جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

چرایی و پیامدهای حمایت بی‌قید و شرط هند از رژیم صهیونیستی

۱۴۰۳/۰۱/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: هند برای نزدیک به 50 سال به‌دلیل ملاحظات مذهبی، از هرگونه روابط دوجانبه با رژیم صهیونیستی اجتناب می‌کرد و در مجامع بین‌المللی علیه این رژیم رأی می‌داد، اما بعد از پایان جنگ سرد، به یکی از شرکای مهم تل‌آویو تبدیل شد.

برسام محمدی – کارشناس مسائل منطقه

بعد از به قدرت رسیدن «نارندرا مودی» در سال 2014 میلادی / 1393 شمسی، روابط دوجانبه هند – با رژیم صهیونیستی با جهش بیشتری همراه شد، به‌طوری‌که مودی ضمن توجه بیشتر به همکاری‌های دوسویه در ابعاد اقتصادی، امنیتی، نظامی و فناوری با رژیم صهیونیستی، عملاً به یکی از کشورهای «دوست» این رژیم تبدیل شد.

تحولات اخیر فلسطین اشغالی و جنگ غزه موجب شد که ماهیت و عمق جهت‌گیری سیاست خارجی هند در رابطه با رژیم صهیونیستی عیان شود. بعد از عملیات طوفان الاقصی، نخست‌وزیر هند، اولین رهبر سیاسی در جهان بود که حتی زودتر از آمریکا این عملیات را «محکوم» و «همبستگی خود با رژیم اسرائیل» را اعلام کرد!

حمایت سیاسی هند از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه مردم غزه به حدی است که این کشور در مجامع بین‌المللی از رأی مثبت به مصوبات و قطعنامه‌هایی که به نفع فلسطین صادر می‌شود، «اجتناب» می‌کند. خودداری از رأی مثبت به قطعنامه درخواست برقراری آتس‌بس فوری در غزه در 27 اکتبر گذشته که 120 کشور جهان به آن رأی مثبت دادند، یکی از نمونه‌های بارز در این زمینه است.

از ابتدای جنگ غزه، هند علاوه‌بر حمایت بی‌قیدوشرط سیاسی از رژیم صهیونیستی در سطح بین‌الملل، در داخل نیز اقدامات مهمی در این راستا انجام داده است که از جمله آنها می‌توان به ممنوعیت تظاهرات حمایت از فلسطین و صدور مجوز راهپیمایی حمایت از رژیم صهیونیستی، محدود کردن انتشار هرگونه اخبار، اطلاعات و گزارش‌ها در خصوص جنگ غزه و مصائب مردم فلسطین و جنایات صهیونیست‌ها، ارسال پهپادهای هرمس 900 به رژیم صهیونیستی و … اشاره کرد.

در خصوص دلایل حمایت هند از رژیم صهیونیستی دو نکته قابل توجه وجود دارد:

یک؛ فلسطین اشغالی از مناطق مهمی است که دولت هند با نگاه اقتصادی علاقه زیادی به «اعزام کارگر» به آنجا دارد. در همین حال، رژیم صهیونیستی نیز در سال‌های اخیر به جای استفاده از کارگران فلسطینی، با هماهنگی دهلی نو به کارگران هندی روی آورده است.

در تحولات اخیر که همراه با ناامنی و بی‌ثباتی در فلسطین اشغالی است و طبیعتاً خطرات جانی زیادی هم متوجه کارگران خارجی است، کارگران هندی نه تنها فلسطین اشغالی را ترک نکرده‌اند، بلکه بر تعداد آن‌ها نیز افزوده شده است!

فضای «تبلیغات روانی» و «تصویرسازی» از رژیم صهیونیستی در هند توسط محافل سیاسی و رسانه‌ای دولتی به شکلی است که درحال حاضر میلیون‌ها هندی آرزوی سفر به سرزمین‌های اشغالی و کار در آنجا را دارند. البته روابط قوی مودی و نتانیاهو در شکل‌گیری این فضا هم بی‌تأثیر نیست.

شایان ذکر است براساس توافقنامه‌ای که میان نتانیاهو با مودی امضا شده، قرار است 65 هزار کارگر هندی در بخش‌های مختلف خدماتی، ساختمانی، بیمارستانی و … در اراضی اشغالی مشغول به کار شوند.

دو؛ هندوهای افراطی که در مجامع قانونگذاری، امنیتی، نظامی و … هند نفوذ قابل توجهی دارند و جزو جریان‌های اسلام‌ستیز شناخته می‌شوند که دارای رویکردهای ضدفلسطینی هم هستند، از عوامل مهم و مؤثر در حمایت هند از رژیم صهیونیستی است.

در این رابطه اخیرا «خالد ابوالفضل» استاد حقوق در دانشگاه کالیفرنیا فاش کرده است که «برخی از هندوها در کنار نیروهای اسرائیلی در جنگ غزه شرکت می‌کنند»!

منافع اقتصادی و همچنین خرید تجهیزات نظامی (حدود 2 میلیارد دلار در سال) از دیگر عوامل مؤثر در حمایت هند از تل‌آویو در جنگ اخیر غزه است. ضمن اینکه همکاری گروه‌های لابی هندی و صهیونیستی در آمریکا نیز در این زمینه بی‌تأثیر نیست.

حمایت هند از رژیم صهیونیستی یکی از نشانه‌های مهم «تغییر آرام و تدریجی» سیاست خارجی هند از «عدم تعهد» به سمت واشنگتن و تل‌آویو است؛ آن هم در شرایطی که آمریکا وارد دوران افول خود شده و رژیم صهیونیستی نیز شرایط «بحرانی» و «خطرناکی» را سپری می‌کند.

بنابراین کاملاً پیداست که حمایت بی‌قیدوشرط دولت هند از آمریکا فارغ از دلایل و عوامل مؤثری که در این زمینه وجود دارد، سیاست «واقع‌بینانه‌ای» نیست و قطعاً دارای تبعات و پیامدهای منفی برای هند در سطوح سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی است.

با توجه به وضعیت دردناکی که صهیونیست‌ها در غزه به وجود آورد‌ه‌اند و بیش از 30 هزار شهروند بی‌گناه به‌ویژه زنان و کودکان را کشته‌اند، این جنایات می‌تواند چهره سیاسی- اجتماعی هند را که از حامیان سیاسی رژیم صهیونیستی است، «تخریب» کند. ضمن اینکه چنین سیاستی به ضرر «امنیت و منافع ملی» هند است و باعث «تخریب» جایگاه این کشور متمدن در بین سایر ملت‌های جهان و افکار عمومی دنیا می‌شود.

از طرف دیگر بعید نیست ادامه حمایت هند از رژیم صهیونیستی، جامعه مسلمانان این کشور را که حدود 220 میلیون نفر هستند در مقابل دولت قرار دهد. در گذشته نیز، ترس از واکنش مسلمانان مهم‌ترین عاملی بود که اجازه نداد، جواهر لعل نهرو نخست‌وزیر وقت هند، به سمت تعامل و همکاری با رژیم صهیونیستی برود.

در هرحال در شرایطی که نظام بین‌الملل با «نظم نوینِ» در حال شکل‌گیری، مواجه است و در وضعیتی که هژمونی آمریکا رو به افول نهاده و «کانون قدرت» از غرب به شرق درحال انتقال است، به نظر می رسد حمایت هند از رژیم صهیونیستی که بدون توجه به خواسته جامعه بین الملل و افکار عمومی دنیا به جنایات و نسل کشی در غزه ادامه می دهد از مبنای محاسباتی درستی برخوردار نباشد و نقش آفرینی و جایگاه هند در عرصه بین المللی را شدیدا زیر سوال خواهد برد.

0 Comments