جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

آزادی بیان به سبک آمریکایی/ بازداشت بیش از ۹۰۰ دانشجو

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از «بزرگترین واکنش پلیس به فعالیت در محوطه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر» در مقابل اعتراض دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تعداد دستگیرشدگان را بیش از ۹۰۰ نفر طی ۱۰ روز اخیر اعلام کرد.

Loading

تحلیل رئیس سابق امنیت ملی افغانستان از استراتژی ترامپ

۱۳۹۶/۰۶/۰۱ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: رئیس سابق امنیت ملی افغانستان اعلام کرد: استراتژی جدید آمریکا بر شش پایه استوار است که از مهم‌ترین موارد آن تقویت نظامیان افغان و اعمال فشارهای سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک بر پاکستان است.

 امرالله صالح، رئیس سابق امنیت ملی افغانستان در یادداشتی در «ایندین اکسپرس» نوشت: استراتژی جدید آمریکا بر شش پایه استوار است که اولین آن درک این حقیقت است که پاکستان با حمایت و پناه دادن به تروریست‌ها، نقشی مخربی در افغانستان داشته است.

آمریکا هرگز تا این حد صریح و بی‌پرده نسبت به رویکرد دوگانه پاکستان واکنش نشان نداده بود. آمریکا نباید از ابراز سیاست خود در قبال پاکستان واهمه داشته باشد و تا زمانی که اسلام‌آباد و ارتش و دستگاه اطلاعاتی قدرتمند آن حمایت از مخالفان دولت کابل و دیگر گروه‌های تروریستی را متوقف کنند، باید به راه خود ادامه دهد.

دوم اینکه، اظهارات ترامپ درباره هند به عنوان شریک استراتژیک و اقتصادی برای توسعه افغانستان بسیار با اهمیت بود. در 40 سال گذشته آمریکا هیچ‌گاه از هند به عنوان شریک خود نام نبرده بود.

شریک شدن با هند هزینه و فشار بر نیروهای ائتلاف را کاهش خواهد داد و در عین حال نیز هزینه دخالت و ایجاد اختلال توسط اربابان جنگجویان نیابتی را در افغانستان افزایش می‌دهد.

سوم اینکه در این استراتژی بر نقش محوری نیروهای امنیتی و دفاعی افغان برای دفاع از ارزش‌های مردم این کشور تاکید شده است. علاوه بر این نیز در این استراتژی بر صیانت از دموکراسی و قانون اساسی افغانستان تاکید شده  تا طالبان و دیگر گروه‌های مخالف به آسیب رساندن به این کشور قادر نباشند.

صراحت این پیام ادعاهای دیگر مبنی بر لزوم مصالحه در رابطه با دستاوردهای مردم افغانستان برای تحقق صلح را نیز از بین می‌برد. در این استراتژی روند سیاسی و دموکراتیک افغانستان تحت تاثیر معامله و تصمیمات در خارج از کشور و یا بوسیله قدرت طالبان نیز از راه خود منحرف نخواهد شد.

چهارم اینکه با تقسیم کار میان حکومت افغانستان و شرکای خارجی‌ این کشور، آمریکا نشان داد که دو کشور در حوزه امنیت و ثبات منافع مشترکی دارند، اما تناقضاتی در رابطه با تمایل افغان‌ها برای انتخاب سبک زندگی خود وجود دارد.

پنجم اینکه در استراتژی جدید به ژنرال «جان نیکلسون» فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان و جایگزین‌های وی در آینده اختیارات بیشتری داده است. این نیکلسون را قادر می‌سازد تا بدون تماس مداوم با واشنگتن، تصمیمات تاکتیکی را خود اتخاذ کند که آزادی عمل بیشتر «حمایت قاطع» را در پی خواهد داشت.

ششم اینکه در این استراتژی بر حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان تا زمانی که به نتیجه دلخواه و پیروزی رسیده و ابتکار عمل را نیز از طالبان بگیرند، تاکید شده است. با این حال ترامپ حل و فصل سیاسی منازعات از طریق مذاکرات را نیز رد نکرده است.

اگر آمریکا بر همین مسئله متمرکز بماند، این پیامی به برخی کشورهای منطقه خواهد شد که بهتر است به جای شرط‌بندی روی بازیکنان غیر دولتی و اخلالگران، بر افغانستانی با ثبات و موفق سرمایه‌گذاری کنند.

«امرالله صالح» ضمن استقبال از استراتژی ترامپ، اظهار کرد که  «احمدشاه مسعود» قهرمان ملی افغانستان نیز همواره بر تقویت افغانستان همراه با فشارهای سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک بر پاکستان تاکید داشت.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *