جدیدترین مطالب

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.
Loading

ترکیه و عملیات راهبردی سوریه در ادلب

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به اهمیت موفقیت ارتش سوریه در آزادسازی «معره النعمان» و «خان طومان» و مناطقی از ادلب گفت: دشوارترین عملیات، عملیات ادلب است چراکه به نظر می‌رسد بر اقدامات نظامی سوریه و روسیه در این منطقه اختلاف‌نظر جدی با ترکیه وجود دارد و دو طرف راهبردهای متفاوتی دارند.

جعفر قناد باشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه حفظ تمامیت ارضی سوریه راهبردی در دستور کار ارتش این کشور است، خاطرنشان کرد: سوریه تلاش می‌کند به بقایای حضور تروریست‌هایی که در شمال غربی سوریه و استان ادلب و حومه حلب مستقر شده‌اند، پایان داده شود.

وی ادامه داد: ارتش سوریه در مدت دو – سه سال گذشته به‌تدریج پیشروی‌های خوبی انجام داد که در میدان نبرد بسیار با اهمیت بود. دشوارترین عملیات، عملیات ادلب است، چراکه به نظر می‌رسد بر اقدامات نظامی سوریه و روسیه در این منطقه اختلاف‌نظر جدی با ترکیه وجود دارد و دو طرف راهبردهای متفاوتی دارند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به اظهارات اردوغان پس از پیشروی‌های ارتش سوریه در ادلب، مبنی بر اینکه روسیه و سوریه تعهد کرده بودند طبق معاهده سوچی در ادلب عملیات نظامی انجام ندهند و اگر این درگیری‌ها مهار نشود، بازهم حمله نظامی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: به نظر می‌رسد ترکیه عملاً با راهبرد سوریه مبنی بر حفظ تمامی ارضی این کشور مخالف است.

 

تلاش آمریکا و اسرائیل برای ضعیف نگه‌داشتن سوریه

وی درعین‌حال با اشاره به نقش کشورهای خارجی در موفقیت سوریه نسبت به پاک‌سازی ادلب تاکید کرد: راهبرد آمریکا و اسراییل این است که همچنان برای ضعیف نگه داشتن دولت سوریه، تروریست‌ها در این کشور فعال باشند.

قنادباشی در تشریح مهم‌ترین علل این مواضع ترکیه گفت: به‌هرحال ترکیه از قِبل آوارگان در کشورش از اتحادیه اروپا مبالغی را دریافت می‌کند. این کشور در واقع خود را به‌عنوان مانع حرکت مهاجران و تروریست‌ها به سمت اروپا معرفی کرده و از امتیازات آن بهره‌برداری می‌کند.

وی افزود: علاوه بر آن ترک‌ها نسبت به کردها احساس خطر می‌کنند و همواره به اشکال مختلف با آن‌ها وارد مناقشه بوده‌اند. با توجه به اینکه عقبه کردهای ترکیه در سوریه و عراق حضور دارند، بنابراین آن‌ها نمی‌خواهند کردهای مقیم شمال سوریه تحرکاتشان را علیه ترکیه آغاز کنند. به همین دلیل هم هست که نسبت به وضعیت ادلب حساسیت دارند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به واکنش انتقادی روسیه به اظهارات اردوغان مبنی بر اینکه مسکو به همه تعهدات خود در قابل ادلب پایبند بوده و به‌طور کامل آن را اجرا کرده است، اظهار کرد: ترک‌ها در اجلاس‌های دوجانبه و سه‌جانبه قول‌هایی به سوریه و روسیه می‌دهند، اما این همکاری هیچ‌گاه همکاری جدی‌ای نمی‌شود. در شرایط کنونی روسیه از سوریه در قبال ترکیه حمایت می‌کند.

 

اهمیت موفقیت سوریه در آزادسازی خان طومان

قنادباشی موفقیت ارتش سوریه در آزاد سازی «معره النعمان» و «خان طومان» و مناطقی از ادلب را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: روستای خان طومان که اکنون شهرکی شده است در اختیار تروریست‌ها بود و به جاده استراتژیک حلب – دمشق مسلط بود؛ بنابراین دولت سوریه برای اینکه بتواند عملیات بعدی را صورت دهد، سعی کرد تسلط تروریست‌ها را بر این جاده کاهش دهد که عملیات موفقیت‌آمیزی بود.

وی با بیان اینکه ترک‌ها همچنان انتقادات جدی خود را نسبت به بشار اسد و دولت سوریه مطرح می‌کنند و از قدرت گرفتن آن خشنود به نظر نمی‌رسند، اظهارات مقامات ترکیه را مسبوق به سابقه دانست و گفت: زمانی که عملیات جدی مانند عملیات خان طومان صورت می‌گیرد و یک سنگری فتح می‌شود، ترکیه شروع به انتقادات تند می‌کند.

 

پیشروی‌های ارتش سوریه ادامه دارد

این کارشناس مسائل خاورمیانه در رابطه با چشم‌انداز عملیات سوریه در ادلب با وجود تهدیدات ترکیه نیز یادآور شد: مردم ترکیه خواستار آرامش و پایان نابسامانی‌ها هستند و انتقاداتی به دولت در قبال سیاست‌هایش در سوریه دارند. طی هشت سال گذشته جبهه مقاومت در سوریه نشان داده که به‌رغم خواست غرب، ارتجاع عربی و ترکیه توانسته تروریست‌ها را مهار کند و به نظر می‌رسد این پیشروی‌ها ادامه دارد.

وی با بیان اینکه نیروهای مقابل پیشروی‌های سوریه در داخل کشورشان مشکلات زیادی دارند، گفت: اسرائیلی‌ها در داخل و در برابر فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها مشکلات زیادی دارند، آمریکایی‌ها هم باوجود آقای ترامپ با مسائل متعددی مواجه هستند. ارتجاع عربی هم در مقابل مسئله یمن درمانده است، لذا به نظر می‌رسد باوجود تهدیدات موجود، این پیروزی‌ها ادامه دارد.

قنادباشی تأکید کرد: به‌هرحال سوریه تجربیات زیادی در سال‌های گذشته به دست آورده است که ناشی از همراهی مردم سوریه و هم‌پیمانانش است. ناشکیبایی‌ها و فریادها ناشی از این نگرانی است که می‌دانند سوریه ممکن است پیروز شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *