جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

دلایل و پیامدهای حمله آمریکا به حشد الشعبی عراق

۱۳۹۸/۱۰/۱۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: آمریکا روز یکشنبه ۸ دی ماه پنج مقر نیروهای حشد الشعبی در القائم نزدیک مرز عراق و سوریه را بمباران کرد؛ حمله‌ای که ۲۵ شهید و بیش از 50 زخمی برجای گذاشت. آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند این حمله در پاسخ به حمله‌ای بود که روز ۶ دی ماه به پایگاهی متعلق به ارتش عراق صورت گرفت که گروهی از نیروهای ارتش آمریکا نیز در آن مستقر بودند. در جریان‌ این حمله چند آمریکایی و تعدادی از نیروهای ارتش عراق زخمی شدند و یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی نیز کشته شد.

پس از حمله اخیر آمریکا به پایگاه نیروهای حشد الشعبی، صدها تظاهرکننده عراقی و حامیان حشد الشعبی در اطراف سفارت آمریکا تحصن کردند و دیوار خارجی سفارت را نیز به آتش کشیدند. با توجه به اهمیت این موضوع، امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی به ابعاد مختلف این حمله و پیامدهای احتمالی آن پرداخته است.

آنچه در ادامه می‌خوانید متن کامل این گفتگوست:

پرسش: آیا ممکن است حمله اخیر آمریکا به مواضع حشد الشعبی به مسائل داخلی این کشور و ازجمله بحث استیضاح ترامپ ارتباطی داشته باشد؟

بهانه حمله اخیر آمریکا به عراق، کشته شدن یک پیمانکار نظامی این کشور است که آمریکایی‌ها مدعی هستند توسط حشد الشعبی انجام‌گرفته است. از مدت‌ها قبل قابل پیش‌بینی بود که در زورآزمایی بین ایران و آمریکا و یا نیروهای متحد ایران با آمریکا اگر یک سرباز یا شهروند آمریکایی کشته شود، این کشور دست به اقدام تلافی‌جویانه بزند. ازاین‌جهت نمی‌توان این فرضیه را مطرح کرد که چون دونالد ترامپ داخل آمریکا تحت‌فشار استیضاح قرار دارد، دست به چنین اقدامی زده است، چراکه اگر این فرد آمریکایی کشته نشده بود به‌احتمال‌زیاد واشنگتن حمله‌ای نیز انجام نمی‌داد. در واکنش به این اتفاقات، دولت عراق اعلام کرد که تحقیقات مشخص نکرده که آیا مسئولیت کشته شدن این پیمانکار آمریکایی متوجه نیروهای حزب‌الله عراق هست یا خیر؛ اما مقامات آمریکایی این برداشت را دارند و بر اساس آن عمل کرده‌اند؛ بنابراین کشته شدن پیمانکار آمریکایی هر زمانی رخ می‌داد چه زودتر و چه دیرتر آمریکا همین واکنش را از خود نشان می‌داد.

 

پرسش: آیا اقدام دولت واشنگتن در حمله به مواضع حشد الشعبی مورد حمایت دموکرات‌ها نیز قرار دارد؟

وقتی‌که جان سربازان یا شهروندان آمریکایی که در منطقه جنگی وجود دارند به خطر می‌افتد در داخل آمریکا یک اجماعی در واکنش به این مسئله شکل می‌گیرد. فارغ از اینکه دو حزب اصلی دمکرات و جمهوری‌خواه بر سر مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با هم اختلاف دارند، اما زمانی که امنیت ملی و یا امنیت شهروندان آمریکایی تهدید می‌شود شاهد نوعی هم‌صدایی در این کشور هستیم. به همین دلیل هم دمکرات‌ها و هم جمهوری‌خواهان از اقدام ترامپ برای تلافی کشته شدن پیمانکار آمریکایی حمایت کردند.

البته ممکن است نقدهایی وارد شود مبنی بر اینکه ترامپ بیش‌ازاندازه به ایران فشار وارد آورده و این فشارها باعث چنین اتفاقاتی شده است، اما وقتی‌که آمریکا وارد یک جنگ یا مداخله نظامی می‌شود دیگر خیلی شاهد شکاف‌های حزبی در این کشور نیستیم.

 

پرسش: آیا دولت عراق می‌تواند مانع تکرار چنین حوادثی شود؟

جریان‌هایی در داخل عراق موافق تنش روابط ایران و آمریکا و درگیری‌های محدود بین این دو کشور هستند. چراکه آن‌ها در پیروی از سیاست‌های آمریکا و یا عربستان، نگران گسترش نقش‌آفرینی ایران در عراق هستند. ازاین‌جهت نمی‌توان انتظار داشت که دولت و یا جریان‌های سیاسی عراق به‌صورت یکپارچه علیه اقدام آمریکا اظهارنظر کنند یا بخواهند منشأ اثری برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی باشند.

صحبت‌های اخیر عادل عبدالمهدی نیز نشان داد که آمریکایی‌ها به دنبال کسب مجوز از دولت عراق نبودند و صرفاً اطلاع‌رسانی کردند. در چنین شرایطی دولت بغداد خیلی اختیار عمل ندارد که بخواهد مانع تکرار این‌گونه حوادث شود. لیکن طراحی و اقدامات نیروهای مردمی و جبهه مقاومت در عراق و منطقه آثار بازدارندگی خوبی خواهد داشت.

 

پرسش: آیا ممکن است حمله به حشد الشعبی زمینه‌ساز خروج ‌نظامیان‌ آمریکا از عراق ‌شود؟

باید توجه داشت که الآن در حال صحبت از کشور عراق هستیم که آمریکایی‌ها سال‌هاست آن را اشغال کرده‌اند. درواقع آمریکا با نیروی نظامی خود، حکومت مستقر در آن کشور را سرنگون کرده و برایشان حاکم نظامی تعیین کرد. همچنین آمریکا در عراق سال‌ها حکومت کرده و در این کشور پایگاه دارد. با این تفاسیر آمریکایی‌ها خیلی توجهی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق ندارند.

لذا از سال‌ها پیش آمریکایی‌ها حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق را نادیده گرفته بودند و نمی‌توان انتظار داشت که امروز به‌یک‌باره واشنگتن به قواعد بین‌الملل تن دهد و به حاکمیت ملی این کشور احترام بگذارد. همچنین باید توجه داشت که به گفته دونالد ترامپ، آمریکا 7 تریلیون دلار در عراق هزینه کرده و 4 هزار نفر کشته داده که بیشترین حجم تلفات آمریکا بعد از جنگ ویتنام بوده است؛ با چنین آمار و ارقامی بدون شک آمریکایی‌ها به‌سادگی نیروهای خود را از عراق خارج نخواهند کرد و اگر هم تحت‌فشار قرار بگیرند به سمت سرنگونی دولت معترض حرکت خواهند کرد.

 

پرسش: چشم‌انداز تنش‌ها بین آمریکا و عراق را چطور می‌بینید؟

به نظر می‌رسد که طرفین قادر به بستن این پرونده نیستند. درواقع اگرچه به نظر می‌رسید شاید اقدام تلافی‌جویانه آمریکا ختم ماجرا باشد اما بعدازآن بار دیگر مشاهده کردیم که برخی معترضان عراقی به سفارت آمریکا حمله کردند که احتمالاً چنین اقدامی نیز با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد؛ بنابراین بعید است که این تنش‌ها به‌زودی پایان یابد و احتمال تکرار آن وجود دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *