جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

رویکرد آمریکا در افغانستان پس از سقوط هواپیما

۱۳۹۸/۱۱/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل افغانستان با بیان اینکه به نظر می‌رسد در آینده شاهد افزایش خشونت طالبان نسبت به آمریکا خواهیم بود، گفت: در دوره ترامپ حفظ و ادامه وضع موجود، با وجود خشونت‌های طالبان، یکی از شاخص‌های اصلی سیاست خارجی آمریکا در افغانستان محسوب می‌شود و نمی‌شود انتظار داشت بعد از به بن‌بست رسیدن 11 دور گفتگو و اسقاط یک هواپیما، آن‌ها تغییر ملموسی در سیاست‌های خود در افغانستان اعمال کنند.

محمدرضا عسگری مورودی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به ادعای طالبان در خصوص ساقط کردن یک هواپیمای نظامی آمریکا اظهار کرد: این حمله در دوره مذاکره آقای زلمای خلیل زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، با نماینده طالبان در قطر نشان می‌دهد طالبان حاضر نیست حتی در بحبوحه گفتگوها با کاخ سفید از شدت خشونت و درگیری‌ها در افغانستان کم کند.

وی با یادآوری اینکه خلیل زاد پیش‌تر از طالبان خواسته بود برای زمینه‌سازی جهت دستیابی به یک توافق صلح کاهش خشونت‌ها را در دستور کار قرار دهد، گفت: طالبان از یک‌سو در شرایط مذاکره با آمریکا تلاش می‌کند با افزایش درگیری‌ها و اعمال خشونت‌های بیشتر در افغانستان، بتواند امتیازات بیشتری از آمریکایی‌ها در فرایند مذاکره بگیرد.

 

پیام ساقط کردن هواپیما برای کاخ سفید

این تحلیلگر مسائل افغانستان با اشاره به اینکه با توجه به رویکرد طالبان در دو دهه اخیر، معمولاً از این گروه به‌عنوان گروهی غیرمنعطف در فضای سیاسی افغانستان یاد می‌شود، ادامه داد: ساقط کردن هواپیما پیامی است برای کاخ سفید که آمریکایی‌ها باید که با شرط اصلی طالبان برای استقرار صلح در افغانستان موافقت کنند.

وی توضیح داد: طالبان بارها اعلام کرده که تا زمانی که نیروهای آمریکایی به‌طور کامل خاک افغانستان را ترک نکنند دستیابی به هرگونه توافق صلح و برقراری آتش‌بس دائمی در این کشور دور از انتظار خواهد بود و شکست یازده دور گفتگو میان دو طرف هم نشان داده که طالبان حاضر نیست از شرط خود عقب‌نشینی کند.

 

بی‌صداقتی آمریکا درباره خروج از افغانستان

عسگری با تأکید بر اینکه به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها در موضع خود در خصوص خروج نیروهایشان صداقت لازم را ندارند، افزود: با توجه به اینکه کاملاً مشخص است خاتمه جنگ و استقرار ثبات و آرامش در افغانستان درگرو خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان است اما در بیش از یک سالی که گفتگوها با طالبان را در پیش‌گرفته‌اند حاضر نشده‌اند دستکم برای اعتمادسازی در جهت دستیابی به توافق صلح، بخشی از نیروهای خود را از برخی مناطق افغانستان خارج کنند.

وی اضافه کرد: آمریکایی‌ها در چارچوب راهبردی که در منطقه دارند حاضر به ترک خاک افغانستان نیستند و این کشور را به‌عنوان یک پایگاه دائمی که توان دسترسی‌های سهل‌تری را برای نظامیانشان در مواقعی که ضرورت‌های امنیت کلی آمریکا ایجاب کند در نظر گرفته‌اند.

 

انتظار افزایش شدت خشونت و درگیری‌ها از سوی طالبان

عسگری افزود: طالبان با در نظر گرفتن این موضوع، به دنبال اعلام این پیام است که همچنان بر رویکرد خود برای مقابله با حضور نیروهای خارجی در افغانستان اصرار دارد و به نظر می‌رسد تا زمانی که آمریکایی‌ها جدول زمانی مشخصی را برای خروج نیروهای نظامی خود ارائه نکنند همچنان هم فضای گفتگو با طالبان فضای مبهمی خواهد بود و چشم‌اندازی فراروی آن نمی‌شود تصویر کرد و هم اینکه باید انتظار داشته باشیم شدت خشونت و درگیری‌ها از سوی طالبان در افغانستان افزایش یابد.

این کارشناس مسائل افغانستان در رابطه با وضعیت آینده آمریکایی‌ها در افغانستان در چنین شرایطی نیز گفت: به دلیل نبود تجربه لازم در آقای ترامپ در حوزه سیاست خارجی، در حدود چهار سال اخیر که او در کاخ سفید حضورداشته، عملاً ابعاد مختلف سیاست خارجی آمریکا با آشفتگی مواجه بوده و آمریکایی‌ها نتوانستند در دوره آقای ترامپ مانند گذشته چارچوب‌های مشخصی را در حوزه سیاست خارجی خود و در تنظیم روابطشان با کشورهای مختلف و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به دست بیاورند.

 

استراتژی نامعلوم آمریکا در قبال افغانستان

وی افغانستان را یکی از این چالش‌هایی برشمرد که ترامپ نتوانست راهبرد مشخصی را در قبال آن ارائه کند و افزود: همین مسئله باعث شده که استراتژی نامعلومی در قبال افغانستان پیش روی مقامات کاخ سفید باشد. در چنین شرایطی حفظ و ادامه وضع موجود، باوجود خشونت‌های طالبان، یکی از شاخص‌های اصلی سیاست خارجی آمریکا در افغانستان محسوب می‌شود و به همین دلیل نمی‌شود انتظار داشت بعد از به بن‌بست رسیدن یازده دور گفتگو و اسقاط یک هواپیما، آمریکایی‌ها بخواهند تغییر جدی و ملموسی را در سیاست‌های خود در افغانستان اعمال کنند.

عسگری درعین‌حال بابیان اینکه به نظر می‌رسد در آینده شاهد افزایش خشونت طالبان نسبت به آمریکا خواهیم بود، گفت: این گمانه به‌شدت در میان طالبان تقویت‌شده که با کارشکنی‌هایی که آمریکایی‌ها در روند مذاکرات صلح انجام می‌دهند و با اصرار بر ماندن در افغانستان، عملاً گفتگوها را به چالش کشیده‌اند.

 

بی اعتمادی طالبان به امریکا در مذاکرات صلح

وی تأکید کرد: این برداشت توسط شورای رهبری طالبان ایجادشده است که آمریکایی‌ها آن‌ها را وارد دور باطلی کرده‌اند و اساساً مقوله مذاکره برای استقرار صلح در افغانستان به موضوع شوخی برای آمریکایی‌ها تبدیل‌شده و طالبان برای اینکه نشان دهد حاضر به تعدیل شرایط و مواضعش نیست با افزایش خشونت‌ها اعلام می‌کند همچنان در عزم خود جدی است.

عسگری بابیان اینکه نیروهای آمریکا در منطقه و افغانستان بیش از هر زمان دیگری آسیب‌پذیر شده‌اند، اضافه کرد: به نظر می‌رسد اگر طالبان بر میزان خشونت و درگیری‌های خود اضافه کند، آمریکایی‌ها مجبور شوند در این شرایط بحرانی و دشوار، نسبت به میزان حضور نیروهایشان در افغانستان بازنگری کنند.

 

تغییر راهبرد آمریکا نسبت به طالبان بی‌نتیجه است

وی درعین‌حال در رابطه با احتمال تغییر راهبرد آمریکا نسبت به طالبان در صورت افزایش خشونت‌ها نیز گفت: آمریکایی‌ها از پایان سال 2014 طبق توافقی که با دولت افغانستان داشتند اعلام کردند که مأموریت رزمی‌شان به پایان رسیده و بیشتر در حوزه‌های مشاوره و آموزش در کنار ارتش و پلیس افغانستان خواهند بود. گرچه آن‌ها در پنج سال گذشته بارها این تعهد را نقض کردند و به‌طور خودسرانه حملات شبانه و هوایی علیه شهروندان عادی در افغانستان را در دستور کار قراردادند که نتیجه آن کشتار صدها زن و کودک و افراد بی‌گناه در افغانستان بوده است.

عسگری ادامه داد: گرچه این احتمال وجود دارد که با افزایش درگیری و خشونت‌های طالبان در افغانستان، آمریکایی‌ها بیش از گذشته تعهد خود را در خصوص پایان عملیات رزمی در افغانستان نقض کنند اما این تجربه کاملاً روشن و شفاف فراروی کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا وجود دارد که تا پیش از سال 2014 هم که ناتو در عملیات مبارزه با طالبان حضور داشتند به‌رغم برخورداری از 150 هزار نیروی نظامی خارجی در افغانستان نتوانستند به برنامه‌های خود در افغانستان برسند و طالبان را مهار کنند. اگر آن‌ها راهبرد خود در افغانستان را هم‌تغییر دهند و وارد دور تازه‌ای از عملیات رزمی شوند نتیجه بهتری حاصل نخواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *