جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند که رژیم صهیونیستی در ادامه نقض حریم هوایی لبنان، به جنوب این کشور حمله کرده است.

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

Loading

چشم انداز مذاکرات صلح آمریکا با طالبان

۱۳۹۷/۱۲/۱۵ | سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: برای پیشرفت واقعی مذاکرات صلح، طالبان باید بپذیرد که با دولت مرکزی افغانستان وارد مذاکره شود و خلیل‌زاد و آمریکایی‌ها نیز باید قبول کنند که نیروهایشان را از افغانستان خارج کنند.

پیرمحمد ملازهی – کارشناس مسائل شبه‌قاره

پنجمین دور مذاکرات صلح میان آمریکا و طالبان 6 اسفند ماه با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون رهبر طالبان در دوحه پایتخت قطر برگزار شد. در دور جدید مذاکرات آمریکا و طالبان، برای نخستین بار زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان با معاون رهبر طالبان در دوحه قطر دیدار کرد.

به نظر می‌رسد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، همکاری طالبان در موضوع مبارزه با القاعده و داعش، آتش‌بس و آغاز مذاکرات رو در رو با حکومت افغانستان از محورهای مهم مذاکرات قطر بود.

طبق آنچه به صورت رسمی از این مذاکرات اعلام شده است، طرفین بر سر پایان حضور نظامی آمریکا با یکدیگر مذاکره کرده‌اند و ظاهرا بحث بر سر این بوده است که بین 3 تا 5 سال آینده تمام نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شوند؛ اما حقیقت امر این است که جزئیاتی از این مذاکرات منتشر نشده تا دریابیم آیا توافقی واقعی حاصل شده یا خیر و آیا آمریکا پیشنهاداتی را روی میز مذاکره گذاشته‌ تا طالبان را تشویق به پذیرش راه حل سیاسی کند یا نه.

در مذاکرات دوحه آنچه اهمیت دارد این است که سطح مذاکرات نسبت به مذاکرات پیشین بسیار بالاتر است؛ همچنانکه حضور ملاعبدالغنی برادر، نفر دوم طالبان در این مذاکرات بیانگر اهمیت مذاکرات دوحه است.

اگرچه عباس استانکزی، رئیس‌ هیئت طالبان، رهبری مذاکرات را برعهده دارد، اما حضور ملاغنی برادر به این مفهوم است که طالبان تصمیم گرفته‌ راه‌حلی سیاسی را بپذیرد.

البته مشکلی که در سر راه موفقیت مذاکرت دوحه وجود دارد، این است که طالبان همچنان بر موضع قبلی‌ خود، یعنی عدم مذاکره با دولت کابل پافشاری می‌کند. این موضع‌گیری طالبان تاحدودی کار را برای زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه وزارتخارجه آمریکا برای صلح افغانستان دشوار کرده است؛ چرا که خلیل‌زاد در نهایت به دنبال این هدف است که زمینه‌ را برای دیدار و گفتگوی دولت مرکزی و طالبان هموار کند تا در نهایت بتواند مذاکراتی بین‌الا‌فغانی را سازماندهی کند. درواقع، طالبان از یک سو اعلام کرده که دولت کابل را به رسمیت نمی‌شناسد و از سوی دیگر گفته است، مذاکرات بین‌الافغانی را تنها در شرایطی می‌پذیرد که بین مردم افغانستان و گرو‌ه‌های سیاسی و اجتماعی صورت پذیرد.

بنابراین به دلیل وجود این موانع، فعلا مذاکرات متوقف شده است تا طرفین مواضع خود را با رهبران بالادست‌شان هماهنگ کنند و سپس مذاکرات را ادامه دهند. به طور کلی این برداشت وجود دارد که مذاکرات دوحه نسبت به مذاکرات قبلی پیشرفت‌هایی داشته است، اما پیشرفت مذاکرات و اینکه طرفین تاچه حد می‌توانند مواضع‌شان را به یکدیگر نزدیک کنند، هنوز ابهام دارد.

درواقع برای پیشرفت واقعی مذاکرات صلح، طالبان باید بپذیرد که با دولت مرکزی وارد مذاکره شود و خلیل‌زاد و آمریکایی‌ها نیز باید قبول نمایند که نیروهایشان را از افغانستان خارج کنند؛ چرا که این موضوع، دلیل اصلی ایجاد بن‌بست در مذاکرات طالبان و آمریکا است. در این میان، اگر گروه‌های سیاسی، حزبی و جهادی بتوانند بر سر فردی مانند حامد کرزی به تفاهم برسند تا ریاست هیئت نمایندگی و دولت را بپذیرد، شاید راه‌میانه‌ای باشد تا طالبان نیز آنها را به عنوان یک هیئت غیردولتی قبول کند. اگر چنین اتفاقی بیفتد و مذاکرات با چنین روندی ادامه پیدا کند، شاید دستاوردی در این دوره از مذاکرات حاصل شود.

درنهایت مجموعه شرایط در حال رسیدن به این جمع بندی است که باید جنگ را در افغانستان به نوعی تحت کنترل درآورند. این مسئله که طالبان سردرمدار اصلی جنگ باشد در حال پایان یافتن است و پاکستان نیز تلاش دارد که با طالبان به مصالحه‌ای دست یابد و بخشی از قدرت را در کابل در اختیار بگیرد.

البته جنگ در افغانستان به اشکال دیگر،‌ توسط گروه‌هایی غیر از طالبان و بر سر مسائل دیگر همچنان ادامه خواهد داشت؛ به عنوان مثال گروه‌هایی مانند داعش یا به نام داعش، جنگ را در برخی مناطق آسیای مرکزی پیگیری خواهند کرد و آمریکایی‌ها نیز برای پایان دادن به مسئله طالبان همین موضوع را دنبال می‌کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *