جدیدترین مطالب

رژیم صهیونیستی پس از ۶ ماه همچنان سردرگم است

عضو دفتر سیاسی حماس گفت تلاش‌های نتانیاهو و کابینه او برای آزادی اسرای اسرائیلی با گزینه نظامی شکست خورد و هیچ جایگزینی برای یک توافق حقیقی برای مبادله اسرا با مقاومت وجود ندارد.

ایران در حمله به اسرائیل از حق قانونی دفاع از خود استفاده کرد

نماینده مجلس انگلیس خطاب به اسرائیل و حامیانش گفت: شما تصور می‌کردید صبر راهبردی ایران، یک بلوف است و فقط حرف می‌زند و از عمل خبری نیست، آنچه روی داد نشان داد که درباره جمهوری اسلامی ایران، اشتباه می‌کردید.

نتانیاهو تصمیم گرفت جنگ غزه را بین المللی کند

تحلیلگر فرانسوی گفت: این نتانیاهو بود که تصمیم گرفت جنگ غزه را با حمله به کنسولگری ایران بین المللی کند و اکنون به جای آنکه موضوع روز ادامه کشتار در غزه باشد، رهگیری ۹۰ درصد موشکهاست.

Loading

أحدث المقالات

شورای همکاری خلیج فارس: تنش‌های نظامی در خاورمیانه نگران‌کننده است / تمام طرف ها باید با خویشتنداری منطقه را از جنگ دور کنند

شورای همکاری خلیج فارس امروز-دوشنبه- در بیانیه‌ای تاکید کرد: نسبت به تحولات اخیر منطقه و تنش‌های نظامی در خاورمیانه و تاثیر آن بر امنیت و ثبات منطقه‌ای ابراز نگرانی شدید می‌کنیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: انتظار حمله‌ای از سوی اسرائیل در واکنش به عملیات ایران را دارم

بورل گفت: انتظار حمله‌ای از سوی اسرائیل در واکنش به عملیات ایران را دارد، اما امیدوار است که این مساله به تنش بیشتر منجر نشود. رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین ادامه داد، یک اختلاف‌نظر فاحش در داخل ائتلاف جناح راستی اسرائیل بین افراط‌گرایان حامی اقدام تلافی‌جویانه خشن و یک فراکسیون میانه‌روتر و معقول وجود دارد.

توصیه آژانس هوانوردی اروپا به رعایت “احتیاط” در حریم هوایی ایران و اسرائیل

آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا (EASA) روز دوشنبه ۱۴ آوریل همچنان بر رعایت “احتیاط” در حریم هوایی اسرائیل و ایران تاکید کرد. آژانس ایمنی هوانوردی اروپا با اشاره به تنش‌های آخر هفته پیرامون حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، یادآوری کرد: «هیچ پرواز غیرنظامی در معرض خطر قرار نگرفت.»  
 

مکرون: به درخواست اردن موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی را رهگیری کردیم؛ اسرائیل از تنش پرهیز کند

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه تأیید کرد که ارتش فرانسه در طول شنبه شب تا بامداد یکشنبه به درخواست اردن در عملیات «رهگیری» موشک‌ها و پهپادهایی که ایران به سوی اسرائیل شلیک کرده بود، شرکت کرده است.مکرون گفت: «ما در اردن یک پایگاه هوایی داریم […] و حریم هوایی اردن با این حملات نقض شده بود. هواپیماهای‌مان را به پرواز در آوردیم و آنچه را که باید رهگیری می‌کردیم، کردیم.»

ترامپ در دادگاه نیویورک: این حمله‌ به یک رقیب سیاسی است

«دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا روز دوشنبه و پس از ورود به دادگاه منهتن جهت رویارویی با ۳۴ اتهام جنایی در اولین دادگاه کیفری یک رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اعلام کرد که «هیچ پرونده‌ای وجود ندارد». وی ادامه داد: این تعقیبات سیاسی است… این یک حمله به آمریکاست.

واشنگتن تحریم‌ها علیه ایران را گسترش می‌دهد؛ مجلس نمایندگان آمریکا لایحه تحریم‌های خرید نفت خام ایران از سوی موسسات چینی را به رای می‌گذارد

به گزارش بلومبرگ، مجلس نمایندگان آمریکا در چند ساعت آینده در زمینه لایحه ممنوعیت خرید نفت خام ایران از سوی چین رای‌گیری می‌کنند. بر اساس این لایحه که بخشی از قانون ۵۹۲۳ کنگره مبنی بر تحریم‌های انرژی ایران و چین در سال ۲۰۲۳ است، تحریم‌های علیه ایران را گسترش می‌دهد تا تمامی معاملات بین موسسات مالی چینی و بانک‌های ایرانی برای خرید نفت و فرآورده‌های نفتی را پوشش دهد.

Loading

پیامدهای نشست سران اطلاعاتی روسیه، سوریه و ترکیه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل آسیا برگزاری نشست امنیتی میان روسای سازمان‌های اطلاعاتی ترکیه و سوریه در روسیه را که پس از سال‌ها برگزار شد، تحولی مهم و چشمگیر ارزیابی کرد و گفت: به نظر می‌رسد سوریه با توجه به این پیروزی های میدانی در این نشست پیام محکمی را درباره عقب‌نشینی کامل از اراضی سوریه و تصمیم برای مبارزه با تروریسم و بازگرداندن همه اراضی سوریه، به مقامات ترکیه داده باشد.

رضا حجت شمامی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: اطلاعاتی در باره اهداف و دلایل برگزاری این نشست، با وجود علنی کردن این دیدار، در دسترس نیست، اما اعلام خبر برگزاری آن در چنین شرایطی هدفمند صورت گرفته است.

وی ادامه داد: برخی تحرکات میدانی در شمال سوریه نشان از آغاز دور جدیدی از تنش و در عین حال گسترش سیطره ارتش سوریه در حومه‌های حلب و ادلب است که توسط جبهه النصره و گروهک‌های تروریستی هم‌ پیمان آن کنترل می‌شود. ماه گذشته ارتش سوریه به پیشروی‌‌های چشمگیری در جنوب حومه ادلب دست یافت و توانست کنترل برخی شهرها و روستاهای تحت سیطره جبهه النصره و گروه‌های مسلح هم‌پیمان آن‌ها را کاملا به ‌دست بگیرد.

این کارشناس مسایل آسیا گفت: براساس برخی گزارش‌ها آمادگی‌های نظامی ارتش سوریه ممکن است با هدف آغاز نبردی در جبهه‌‌های حومه حلب و سپس تکمیل پیشروی در حومه جنوبی ادلب باشد؛ موضوعی که در میدان تحولات سوریه بسیار تعیین کننده خواهد بود.

وی افزود: برگزاری این نشست در چنین شرایطی روزنه‌ای در جهت احتمال حل این مشکلات باز کرد و به نظر می‌رسد سوریه با توجه به این پیشروی‌ها در این نشست پیام محکمی را درباره عقب‌نشینی کامل از اراضی سوریه و تصمیم برای مبارزه با تروریسم و بازگرداندن همه اراضی سوریه، به مقامات ترکیه داده باشد.

این کارشناس مسائل آسیا تاکید کرد: با وجود ادعای رویترز درباره اعلام امکان همکاری با یکدیگر علیه یگان‌های مدافع خلق کرد در شرق رود فرات از سوی سران اطلاعاتی سه کشور، مقامات سوریه آن را تکذیب کرده و گفته‌اند که صرفا درباره عقب‌نشینی ترکیه از همه خاک سوریه گفتگو شده و اساسا درباره امکان همکاری مشترک علیه واحدهای مدافعان خلق کرد صحبتی نشده است.

حجت شمامی ادامه داد: با این حال با توجه به حملات ترکیه به شمال شرق سوریه، کردهای تجزیه‌طلب متقاعد شده‌اند که به سمت دولت سوریه بروند و در نبود آمریکا، دیدگاه‌های روسیه را بپذیرند و اگر از حمایت آن‌ها برخوردار نشوند به دلیل اینکه پشتوانه محکمی ندارند احتمال کشتارشان وجود دارد. در همین راستا هم دولت سوریه از آن‌ها حمایت نشان می‌دهد؛ موضوعی که در حل مسائل سوریه بسیار تعیین کننده است.

حجت شمامی با اشاره به اتفاق نظر ترکیه با روسیه بر سر آتش بس در منطقه واقع در شمال غرب سوریه، گفت: در چند سال اخیر روابط سیاسی، دفاعی، امنیتی و اقتصادی بین ترکیه و روسیه به اوج رسیده و در این شرایط به نظر می‌رسد این نشست‌ها ادامه پیدا خواهد کرد تا جایی که ترکیه را نسبت به تهدیدها متقاعد کند و ضمانت‌های لازم شکل خواهد گرفت که دخالت‌های سرزمینی از طرف ترکیه در سوریه شکل نگیرد.

این کارشناس مسائل آسیا در عین حال گفت: همزمانی اعلام آتش‌بس در ادلب سوریه و طرابلس لیبی نشان می‌دهد نشست این سه کشور به نوع رفتارهایی که در لیبی انجام می‌شود بستگی دارد و توافقات ترکیه و روسیه در خصوص لیبی در رابطه با وضعیت ادلب تعیین کننده است.

وی افزود: به نظر می‌رسد ترکیه که نتوانسته در سوریه به اهداف اعلامی خود دست یابد، به دنبال این است که از حضورش در شمال سوریه استفاده کند و با جلب حمایت روسیه درخصوص وضعیت لیبی، امتیازاتی نسبت به وضعیت ادلب بدهد و مواضع خود را در این باره به روسیه نزدیک کند، چرا که ترکیه نمی تواند در لیبی کوتاه بیاد و روسیه نیز نیازمند تمامیت ارضی سوریه است. روسیه در لیبی سعی کرد رویارویی با ترکیه شکل ندهد و در ازای آن در ادلب ترکیه تنش‌ها را کم کند.

حجت شمامی در عین حال ایجاد راه‌حل‌هایی برای عادی‌سازی روابط دوجانبه میان سوریه و ترکیه را راهی دراز مدت و دشوار ارزیابی کرد و گفت: به نظر می‌رسد بخشی از نشست روسای سازمان‌های اطلاعاتی این سه کشور در راستای هماهنگی چگونگی این اقدامات بوده است و اگر در لیبی تنش‌ها افزایش یابد با توجه به همسان بودن بازیگران در لیبی و سوریه، احتمال اینکه این موضوع در سوریه نیز تاثیر گذار باشد زیاد است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *