و یا طلب کمک برای چنین مواردی داشته باشد. آمریکایی‌ها برای اقدامات انسان دوستانه کشورهای دیگر مانع ایجاد نکند؛ همین کافی است.

ذاکریان با اشاره به مشکلات و موانعی که آمریکا برای تامین سریع و آسان نیازهای پزشکی مبارزه با کرونا ویروس پیش روی ایران قرار داده است، تأکید کرد: این امر باعث شده که ایران نتواند به موقع برای شهروندان خود مسائل دارویی و درمانی را تأمین کند و این آسیب به جان انسان‌هاست.

این استاد دانشگاه در رابطه با عملکرد اروپایی‌ها با توجه به تهدیدات و فشار های امریکا در این زمینه نیز گفت: اروپایی‌ها نسبت به تعهداتشان منفعل عمل کردند و نتوانستد کاری انجام دهند؛ اما توان کشورهای اروپایی در ابعاد مختلف به‌اندازه توان ایالات‌متحده آمریکا نیست و وزن و قدرت یکسانی ندارند؛ اما بااین‌حال نمی‌توان گفت اروپایی‌ها هیچ کاری نکردند.

وی توضیح داد: نباید فراموش کنیم که آن‌ها خروج آمریکا از برجام را محکوم کردند، تحریم‌های مختلف را محکوم کردند و تائید کردند که ایران همه تعهدات خود را انجام داده است. آن‌ها به تعهد عمل نکردند اما با واقعیت همراه بودند. در دنیایی که مبتنی بر زور، فشار و سلطه است بسیاری از کشورها واقعیت را هم نمی‌گویند و کتمان می‌کنند. این بار اروپایی‌ها کتمان نکردند، مثلاً در جنگ تحمیلی اروپایی‌ها واقعیت را کتمان کردند و با آمریکایی‌ها همراه شدند؛ اما این بار سکوت نکردند و به نوعی با ایران همراهی کردند.

وی با اشاره به مخالفت‌های اروپا با برخی اقدامات آمریکا علیه ایران، گفت: سیاست اروپایی‌ها گفتگو و همکاری و فهم مسائل ایران بوده است؛ اما باید به فشارهای آمریکایی‌ها به شرکت‌های اروپایی هم توجه داشت.

 

ضرورت همکاری‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در رابطه با مهار کرونا

وی با بیان اینکه همکاری‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در این زمینه ضروری است، تأکید کرد: اگر ما می‌گوییم کشورهای اروپایی منفعل هستند می‌شود با این اقدامات آن‌ها را از انفعال خارج کرد. ما نباید در گوشه‌ای بایستیم و بگوییم دیگران بیایند سمت ما و مثلاً با ما ائتلاف هرمز تشکیل دهند! این رفتاری تعاملی و مبتنی بر ایجاد تعهد متقابل نیست. برای اینکه رفتار تعاملی شکل پیدا کند باید فعال بود و برنامه و حرکتی از سوی ما باید انجام شود.

ذاکریان با بیان اینکه در رابطه با کرونا به‌جای اینکه ما تعامل، همکاری و سیاست‌گذاری را از قبل داشته و فعال باشیم در موضع انفعال هستیم، ادامه داد: کشورها اعلام کردند ورود اتباع ایران ممنوع است که این حالتی تحقیرآمیز است. درحالی‌که تعامل و رایزنی با کشورهای مختلف و تبادل تجربیات علمی برای یافتن راهکارهای مناسب و موثرتر برای مقابله با کرونا ویروس بسیار حائز اهمیت است.

این استاد دانشگاه گفت: می‌شد با شماری از کشورهای اروپایی که در حوزه درمانی، پزشکی و دارویی سوابق روشن و همکاری خوبی با ایران داشتند مانند آلمان، فرانسه، بریتانیا سوئیس، نروژ و ایتالیا و اسپانیا و هلند و دانمارک و همچنین کشورهای منطقه ائتلاف منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای برای مقابله با کرونا شکل داد. این خود منابع و کانال‌های مالی‌اش را هم باز می‌کرد. سازمان بهداشت جهانی هم در آن حضور می‌داشت. هنوز هم در مقابل فشارهایی که به ایران می‌آید چنین اقدامی دیر نیست. ما باید خودمان هم کنشگر باشیم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *