جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

همبستگی دانشجویی برای غزه؛ از ایران تا آمریکا

تهران-ایرنا- دانشجویان دانشگاه‌های ایران نیز برای همبستگی با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین دست به تجمع در صحن دانشگاه‌ها زدند. تحصن و تجمعی که برای حمایت از مردم غزه و در اعتراض به نسل کشی صهیونیست‌ها بود، از آمریکا شروع و حال به اروپا و آسیا رسید و همه یک خواسته دارند: Free Palestine

تهدید هسته‌ای دوباره مکرون علیه روسیه

رئیس جمهوری فرانسه امروز (یکشنبه) طی سخنانی از آمادگی کشور خود برای گفت وگو با دیگر کشورهای اروپایی درباره استفاده از سلاح هسته‌ای علیه روسیه خبر داد.

باقری: ایران پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد/ ۲۳ کشور به صهیونیست‌ها کمک کردند

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران با اقتدار پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد، گفت: دشمنی‌ها علیه انقلاب اسلامی تمام نشده و ادامه دارد، اما درایت رهبری باعث شد که دشمنان در این زمینه شکست بخورند.

Loading

استقرار موشک‌های فراصوت روسیه؛ گامی فراتر از آمریکا

۱۳۹۸/۱۰/۱۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اوراسیا استقرار موشک‌های فراصوت از سوی روسیه را واکنشی نسبت به تحرکات آمریکا دانست و گفت: روس‌ها علی‌رغم اینکه به‌شدت مراقبند که وارد رقابت تسلیحاتی جدید با آمریکا نشوند، اما در همین حال روی حوزه‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که بتواند برای آن‌ها مزیت‌های قابل‌توجهی داشته باشد و آمریکایی‌ها دستکم تا سال‌های آینده نتوانند به آن دست پیدا کنند.

دکتر شعیب بهمن در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به استقرار موشک‌های فراصوت روسیه، خاطرنشان کرد: استقرار این موشک ها از این حیث اهمیت دارد که برای اولین بار است که روسیه در حوزه تسلیحات موشکی گامی فراتر از آمریکا برداشته است. گامی که به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها هنوز چند سالی زمان نیاز دارند تا بتوانند در برابرش یک سامانه دفاعی ایجاد کنند.

وی ادامه داد: در گذشته معمولاً این آمریکایی‌ها بودند که ازلحاظ فناوری بر روس‌ها برتری داشتند؛ یعنی معمولاً آن‌ها در آغاز موشک‌ها یا تسلیحات پیشرفته را آزمایش می‌کردند و بعد روس‌ها به نوع مشابه آن تسلیحات دست پیدا می‌کردند؛ اما در حال حاضر استقرار موشک‌های فراصوت حکایت از این دارد که روسیه به یک فناوری بسیار پیشرفته دست پیدا کرده که نه‌تنها آمریکایی‌ها هنوز موفق به دستیابی به آن نشده‌اند، بلکه اگر بخواهند در برابر آن اقدام دفاعی انجام دهند و یا سامانه دفاعی ایجاد کنند، هنوز چند سالی زمان نیاز دارند تا بتوانند به پیچیدگی‌های این فناوری دست یابند.

بهمن اضافه کرد: این مسئله نشان می‌دهد روس‌ها در حوزه فناوری در زمینه تسلیحات پیشرفت بسیاری داشته‌اند و توانسته‌اند آمریکایی‌ها را پشت سر بگذارند.

این تحلیلگر مسائل روسیه با بیان اینکه بعد از خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) عملاً شاهد شروع نوعی رقابت بین دو کشور بوده‌ایم، گفت: آمریکایی‌ها تلاش زیادی کردند که موشک‌های میان برد و کوتاه برد هسته‌ای را آزمایش کنند و روس‌ها هم در پاسخ به آن اعلام کردند در آینده نزدیک دست به چنین اقدامی خواهند زد.

 

اقدامات موشکی روسیه واکنشی نسبت به تحرکات آمریکا

وی افزود: مسئله مهم‌تر این است که به‌هرحال خروج آمریکا از پیمان INF باعث شد عملاً یکی از مهم‌ترین قراردادها یا پیمان‌هایی که در حوزه عدم اشاعه و منع گسترش تسلیحات هسته‌ای در جهان وجود داشت، از بین برود. از بین رفتن این مبنای حقوقی می‌تواند در آینده موجب افزایش رقابت، نه‌فقط بین روسیه و آمریکا شود، بلکه کشورهای دیگری مانند چین و هند را هم وارد این عرصه کند. درنتیجه به نظر می‌رسد اقدامات روسیه در حوزه فناوری موشکی تا حد زیادی واکنشی نسبت به تحرکاتی است که آمریکایی‌ها در طول سال‌های گذشته انجام داده‌اند؛ اما در شرایط فعلی دستیابی روسیه به این فناوری پیشرفته شرایط جدید را در رقابت‌های تسلیحاتی بین مسکو و واشنگتن ایجاد می‌کند.

 

روس‌ها وارد رقابت تسلیحاتی جدید با آمریکا نمی‌شوند

بهمن درعین‌حال ایجاد مسابقه تسلیحاتی به شکلی را که در آخر عمر اتحاد جماهیر شوروی رخ داد و مبتنی بر جنگ ستارگانی بود که از طرف آمریکایی‌ها و دولت ریگان مطرح شد، محتمل ندانست و توضیح داد: روس‌ها با توجه به برخورداری از آن تجربه تاریخی هرگز وارد این تله آمریکا برای ایجاد یک رقابت تسلیحاتی جدید نخواهند شد. به این دلیل که بودجه نظامی و دفاعی آمریکا حدوداً بیش از 10 برابر بودجه نظامی و دفاعی روسیه است و همین یک شاخص نشان می‌دهد عملاً دو کشور در سطح نابرابری ازلحاظ اقتصادی در حوزه صنایع دفاعی و نظامی قرار دارند و اگر روسیه بخواهد وارد رقابت تسلیحاتی با آمریکا شود، قطعاً عقب خواهد ماند.

 

سرمایه‌گذاری بر حوزه‌هایی که مزیت‌های قابل‌توجهی نسبت به آمریکا ایجاد می‌کند

این تحلیلگر مسائل اوراسیا اضافه کرد: اما روس‌ها نمی‌توانند در برابر اقدامات توسعه‌طلبانه آمریکا در حوزه تسلیحات ساکت بنشینند؛ به‌خصوص اینکه بخش مهمی از این اقدامات تهدید علیه روسیه محسوب می‌شود. به همین دلیل روس‌ها علی‌رغم اینکه به‌شدت مراقب هستند که وارد یک رقابت تسلیحاتی جدید با آمریکا نشوند اما درعین‌حال روی حوزه‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که بتواند برای آن‌ها مزیت‌های قابل‌توجهی داشته باشد. مزیت‌هایی که آمریکایی‌ها دستکم تا سال‌های آینده نتوانند به آن دست پیدا کنند.

وی ساخت موشک‌های فراصوت روسیه را ناشی از سرمایه‌گذاری موفق روسیه در این زمینه برشمرد و افزود: روسیه بر موشک‌هایی سرمایه‌گذاری کرده که آمریکایی‌ها نه‌تنها نمی‌توانند در شرایط فعلی به آن دست پیدا کنند، بلکه برای مقابله با آن‌هم چند سالی زمان نیاز دارند تا بتوانند پیچیدگی این نوع موشک را پیدا کنند. دستکم دستیابی روسیه به موشک‌های فراصوت باعث شده که آمریکایی‌ها به سمت ایجاد نیروی نظامی فضایی بروند. درواقع یکی از دلایل ایجاد نیروی نظامی فضایی در آمریکا مقابله با همین موشک‌های فراصوت روسیه بود.

بهمن تأکید کرد: روس‌ها در حال سرمایه‌گذاری در حوزه‌‌هایی هستند که در وهله اول برتری نظامی قابل‌توجهی در برداشته باشد و در مرحله دوم برای آمریکایی‌ها هزینه بسیار زیادی داشته باشد که بخواهند وارد آن عرصه رقابتی شوند.

 

روس‌ها تلاش می‌کنند به‌صورت موردی آمریکایی‌ها را به چالش بکشند

وی با بیان اینکه ایجاد نیروی نظامی فضایی هزینه بسیار گزافی برای آمریکایی‌ها دارد، ادامه داد: روس‌ها سعی می‌کنند با کم‌هزینه کردن مدرن سازی تسلیحاتشان عملاً طرف مقابل را وادار کنند که هزینه‌های بیشتری انجام دهند. از این طریق بتوانند آن نابرابری هزینه‌های دفاعی و نظامی را جبران کنند و درعین‌حال وارد یک مسابقه نظامی و تسلیحاتی تمام‌عیار هم نشوند، بلکه به‌صورت موردی آمریکایی‌ها را به چالش بکشند.

بهمن در خصوص اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه مبنی بر اینکه حاضر است این فناوری نظامی را وارد پیمان استارت جدید کند، گفت: روس‌ها اعتقاد دارند آمریکایی‌ها دیگر تمایل به اینکه پیمان جدیدی در حوزه تسلیحاتی شکل بگیرد ندارند، چراکه آمریکایی‌ها معتقدند علاوه بر روسیه کشورهای دیگری ازجمله چین، هند و حتی ایران هم در طول سالیان گذشته به پیشرفت‌های موشکی دست پیدا کرده‌اند؛ بنابراین آمریکایی‌ها تمایل دارند اگر قرار است پیمان جدیدی شکل بگیرد کشورهای بیشتری در آن حضور داشته باشند و فراگیرتر باشد.

 

پیشنهاد هوشمندانه روس‌ها درباره ورود موشک‌های فراصوت به پیمان استارت جدید

وی افزود: درعین‌حال وقتی روس‌ها چنین پیشنهادی ارائه می‌دهند و اعلام آمادگی می‌کنند که پیشرفته‌ترین موشک‌هایشان را هم در پیمان بگنجانند؛ قاعدتاً این مسئله باید از طرف مقابل هم ما‌به‌ازایی داشته باشد؛ یعنی آمریکایی‌ها هم باید موشک‌ها و یا تسلیحاتی را وارد این پیمان کنند که با موشک‌های پیشرفته روسیه برابری کند و این همان نکته‌ای است که روس‌ها هوشمندانه روی آن دست گذاشته‌اند، زیرا اگر چنین اتفاقی بیفتد عملاً همین پیمان می‌تواند مانع وقوع یک رقابت تسلیحاتی جدیدی شود و این به نفع روسیه است که آمریکا به سمت ساخت سلاح‌ها و تسلیحات پیشرفته‌تر حرکت نکند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *