جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان

فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه امروز وارد سودان می‌شود تا با رئیس شورای حاکمیتی این کشور درباره گسترش روابط دوجانبه گفت‌وگو کند.

Loading

نتایج انتخابات شوراها؛ زنگ خطری برای اردوغان

۱۳۹۸/۰۱/۲۷ | سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان در انتخابات محلی روز یکشنبه (یازدهم فروردین) بیشترین رای را در کل این کشور کسب کرد، اما در شهرهای کلیدی پیروز نبود. نکته جالب اینجاست که رئیس جمهور ترکیه برای اولین بار در عمر سیاسی خود طعم شکست را چشید و شاید این اتفاق شروعی بر پایان اقتدار رجب طیب اردوغان، رهبر بلامنازع حزب عدالت و توسعه و رئیس جمهور ترکیه باشد.

فیروز دولت آبادی- سفیر اسبق ایران در ترکیه و کارشناس مسائل منطقه

ظهور حزب عدالت و توسعه در صحنه سیاسی ترکیه با نمایش چهره ای مقتدر، ملی و وحدت گرایانه از اردوغان و هم پیمان‌هایش همراه بود. این حزب با ارائه تعریفی گسترده از اسلام همه جریان‌های عمومی ترکیه را تحت پوشش قرار داد که از جمله آنها، گروه‌های مذهبی کُرد بودند. مذهبیون کرد با جمعیتی قابل توجه، در عین دوری از جریان‌های چپ، تمایلی هم به همراهی با گرایش‌های رادیکال اسلامی نداشتند.

با این خط مشی عملکرد حزب عدالت و توسعه در اولین انتخاباتی که شرکت کرد، پیروزی باورنکردنی را در کسب قدرت پارلمانی و شهرداری ها رقم زد. اما فرآیند رفتاری اردوغان به تدریج متاثر از محیط سیاسی ترکیه تغییر کرد و به سمت برخوردهای اقتدارگرایانه پیش رفت. در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان های بعدی برای اردوغان دستاورد چشمگیری نداشت؛ برای نمونه وی در انتخابات ریاست جمهوری حتی بدون رقیبی سرسخت، با کمتر از ۵۳ درصد رای، سکان ریاست جمهوری را در دست گرفت. علاوه بر این حزب نه تنها اکثریت آرا در آخرین انتخابات پارلمانی را به دست نیاورد، بلکه به اجبار رای گیری زود هنگامی برگزار شد. مردم در آن انتخابات زود هنگام، به فرض عبرت گیری حزب عدالت و توسعه، با رای اکثریت به این حزب اجازه تشکیل دولت را دادند.

مرور مواضع اردوغان، راهنمای بررسی شکست سیاسی و انتخاباتی اخیر وی در ترکیه است.
اردوغان نسبت به گروه‌های قومی و عقیدتی رفتار تندی داشته و همین موضوع باعث فاصله گرفتن مردم از حزب عدالت و توسعه شده است. همچنین از مهم‌ترین علت های عدم توفیق این حزب، شکست‌های بزرگ ترکیه در زمینه‌های اقتصادی و سیاسی است؛ روابط نامناسب با آمریکا، اتحادیه اروپا، گره های پیچیده و حاد منطقه‌ای در سوریه و مناطق کرد نشین از مثال‌های شایان ذکر است.
با توجه به این شرایط عدالت و توسعه در حالی کرسی‌های شهرداری ها را در شهرهای مهمی چون استانبول، آنکارا، آنتالیا و ۱۷ شهر دیگر از دست داد که بیش از ۸۰ درصد مراودات مردم، درون شهرداری هاست و علاوه بر این، حوزه امنیت، پلیس، مناسبات اقتصادی و مجوزهای ساخت و ساز در اختیار این نهاد است. این اتفاق اکنون به عنوان زنگ خطری است که شرایط نامناسب انتخابات پارلمانی را برای اردوغان و هم حزبی هایش نشان می‌دهد و در صورتی‌که با هوشیاری، تحرک لازم در عرصه سیاسی واقتصادی به عمل نیاید، افول حزب عدالت و توسعه سرعت خواهد گرفت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *