جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

سوریه؛ موقعیت برتر محور مسکو – مقاومت

۱۳۹۶/۰۴/۲۵ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: بعد از شکست داعش در موصل و تضعیف قطعی آن در منطقه، اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت این شکست را در موقعیت میدانی این گروه تروریستی در سوریه نیز می‌توان مشاهده کرد.

داود احمدزاده – کارشناس مسائل خاورمیانه

به دنبال خبرهایی که از طریق رسانه‌های موثق مبنی بر کشته شدن رهبران اصلی این گروه تروریستی به ویژه ابوبکر البغدادی و برافتادن به اصطلاح خلافت اسلامی آن در عراق منتشر می‌شود، باید گفت که وضعیت این گروه تروریستی در خود سوریه نیز ضعیف‌تر خواهد شد.

از سوی دیگر پایتخت خودخوانده این گروه تروریستی در رقه نیز در محاصره کامل گروه‌ کردهای دموکراتیک که از سوی آمریکا به نوعی حمایت می‌شوند، قرار گرفته است. در جبهه دیگر هم نیروهای مقاومت با تقویت مواضع خویش، تلاش پیش‌دستانه‌ای را برای غلبه بر پایتخت این خلافت خودخوانده یعنی رقه در پیش گرفته‌اند.

بنابراین باید اعلام کرد که در چند ماه آینده ممکن است شاهد شکست‌های سنگین‌تر گروه‌ تروریستی داعش در سوریه باشیم، ولی از سوی دیگر عربستان به عنوان یکی از حامیان اصلی برخی از گروه‌های تروریستی در منطقه به ویژه در سوریه همچنان در اندیشه تقویت و ارسال کمک‌های مالی و نظامی به جبهه النصره است.

اخیرا برخی از منابع غربی به خصوص بریتانیا طبق مستنداتی اعلام داشته‌اند که برخلاف ادعاهایی که ریاض در مورد قطر مطرح ساخته، این عربستان است که رکن اصلی حمایت از گروه‌های تروریستی را در منطقه به ویژه در سوریه برعهده دارد. بنابراین برخی از تلاش‌های گروه‌های غیردولتی در بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی مبنی بر عدم فروش تسلیحات به عربستان، در روزهای اخیر خبرساز شده است. گرچه سود شرکت‌های غربی در فروش تسلیحات و ارتباط امنیتی مقامات اروپایی، مانع از این درخواست‌ها شده است.

از این رو مشاهده می‌کنیم که هم در منطقه و هم در سطح جهان به رغم حمایت‌های آمریکا و اروپا از برخی از کشورهای حامی اصلی تروریسم مانند عربستان و امارات، سطح فشار علیه این کشورها روز به روز افزایش می‌یابد و این آگاهی نشان می‌دهد که یک عزم منطقه‌ای برای خشکاندن ریشه‌های تروریسم در حال شکل‌گیری است.

باید اضافه کرد که پس از آزادی کامل عراق از یک سو و انسجام بیشتر در محور مقاومت برای شکست دادن قطعی گروه‌های تروریستی در سوریه از سوی دیگر، وزنه سیاسی گروه مقاومت افزایش خواهد یافت و تلاش‌ها برای حل و فصل بحران سوریه به رغم سنگ اندازی‌های آمریکا و عربستان از طریق سازمان ملل و دیگر نهادهای منطقه‌ای شکل جدی تری خواهد گرفت که نمونه آن را می‌توان در پیگیری نشست‌های متعدد آستانه و پایبندی سه قدرت اصلی دخیل در حل بحران یعنی ایران، روسیه و ترکیه با هدف حفظ آتش بس در مناطق معین و سرایت آن به دیگر مناطق بحران زده سوریه مشاهده کرد.

از سوی دیگر ملاقاتی که اخیرا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی‌اش در مورد سوریه و حفظ آتش بس داشت به نوعی اعلام موقعیت برتر مسکو در تحولات سوریه به شمار می‌رود. این در حالی است که قبل از این دیدار سران دو کشور آمریکا و روسیه، به دلیل افزایش تنش بین دولت سوریه و نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا شاهد واکنش جدی روسیه نسبت به دخالت علنی واشنگتن در سوریه بودیم؛ در این خصوص می‌توان به واکنش مسکو نسبت به سرنگونی هواپیمای جنگی دولت سوریه اشاره کرد.

اقتدار روس‌ها در حفظ مواضع سنتی خویش در سوریه و نیز دفاع از مواضع ایران و محور مقاومت از سوی این کشور نشان می‌دهد که تلاش‌های واشنگتن و برخی از کشورهای عربی برای ایجاد شکاف بین مسکو و تهران بی‌ثمر بوده است و یقینا در آینده تحولات سوریه از سوی محور مقاومت و نیز روسیه رقم خواهد خورد، چرا که ایران به دنبال حفظ حاکمیت مشروع دولت سوریه و در واقع سرکوب نیروهای مداخله گر خارجی و گروه‌های تروریستی است که این خواسته از سوی روسیه هم حمایت می‌شود.

لذا می‌توان گفت حفظ انسجام بین محور تهران و مسکو و محور مقاومت، آینده و سرنوشت سوریه را تعیین خواهد کرد؛ البته این بدان معنا نیست که ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا نقشی ندارد، اما اثرگذاری این محورها بیشتر است و پیشرفت‌های فعلی در سوریه به سود محور مسکو و مقاومت است.

پیشروی محور مسکو-مقاومت باعث شده که کشورهای عضو ائتلاف به رهبری آمریکا، میز مذاکره را برای حل و فصل بحران سوریه بپذیرند و‌ حل و فصل این بحران را مشروط به برکناری بشار اسد از قدرت سیاسی ندادند؛ این موضوع، اعترافی به مواضع مستحکم ایران و روسیه داخل سوریه است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *