جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تحریم خرید محصولات آمریکایی

تحریم خرید محصولات شرکت رستوران‌های زنجیره‌ای کی اف سی، موجب تعطیلی بیش از یکصد شعبه این نشان آمریکایی در مالزی شد.

مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس

دولت اردوغان به منظور مبارزه با تورم، از مردم خواسته ریاضت اقتصادی در پیش بگیرند اما اغلب مقامات این کشور، خودروهای لوکس مرسدس بنز و آئودی سوار می‌شوند.

Loading

روابط تهران-دهلی‌نو: فرصت همکاری‌های گسترده‌تر

۱۳۹۸/۰۴/۱۵ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین - یادداشت: روابط میان دهلی و تهران رشد زیادی داشته است، این رابطه محدود به عرصه اقتصادی نیست و روابط در دیگر حوزه‌ها به‌ویژه ارتباطات مردم با مردم در حال سرعت گرفتن هستند.

تریدیوش سینگمائینی، تحلیلگر سیاسی مستقر در دهلی‌نو در یادداشتی که برای سایت شورای راهبردی روابط خارجی ارسال کرد دراین‌باره که چرا دهلی‌نو بر موضعش برای واردات نفت از ایران پابرجاست؟ نوشت: موضع آشکار هند درباره واردات نفت از ایران ناشی از چند عامل اقتصادی و راهبردی است. دهلی می‌خواهد پیامی روشن با این مضمون داشته باشد که این کشور سیاستی مستقل دارد و زیر فشار واشنگتن سر خم نمی‌کند. هند در ایران منافع راهبردی قابل‌توجهی دارد که مهم‌ترین آن‌ها بندر چابهار است که در برقراری اتصال میان هند با افغانستان و آسیای میانه نقشی حیاتی دارد.

باید به این موضوع هم اشاره شود که هند، افغانستان و ایران در سال 2016 توافقنامه‌ای را برای برپایی یک کریدور ترانزیت میان این سه کشور با اتکا به بندر چابهار امضا کردند. در سال 2018 سه طرف نشستی را برای اجرایی کردن این توافق سه‌جانبه برگزار کردند.

هند نیز مانند ایران و افغانستان با تهدیدهای امنیتی روبرو است و درخواستی صورت گرفته تا این سه کشور نه‌فقط برای برقراری اتصال بلکه حتی برای مقوله امنیت دست‌به‌دست یکدیگر بدهند. درخواستی برای ایجاد یک اتحاد سه‌جانبه برای مقابله با تروریسم صورت گرفته است. در سپتامبر 2018 این سه کشور در کابل نشستی سه‌جانبه داشتند و درباره برخی مسائل اقتصادی و راهبردی نظیر برقراری اتصال و مقابله با تروریسم مذاکره کردند.

باید به خاطر داشت که سطح همکاری اقتصادی از پتانسیل آن پایین‌تر است؛ این همکاری باید متنوع شود تا روابط اقتصادی پویاتر شود. باید به رابطه اقتصادی از منظری گسترده‌تر نگاه شود و نباید نگاه به این رابطه به حوزه نفت و بند چابهار محدود شود. میان دو کشور زمینه‌ای برای همکاری‌های بیشتر در حوزه‌هایی نظیر کشاورزی وجود دارد. هند برای بالا بردن سطح صادرات کشاورزی ایران باید به‌صورت جدی به دنبال کاهش تعرفه‌ها باشد.

اگرچه به برخی مسائل لجستیکی مهم که مانع پیشرفت روابط دوجانبه هستند، پرداخته‌شده اما باید بر تسهیل روند صدور ویزا نیز تمرکز شود؛ این تمرکز نه‌فقط با نگاه به برقراری ارتباطات درزمینه کسب‌وکار بلکه باید با نگاهی به برقراری تعاملات ملت با ملت و ایجاد تعاملات بزرگ‌تر میان جوامع مدنی دو کشور صورت گیرد. همچنین ایجاد ارتباطات میان دولت‌های ایالتی هند و ایران از اهمیت برخوردار است زیرا به تعمیق روابط دو کشور کمک می‌کند.

درحالی‌که روابط دوجانبه تهران و دهلی رو به بهبود است این امکان وجود دارد که ایران از هند به‌عنوان دروازه‌ای به‌سوی دیگر کشورها در آسیای میانه نظیر بنگلادش و سریلانکا استفاده کند.

درنتیجه باید گفت اگرچه روابط میان دهلی و تهران رشد زیادی داشته است، اما برخی مسائل اساسی وجود دارند که باید رفع شوند تا آگاهی دو کشور از یکدیگر و نگرش‌های آن‌ها به مسائل مهم تقویت شود. این رابطه محدود به عرصه اقتصادی نیست و روابط در دیگر حوزه‌ها به‌ویژه ارتباطات مردم با مردم در حال سرعت گرفتن هستند. رابطه دهلی و تهران نه‌فقط از منظر اقتصادی بلکه ازلحاظ ژئوپلیتیک هم حائز اهمیت است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *