جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

تحلیلی بر شکست راهبرد رژیم‌صهیونیستی در جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: بیش از شش ماه از جنگ غزه می‌گذرد؛ اگرچه رژیم‌صهیونیستی در طی این مدت به‌طور همه‌جانبه از سوی آمریکا حمایت شده و با تمام توان در صحنه جنگ حضور دارد، اما نتوانسته است به هیچ یک از اهداف «اعلامی» و «اعمالی» خود دست یابد.

حمید خوش آیند  – کارشناس مسائل منطقه

شکست در تحقق اهداف، تلفات ارتش، خسارات سنگین اقتصادی و بحران اداره جنگ، چهار نشانه مهم داخلی است که به وضوح نشان دهنده شکست رژیم‌صهیونیستی در جنگ غزه است. درواقع، آنچه امروز در غزه ادامه دارد جنگ برای پیروزی نیست، بلکه لجبازی یک نیروی شکست خورده برای جلوگیری از فروپاشی کابینه و مرگ سیاسی نتانیاهو است.

بعد از شش ماه حملات سنگین و نسل‌کشی گسترده که در طول تاریخ بشر بی‌سابقه است، نه تنها حماس نابود نشده، و مردم غزه آنجا را ترک نکرده‌اند و کنترل امنیتی و سیاسی غزه در اختیار رژیم صهیونیستی قرار نگرفته است، بلکه در نقطه مقابل و براساس آنچه که در صحنه‌های میدانی، سیاسی و امنیتی دیده می‌شود، این جنگ بر عزم مردم غزه و گروه‌های مقاومت فلسطین برای شکست رژیم جعلی اسرائیل افزوده است. ضمن آنکه حماس را نیز بیش از پیش قدرتمند نموده و بازدارندگی رژیم‌صهیونیستی به‌ویژه در مناطق شمالی فلسطین اشغالی را از بین برده است.

براساس ارزیابی سالانه تهدیدات توسط بخش اطلاعات ایالات متحده، حماس چنان قدرتمند شده است که می‌تواند سال‌ها و حتی ده‌ها سال در مقابل رژیم اسرائیل بایستد. حماس فقط در طی یک هفته، 70 عملیات در شمال غزه علیه رژیم اسرائیل انجام داده است که در تاریخ جنگ‌های نامتقارن کم‌نظیر و منحصربفرد است.

میزان خسارات و تلفات رژیم‌صهیونیستی در این جنگ بسیار زیاد است لیکن سانسور شدید رسانه‌ای در داخل اراضی اشغالی که همیشه درباره مسائل و مشکلات و بحران‌های این رژیم وجود داشته است، مانع از انعکاس و انتشار کامل خسارات و تلفات موجود می‌شود.

نتانیاهو در حالی مدعی است در «لحظه قبل از پیروزی» قرار دارد که در جنگ شش ماهه اخیر، رژیم‌صهیونیستی چند برابر بیشتر از تمام جنگ‌های قبلی خسارات اقتصادی دیده و تلفات انسانی داده است. انهدام بیش از 2 هزار تانک، نفربر و خودروی زرهی، افزون‌بر 5 هزار نفر تلفات ارتش، حدود 30 هزار مورد جنون و مشکلات شدید روانی بین سربازان، گسترش خودزنی در ارتش و نیروهای امنیتی و همچنین آوارگی بیش از 45 هزار نفر که حاضر به بازگشت به خانه‌های خود نیستند تنها بخش اندکی از خسارات رژیم در این جنگ شش ماهه است.

ارتش رژیم‌صهیونیستی در این جنگ به‌حدی خسارت دیده است که برای بازسازی و بازگشت به وضعیت پیش از 7 اکتبر 2023 به بیش از 100 میلیارد دلار هزینه نیاز دارد. در همین راستا و با استناد به آمار و ارقام موجود، اقتصاد رژیم صهیونیستی دچار فروپاشی شده و با یک بحران عمیق مواجه است. تعبیری که واشنگتن در این زمینه دارد قابل تأمل است: «اقتصاد اسرائیل به مثابه ویرانه‌های غزه است»!

علاوه بر این، مهم‌ترین رکن اداره جنگ غزه یعنی «کابینه جنگ» رژیم نیز بر اثر «اختلافات شدیدی» که وجود دارد و هر روز بیشتر می‌شود، در آستانه فروپاشی قرار است، چنانکه تمام تصمیماتی که در کابینه جنگ اتخاذ می‌شود از روی استیصال و درماندگی است.

در حوزه شناختی نیز اوضاع برخلاف میل رژیم‌صهیونیستی پیش می‌رود. اگر مهم‌ترین بخش جنگ شناختی را پیروزی در جنگ روایت‌ها و همراه کردن افکار عمومی در نظر بگیریم، در این عرصه نیز رژیم‌صهیونیستی با شکست بسیار سختی مواجه شده است. به‌طوری‌که با وجود بکارگیری گسترده شبکه‌های رسانه‌‌ای در منطقه و بین‌الملل، نتوانسته است حقیقت و واقعیات جنایات این رژیم در جنگ غزه را از چشم افکار عمومی جهان پنهان کند.

جنگ در غزه آمریکا را هم به‌خاطر حمایت همه‌جانبه‌ای که از رژیم‌صهیونیستی دارد، به دردسر انداخته و با مخاطرات جدی مواجه کرده است؛ واکنش‌های جبهه مقاومت در یمن و عراق، عملاً باعث ایجاد تهدیدهای عملیاتی علیه مراکز و منافع حیاتی آمریکا در منطقه شده است. اینکه انصارالله در دفاع از غزه چندین کشتی آمریکایی و انگلیسی را در دریای سرخ به‌‌طور کامل غرق کرده، بعد از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه بوده و یک هشدار جدی برای آمریکا می‌باشد!

با توجه به ارزیابی‌های میدانی و سیاسی، جنگ به‌طور واقعی تمام شده است؛ رژیم‌صهیونیستی شکست خورده و مقاومت پیروز شده و آنچه که ادامه دارد در واقع لجبازی یک نیروی شکست خورده است. کابینه جنگ و ارتش رژیم‌صهیونیستی در مرحله‌ای قرار دارد که به‌شدت دچار انفعال شده و صرفاً به رویدادها واکنش نشان می‌دهد و در عین حال فاقد هرگونه چشم‌اندازی برای موفقیت در جنگ است.

در حال حاضر، حمله به رفح آخرین نقطه امید رژیم‌صهیونیستی است که در خصوص آن هم اختلافات بسیار شدیدی از یک سو بین کاخ سفید و تل‌آویو و از سوی دیگر در درون کابینه جنگ وجود دارد. اکنون، نتانیاهو به رفح در جنوب نوار غزه، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی در جستجوی سرپناه هستند، چشم دوخته است. این در حالی است که هرگونه حمله به رفح نه تنها باعث خشم فزاینده بین‌المللی می‌شود، بلکه مذاکرات با حماس را هم بسیار سخت‌تر کرده و باعث فرو رفتن بیشتر رژیم جنایتکار صهیونیستی در باتلاق غزه می‌شود.

0 Comments