جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

جمعی از اساتید آمریکایی خواستار بررسی ادعاهای نیویورک تایمز درباره حماس شدند

تهران- ایرنا- بیش از ۵۰ استاد برتر روزنامه‌نگاری در دانشگاه‌های آمریکا با امضای نامه‌ای، صحت گزارش ادعایی روزنامه نیویورک تایمز درباره خشونت جنسی حماس در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در سرزمین‌های اشغالی را زیر سوال برده و از مقام‌های این روزنامه خواستند تا به پرسش‌هایی که به گزارش آنها وارد است، پاسخ دهند.

السیسی در گفت وگو با بایدن: عملیات در رفح عواقب ویرانگری به دنبال خواهد داشت

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در گفت وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود تاکید کرد که عملیات علیه شهر رفح عواقب ویرانگری بر امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading

علل و پیامدهای کاهش مشارکت در انتخابات افغانستان

۱۳۹۸/۰۷/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل منطقه با بیان اینکه نارضایتی شهروندان افغانستان نسبت به وضعیت انتخابات باعث شد شاهد حضور کمرنگ مردم در آن باشیم، گفت: با توجه به میزان مشارکت پایین مردم اگر روند انتخابات با شفافیت برگزار شود ممکن است مانند دور قبل این انتخابات وارد مرحله دوم شود.

فرزاد رمضانی بونش گفت: اگر بخواهیم به انتخابات افغانستان نگاهی داشته باشیم و آن را با دوره های قبل مقایسه کنیم، با توجه به سابقه چند دوره برگزاری انتخابات در این کشور انتظار می رفت انتخابات کنونی با چالش های کمتر فنی و سیستماتیک برگزار شود و شفافیت و نظم بیشتری در آن شاهد باشیم. در بعد دیگر انتظار این بود که این انتخابات دارای چالش های امنیتی و سیاسی کمتری باشد.

وی ادامه داد: اما آنچه در واقعیت رخ داد ما شاهد تداوم چالش های فنی و سیستماتیک و عدم شفافیت کامل در روند برگزاری انتخابات بودیم. در بعد دیگر همچنان چالشهای سیاسی و امنیتی در این انتخابات وجود داشت. همین امر موجب شد اعتراض های مختلفی هم از سوی نامزدهای حاضر در انتخابات رخ دهد و هم شخصیتها و چهره های مخالف و حزبی افغانستان نسبت به این انتخابات انتقادهایی داشته باشند.

این تحلیگر تحولات منطقه با بیان اینکه برآوردهای اولیه نشان می دهد تنها 2میلیون نفر در انتخابات شرکت کرده اند که حدود 20درصد واجدین شرایط است گفت: در این انتخابات عملا شاهد عدم امکان رای دهی تعداد بسیار زیادی از مردم این کشور بودیم.

رمضانی گفت: افرادی مانند افغان های حاضر در ایران امکان شرکت در انتخابات نداشتند. علاوه بر این ساکنان بسیاری از ولایت های این کشور با توجه به ناامنی و همچنین مشکلات فنی و سیستماتیک در استانهای مختلف به دلیل استفاده از دستگاه بایومتریک و نبود امکان استفاده از اینترنت در همه مناطق امکان شرکت در انتخابات را نیافتند. ضمن اینکه ما شاهد تداوم حضور گسترده طالبان در بخش های مهمی از استان های این کشور، حداقل حدود سی تا پنجاه درصد هستیم.

وی افزود: نارضایتی شهروندان افغانستان نسبت به وضعیت انتخابات باعث شد که شاهد حضور کمرنگ مردم در این انتخابات باشیم. این نارضایتی از ساختار کنونی انتخابات، حضور نامزدهای مختلف و اعتراض شهروندان این کشور به عدم حضور نامزدهایشان و مشکلات فنی و نارضایتی آنها نسبت به روند انتخابات و احتمال وقوع تقلب بخشی از مردم را نسبت به رای دهی ناامید کرده بود.

وی افزود: روند گفتگوهای آمریکا با طالبان و نوع نگاه منتقدانه دولت افغانستان نسبت به این گفتگوها عملا باعث شده بود که در 6 ماه گذشته شاهد آن بودیم که این گفتگوها به شدت برگزاری انتخابات را تحت تاثیر قرار داد و حتی بسیاری از چهره ها بحث تعویق انتخابات افغانستان را مطرح می کردند. آنها به دنبال این بودند که روند برگزاری این گفتگوها به نتیجه ای برسد و بعد از آن انتخابات برگزار شود. وابستگی انتخابات به عدم حصول نتیجه این گفتگوها عملا انتخابات افغانستان را تحت تاثیر خود قرار داد.

رمضانی در تشریح شرایط سیاسی افغانستان پس از برگزاری این انتخابات اضافه کرد: اگر روند شفافیت انتخاباتی به نتیجه خاصی نرسد و شخصیتهایی که در انتخابات حاضر هستند مانند حکمتیار، عبدالله و اشرف غنی و سایر شخصیتها نسبت به نتیجه آرایشان و شفافیت روند انتخابات به اقناع نرسند ممکن است شاهد بروز اعتراضات خیابانی و حتی درگیری های بیشتر در شهرهایی مانند کابل و بروز اغتشاشاتی مانند آنچه در انتخابات قبلی شاهد بودیم باشیم. این امر قطعا نیاز به میانجی گر برای حل چالش های پس از انتخابات در این کشور خواهدداشت. اما اگر جناح ها به توافقی برسند شاهد دولتی خواهیم بود که هر چند با میزان کمتری از آراء به قدرت خواهد رسید اما می تواند با نوعی اجماع ملی مسائل مهم سیاسی این کشور مانند بحث گفتگو با طالبان و تقویت زیرساختهای اقتصادی افغانستان را به پیش ببرد.

این تحلیگر مسائل منطقه همچنین درخصوص ارزیابی نسبت به نتایج انتخابات نیز گفت: به نظر می رسد از بین نامزدهای حاضر در انتخابات دکتر عبدالله عبدالله با توجه به نوعی وابستگی به جبهه شمال و حزب جمعیت اسلامی و پدر و مادر پشتون و تاجیکش و طرفداران از دو قوم قدرتمند افغانستان یعنی پشتون و تاجیک امکان رای آوری بیشتری داشته باشد. از سویی دیگر حضور چهره های مختلفی از احزاب قدرتمند در بین تیم آقای دکتر عبدالله و یارگیری مناسبترش از بین چهره ها بر این احتمال افزوده است و روی کاغذ و همچنین با توجه به برخی نشانه ها آقای دکترعبدالله پتانسیل بیشتری برای آوردن رای نسبت به دکتر اشرف غنی دارد. اما با توجه به میزان مشارکت پایین مردم اگر روند انتخابات با شفافیت برگزار شود ممکن است مانند دور قبل این انتخابات وارد مرحله دوم شود و چالشی ایجاد کند.

وی تاکید کرد: مشخصا دو شخصیتی که حائز بیشترین آراء خواهند شد دکتر اشرف غنی و دکتر عبدالله هستند و به نظر می رسد میزان آراء دکتر عبدالله از آراء آقای اشرف غنی بیشتر باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *