جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

سوناک: بارها درباره تبعات حمله نتانیاهو به رفح هشدار داده‌ام

لندن – ایرنا – نخست وزیر انگلیس با اشاره به ضرورت رعایت قوانین بین‌المللی در جنگ غزه ادعا کرد که درباره تبعات انسانی حمله به شهر مرزی رفح بارها به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی هشدار داده است.

تصاویری از نمایشگاه تسلیحات و تجهیزات نظامی به غنیمت گرفته شده در مسکو

در این گالری عکس اسپوتنیک، تصاویری از نمایشگاه تسلیحات و تجهیزات نظامی به غنیمت گرفته شده در جریان عملیات ویژه نظامی نیروهای مسلح روسیه علیه ارتش اوکراین را می بینید که از روز اول ماه مه کارخود را در مسکو آغاز کرده است.

Loading

پیامدهای نشست سران اطلاعاتی روسیه، سوریه و ترکیه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل آسیا برگزاری نشست امنیتی میان روسای سازمان‌های اطلاعاتی ترکیه و سوریه در روسیه را که پس از سال‌ها برگزار شد، تحولی مهم و چشمگیر ارزیابی کرد و گفت: به نظر می‌رسد سوریه با توجه به این پیروزی های میدانی در این نشست پیام محکمی را درباره عقب‌نشینی کامل از اراضی سوریه و تصمیم برای مبارزه با تروریسم و بازگرداندن همه اراضی سوریه، به مقامات ترکیه داده باشد.

رضا حجت شمامی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: اطلاعاتی در باره اهداف و دلایل برگزاری این نشست، با وجود علنی کردن این دیدار، در دسترس نیست، اما اعلام خبر برگزاری آن در چنین شرایطی هدفمند صورت گرفته است.

وی ادامه داد: برخی تحرکات میدانی در شمال سوریه نشان از آغاز دور جدیدی از تنش و در عین حال گسترش سیطره ارتش سوریه در حومه‌های حلب و ادلب است که توسط جبهه النصره و گروهک‌های تروریستی هم‌ پیمان آن کنترل می‌شود. ماه گذشته ارتش سوریه به پیشروی‌‌های چشمگیری در جنوب حومه ادلب دست یافت و توانست کنترل برخی شهرها و روستاهای تحت سیطره جبهه النصره و گروه‌های مسلح هم‌پیمان آن‌ها را کاملا به ‌دست بگیرد.

این کارشناس مسایل آسیا گفت: براساس برخی گزارش‌ها آمادگی‌های نظامی ارتش سوریه ممکن است با هدف آغاز نبردی در جبهه‌‌های حومه حلب و سپس تکمیل پیشروی در حومه جنوبی ادلب باشد؛ موضوعی که در میدان تحولات سوریه بسیار تعیین کننده خواهد بود.

وی افزود: برگزاری این نشست در چنین شرایطی روزنه‌ای در جهت احتمال حل این مشکلات باز کرد و به نظر می‌رسد سوریه با توجه به این پیشروی‌ها در این نشست پیام محکمی را درباره عقب‌نشینی کامل از اراضی سوریه و تصمیم برای مبارزه با تروریسم و بازگرداندن همه اراضی سوریه، به مقامات ترکیه داده باشد.

این کارشناس مسائل آسیا تاکید کرد: با وجود ادعای رویترز درباره اعلام امکان همکاری با یکدیگر علیه یگان‌های مدافع خلق کرد در شرق رود فرات از سوی سران اطلاعاتی سه کشور، مقامات سوریه آن را تکذیب کرده و گفته‌اند که صرفا درباره عقب‌نشینی ترکیه از همه خاک سوریه گفتگو شده و اساسا درباره امکان همکاری مشترک علیه واحدهای مدافعان خلق کرد صحبتی نشده است.

حجت شمامی ادامه داد: با این حال با توجه به حملات ترکیه به شمال شرق سوریه، کردهای تجزیه‌طلب متقاعد شده‌اند که به سمت دولت سوریه بروند و در نبود آمریکا، دیدگاه‌های روسیه را بپذیرند و اگر از حمایت آن‌ها برخوردار نشوند به دلیل اینکه پشتوانه محکمی ندارند احتمال کشتارشان وجود دارد. در همین راستا هم دولت سوریه از آن‌ها حمایت نشان می‌دهد؛ موضوعی که در حل مسائل سوریه بسیار تعیین کننده است.

حجت شمامی با اشاره به اتفاق نظر ترکیه با روسیه بر سر آتش بس در منطقه واقع در شمال غرب سوریه، گفت: در چند سال اخیر روابط سیاسی، دفاعی، امنیتی و اقتصادی بین ترکیه و روسیه به اوج رسیده و در این شرایط به نظر می‌رسد این نشست‌ها ادامه پیدا خواهد کرد تا جایی که ترکیه را نسبت به تهدیدها متقاعد کند و ضمانت‌های لازم شکل خواهد گرفت که دخالت‌های سرزمینی از طرف ترکیه در سوریه شکل نگیرد.

این کارشناس مسائل آسیا در عین حال گفت: همزمانی اعلام آتش‌بس در ادلب سوریه و طرابلس لیبی نشان می‌دهد نشست این سه کشور به نوع رفتارهایی که در لیبی انجام می‌شود بستگی دارد و توافقات ترکیه و روسیه در خصوص لیبی در رابطه با وضعیت ادلب تعیین کننده است.

وی افزود: به نظر می‌رسد ترکیه که نتوانسته در سوریه به اهداف اعلامی خود دست یابد، به دنبال این است که از حضورش در شمال سوریه استفاده کند و با جلب حمایت روسیه درخصوص وضعیت لیبی، امتیازاتی نسبت به وضعیت ادلب بدهد و مواضع خود را در این باره به روسیه نزدیک کند، چرا که ترکیه نمی تواند در لیبی کوتاه بیاد و روسیه نیز نیازمند تمامیت ارضی سوریه است. روسیه در لیبی سعی کرد رویارویی با ترکیه شکل ندهد و در ازای آن در ادلب ترکیه تنش‌ها را کم کند.

حجت شمامی در عین حال ایجاد راه‌حل‌هایی برای عادی‌سازی روابط دوجانبه میان سوریه و ترکیه را راهی دراز مدت و دشوار ارزیابی کرد و گفت: به نظر می‌رسد بخشی از نشست روسای سازمان‌های اطلاعاتی این سه کشور در راستای هماهنگی چگونگی این اقدامات بوده است و اگر در لیبی تنش‌ها افزایش یابد با توجه به همسان بودن بازیگران در لیبی و سوریه، احتمال اینکه این موضوع در سوریه نیز تاثیر گذار باشد زیاد است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *