جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در همبستگی با ملت فلسطین در نوار غزه

بزرگترین میدان صنعا بعد از ظهر امروز (جمعه) شاهد حضور میلیون‌ها نفر در راهپیمایی «وفاداری یمن به غزه آزاد» برای حمایت از ملت فلسطین و تأیید آمادگی برای ورود به فاز چهارم تشدید تنش توسط نیرو‌های مسلح یمن علیه «مثلث تجاوز» بود.

Loading

پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی؛ نوید بخش معادلات جدید در منطقه

شورای رهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در عراق با اشاره به پاسخ نظامی حزب الله لبنان به تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: آنچه که انتظار می رفت هم این بود که مقاومت حتما پاسخ گستاخی آنها را خواهد داد و به تعبیر مقام معظم رهبری دوره «بزن در روی» آنها دیگر به سر رسیده است. دیگر به این شکل نیست که اقدامی بکنند و ملت های منطقه دست روی دست بکذارند و آنها را نگاه کنند.

حسن دانایی فر با اشاره به تغییر شرایط در منطقه به نفع محور مقاومت و تلاش های رژیم صهیونیستی با هدف شکست این محور اضافه کرد: آقای نتانیاهو در حوادث منطقه مقداری دچار مشکل شده است٬ از این بابت که هر چه اصرار کرده و فشار آورده نتوانسته به نتایجی که به دنبالش بوده برسد. این رفتار و این وضعیت باعث یک سری واکنشهایی شده که مواردی از آن را در صحنه های لبنان٬ سوریه و عراق شاهد بودیم. آقای نتانیاهو تلاش می کند که با این کنش ها بتواند جلب توجه کند و انزوا و وضعیت توام با شکستی را که با آن مواجه شده تغییر دهد و مباحث را وارد فضای دیگری کند.

سفیر پیشین ایران در عراق گفت‌: رفتار رژیم صهیونیستی هم در سوریه و هم در لبنان و عراق را می توان در چارچوب این واکنشها تحلیل کرد و قطعا تجاوزات رژیم صهیونیستی بدون پاسخ نخواهد بود و محور مقاومت در مقابل رفتارهای این رژیم واکنش نشان خواهد داد.

دانایی فر درخصوص پیش بینی معادلات جدید در منطقه با توجه به این شرایط گفت: معتقدم رژیم صهیونیستی در حالت انقباض قرار دارد. زمانی این رژیم در حالت انبساط بود و هر آنچه را که اراده می کرد به منطقه تحمیل می کرد. اما امروز بسیاری از رفتارهای این رژیم انقباضی و واکنشی است یعنی در مقابل وضعیتی که امروزدر خاورمیانه به وجود آمده و اسرائیل از هر وقتی خود را ضعیف تر و تنها تر می بیند ناچار است دست به یک سری اقداماتی بزند که فکر می کند این اقدامات می تواند نجاتش بدهد. فکر می کنم که این وضعیت نمی تواند این رژیم را ا این تنگنا و انقباض بیرون بیاورد .

وی تاکید کرد: امروز رژیم اشغالگر قدس از فضای انبساطی به وضعیت انقباضی دچار شده و این وضعیت این رژیم را در حالت واکنشی قرار داده و دست برتر را در مسائل منطقه ندارد.

دانایی فر افزود: اسرائیلی ها باید درس بگیرند و روندی که در گذشته دنبال می کردند را تغییر بدهند. آنها باید بدانند دهه های هفتاد و هشتاد پشت سرگذاشته شده و امروز هر اقدامی بکنند با واکنشی همراه خواهد بود . این مساله ای تبلیغاتی نیست و موضوعی جدی است.

سفیر پیشین ایران در عراق با اشاره به پاسخ نظامی حزب الله لبنان به حملات تجاوزگرانه هفته گذشته رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد:  این اقدام نشان داد که اراده کافی برای مقابله با اقدامات تحریک امیز رژیم اشغالگر قدس وجود دارد و این ظرفیت هم از نظر سیاسی و هم از نظر اجتماعی و فرهنگی و همچنین از نظر امکانات نظامی وجود دارد.

دانایی فر درخصوص مواضع آمریکا و برخی کشورهای اروپایی پس از این پاسخ حزب الله به رژیم صهیونیستی گفت: مشکل اروپا و آمریکا این است که آنها متاثر از رژیم اشغالگر قدس هستند نه اینکه رژیم اشغالگر قدس متاثر از آنها باشد. بارها و بارها صداهای جدی در اروپا برای محکوم کردن شهرک سازی بلند شده اما اسرائیل اصلا به این صداها گوش نمی کند و اعتبار و اعتنایی به این کلام اروپایی ها قائل نیست. کمتر کشور اروپایی را می بینید که این شهرک سازی ها را محکوم نکرده باشد. این مساله نشان می دهد که متاسفانه اکثر سیاستمداران اروپا و امریکا در جهت منافع اسرائیل گام برمی دارند و از دید آنها رژیم اشغالگر قدس حق حمله دارد اما دیگران اجازه ندارند از خودشان دفاع کنند. این تناقض اشکاری است که آمریکایی ها و بعضی از کشورهای اروپایی نتوانسته اند به آن پاسخ دهند و آن را حل کنند.

سفیر پیشین ایران در عراق گفت: این تناقضی بسیار نامیمون است  و هر آزاده ای را در دنیا به طور جدی نگران می کند. این از آن نوعی است که در انگلیس شاهدش بودیم. خیلی راحت میان نخست وزیر و ملکه توافق می شود پارلمان را به نوعی از مسیر تصمیم گیری های اساسی  کنار بگذارند و حذف کنند. این با مبانی و اصول اساسی دموکراسی تناقض دارد و این تناقض هم٬ از همان جنس است و بلکه بدتر.

وی در عین حال افزود: این حرف ها از آمریکایی‌ها دور از انتظار نیست. مردم مظلوم منطقه هم به واسطه همین تناقض هایی که آمریکاییها در عملشان دارند دچار این آسیبها هستند. پرونده هایی که در لبنان٬ سوریه٬ یمن٬ مصر٬ بحرین٬ لیبی٬ شمال آفریقا و عراق وجود دارد به واسطه همین یکجانبه نگری و یک جانبه گرایی است که آنها دچارش هستند.

دانایی فر با بیان اینکه قطعا محور مقاومت در میدانی که این رژیم طراحی می کند بازی نخواهد کرد یادآورشد: هم در سوریه و هم در لبنان این وحدت در خصوص پاسخ دندان شکن به تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی وجود دارد.

وی با اشاره به نصب تصاویر تمسخرآمیز در بغداد علیه ترامپ و رژیم صهیونیستی تاکید کرد: این خواسته ها در منطقه کاملا آشکار است. در عراق امروز صداها و فریادهای جدی ای در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا که به عنوان تنها حامی این رژیم است بلند است.

سفیر پیشین ایران در بغداد اظهارکرد: آنها برنامه های زیادی در منطقه راه انداختند اما ظرفیت ادامه این برنامه ها برایشان فراهم نشد و در اهدافشان شکست خوردند. امروز آنچه که در یمن با عنوان به اصطلاح ائتلاف به دنبالش بودند به مجموعه اختلاف تبدیل شده است. ائتلافی که علیه مردم مظلوم یمن به راه انداخته بودند امروز به یک اقدام اختلافی تبدیل شده که اعداد و ارقام بیش از ۳۰۰ کشته و مجروح فقط در یک بمباران توسط امارات در عدن ایجاد می شود. وضعیت به گونه ای شده است که حتی شخص هادی از سعودی انتقاد می کند که چرا نمی تواند در مقابل امارات از خودش واکنش نشان دهد. این اخبار و دقیق تر و بیشتر از آن قطعا به دست مقامات رژیم صهیونیستی می رسد.

دانایی فر در پایان تاکید کرد: آنها که به دنبال معامله قرن بودند، در این شرایطی که اختلاف ها و ناامنی را در کشورهای حوزه خلیج فارس شاهد هستیم، همان برگ برنده ای را که زمانی تحت عنوان یکپارچگی «کشورهای عربی حوزه خلیج فارس» در اختیار داشتند نیز از دست خواهند داد و با مشکل مواجه خواهند شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *