جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

هزینه‌های ترامپ برای جهان

۱۳۹۶/۰۷/۲۰ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: وقتی در اواخر سال ٢٠١٥، دونالد ترامپ، میلیاردر نیویورکی، مجری، تهیه کننده شوهای تلویزیونی و نیز کشتی کج گیر آمریکایی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد، کسی تصور نمی کرد که او در نوامبر ٢٠١٦ پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود.

طهمورث غلامی/ کارشناس مسائل آمریکا

اگر پیش از آن تمامی روسای جمهور آمریکا قبل از رئیس جمهور شدن یا نظامی بودند و یا سابقه انجام کارها و مسئولیت های سیاسی را داشتند، دونالد ترامپ هیچ کدام از این سوابق را نداشت. ترامپ قبل از ریاست جمهوری، نه نظامی بود، نه فرماندار و نه سابقه نمایندگی کنگره آمریکا را در کارنامه خود داشت. پس ویژگی اول شخصیت ترامپ نداشتن تجربه سیاسی و نظامی است که از لوازم اصلی پست ریاست جمهوری در آمریکاست. این بی تحربگی سبب شده است که ترامپ از فهم پویایی سیاست در عرصه داخلی و خارجی عاجز باشد و بدین طریق برای جامعه آمریکا و دنیای بیرون هزینه ایجاد کند.

ویژگی دوم شخصیت ترامپ انتظار تبعیت و اطاعت، از همگان است. این خصلت ترامپ به ثروت افسانه ای او بازمی گردد. ترامپ به خاطر برخورداری از ثروت زیاد عادت داشته است با نگاهی از بالا به پایین صرفا دستور دهد و اطاعت زیردستان را انتظار داشته باشد. این خصلت شخصیتی شاید در عرصه فعالیت های خصوصی اثرگذار باشد اما در عرصه سیاست ورزی و دولت مداری جوابگو نیست. زیرا اقتضای سیاست ورزی، شنیدن نظرات مخالف و جمع کردن و کنار هم قرار دادن منافع متضاد است. این خصلت ترامپ موجب اختلاف و دعوای او با بروکراسی و نهادداری رسمی و غیررسمی آمریکا شده است. ترامپ انتظار دارد که هر آنچه که می گوید مورد قبول بوروکراسی آمریکا واقع شود در حالی که در این کشور، نهادها تابع نظرات کارشناسی و منافع سازمانی خود هستند. همین ویژگی ترامپ نیز سبب شده است که در موضوع برجام میان او و نهادهای دیگر آمریکا مانند وزارت خارجه، شورای امنیت ملی و وزارت دفاع اختلاف نظر بوجود آید. در حالی‌که نهادهای رسمی با پیروی از منافع سازمانی، نظرات کارشناسی و ملاحظات سیاسی، خواهان حفظ برجام هستند اما ترامپ صرفا براساس سلیقه شخصی خواهان حذف آن است و قادر به درک الزامات سیاسی داخلی و خارجی این کشور نیست. خصلت اطاعت طلبی از دیگران در وجود ترامپ موجب شده است که او دچار این تصور شود که به عنوان یک نخبه سیاسی و اقتصادی دارای درک بالاتر از دیگران در همه موضوعات است. بر این مبنا او این حق را به خود می دهد که کارهای دیگران را مورد قضاوت قرار دهد و به این نتیجه گیری برسد که عملکرد دیگران ضعیف بوده است. به این خاطر است که ترامپ رویکرد ٢۵ سال گذشته آمریکا در قبال کره شمالی را اشتباه می داند، توافق پاریس را اشتباه می داند، ناتو و نفتا را اشتباه می داند، برجام را اشتباه می داند و همه آنچه که جامعه بین الملل طی سال ها به آن رسیده است را غلط می پندارد و دنبال از بین بردن آنها است؛ بدون اینکه جایگزینی برای آن ارائه دهد. این خصلت ترامپ باعث شد وزیر خارجه آلمان اعلام کند که ترامپ به دنبال آن است که قوانین بین المللی را با قانون جنگل جایگزین کند.

نکته ای که در پایان باید به آن اشاره کرد این است که به خاطر جایگاهی که ایالات متحده آمریکا در ساختار قدرت و ثروت بین المللی دارد، سیاست ها و رفتارهای رئیس جمهور آن می تواند بر سرنوشت مردم سراسر دنیا و نه فقط آمریکا اثر بگذارد. در این باره باب کورکر، سناتور جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنا به درستی گفته است که اظهارات و سیاست های ترامپ در تهدید کردن بی پروای دیگران می تواند سبب جنگ جهانی سوم شود. ترامپ به خاطر جایگاه جهانی آمریکا قادر است نظم و ثبات دنیا را با چالش مواجه کند و اینجاست که انتخابی که مردم آمریکا در نوامبر ٢٠١۶ انجام دادند، انتخابی بود که نتایج و پیامدهای آن صرفا محدود به جامعه داخلی آمریکا نیست بلکه دیگر کشورها و جوامع را نیز درگیر خود کرد. اگر ترامپ بتواند نظم و قواعد بین المللی را با چالش مواجه کند، می توان این نقد را به دموکراسی داشت که در مواردی شر و به ضرر جوامع است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *