جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

استفاده دیوید کامرون از جت لاکچری ۴۲ میلیون پوندی در سفر آسیای میانه انتقادها را برانگیخت

دیوید کامرون، وزیر امورخارجه بریتانیا به دلیل استفاده از یک جت گران‌قیمت به ارزش ۴۲ میلیون پوند با امکانات رفاهی خاص و اختصاصی در سفر پنج روزه‌اش به آسیای مرکزی مورد انتقاد قرار گرفت.

ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه

ناتوانی بیش از یکصد گروه شبه نظامی مسلح و مورد حمایت ترکیه در برقراری امنیت در مناطق شمالی حلب و ادلب سبب شده تا علاوه بر موج انفجارها و درگیری های داخلی میان فرماندهان این گروه ها، نارضایتی های مردمی اهالی این مناطق علیه گروه های مزبور قوت بگیرد.

Loading

رویکرد غرب در خاورمیانه پساداعش

۱۳۹۷/۰۵/۱۴ | دیدگاه, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین - یادداشت: با فروپاشی ساختار سیاسی و نظامی داعش، شرایط خاصی در منطقه غرب آسیا پدید آمده و معادلات نظامی- سیاسی که پیش از این در منطقه حکمفرما بود در مسیر جدیدی قرار گرفته است. براین اساس، سوریه و عراق دوران جدیدی را پس از فروپاشی داعش تجربه می‌کنند، چنانکه می‌توان گفت مقطع حاضر، سرآغاز یک سلسله تحولات تازه در این دو کشور همسایه خواهد بود.

جعفر قنادباشی/ کارشناس مسائل خاورمیانه

آنچه مسلم است هم در سوریه و هم در عراق به دلیل درگیری‌های داخلی چند سال گذشته، علاوه بر ضرورت‌های مرتبط با بازسازی و نوسازی زیرساخت‌های اقتصادی، مسائلی چون جایگاه و موقعیت نظامیان و نقشی که می‌توانند در آینده این کشورها ایفا کنند از جمله موضوعاتی است که در اولویت بررسی و کنکاش قرار دارد.

این بدان معنا است که طی ماه‌های آتی این موضوع که نظامیان چه سطحی از قدرت را به خود اختصاص خواهند داد و ترتیبات نظامی چه تاثیری بر ساختار سیاسی آینده این دو کشور خواهد داشت، از جمله موضوعات و مسائل مطرح در سوریه و عراق خواهد بود.

این در حالی است که با آغاز دوران پساداعش در خاورمیانه، بازیگران سیاسی در منطقه به تناسب توانمندی‌ها و همچنین نقشی که در تحولات چند سال گذشته داشته‌اند می‌کوشند تا سهم بیشتری را از قدرت سیاسی و نظامی به خود اختصاص دهند و از درون تحولات جاری،‌ زمینه‌های به دست گیری ابتکار عمل را برای خود فراهم آورند. طبیعی است که در این عرصه متحدان منطقه‌ای واشنگتن با پذیرش و تحمل شکست‌های پی‌در‌پی در پیشبرد سیاست‌های تعیین شده‌شان در جایگاه بسیار ضعیف تری قرار گرفته‌اند و در مقابل کشورهای سوریه و عراق و متحدان آنها قابلیت‌های قابل ملاحظه‌ای را در تعیین معادلات کنونی و همچنین تحقق اهداف کشورهای عضو محور مقاومت کسب کرده‌اند.

این از جمله موضوعاتی است که سبب شده تا بازیگران بین‌المللی یا به عبارت بهتر قدرت‌های غربی، کوشش‌های دامنه‌داری را برای جلوگیری از این روند به‌کار گیرند و با یک سلسله اقدامات دیپلماتیک آن هم در سطوح راهبردی و کلان از فاصله گرفتن میان شرایط کنونی در منطقه با سیاست‌های غربی جلوگیری کنند. چنانکه حتی این نحوه کوشش دولت‌های غربی را در مذاکرات اخیر دونالد ترامپ با مقامات اروپایی و همچنین مقامات روسی می‌توان به خوبی مشاهده کرد. درواقع آنها از هیچ تلاشی با هدف اینکه از منطقه فاصله نگیرند، فروگذار نکرده‌اند.

با این حال و به‌رغم تلا‌ش‌های آمریکا و دولت‌های غربی باهدف تغییر روند معادلات کنونی در غرب آسیا به نظر نمی‌رسد که این کشورها از اهرم‌ها و ابزارهای لازم برای پیشبرد سیاست‌های خود در این عرصه برخوردار باشند و از این لحاظ به خوبی می‌توان ضعف و ناتوانی آمریکا و متحدان اروپایی‌اش را مشاهده کرد.

به بیان دیگر تلاش‌های ترامپ برای به نمایش گذاشتن روابط آمریکا با کشورهای اروپایی و سپس دیدار وی با پوتین نمایانگر آن است که واشنگتن برای اعاده شرایط گذشته در منطقه به دیپلماسی چشم دوخته و تنها امیدواری او نقشی است که روسیه می‌تواند در این عرصه ایفا کند.

البته در همین شرایط روزنه دیگری که دنیای غرب برای پیشبرد سیاست‌های خود به آن چشم دوخته، ایجاد یک سلسله ناآرامی‌ها در عراق و همچنین گسترش تحرکاتی است که گروهک‌های تروریستی در سوریه و به خصوص در اطراف دمشق به آن مشغول هستند. این در حالی است که در دیگر نقاط منطقه غرب آسیا نه تنها هیچ نقطه امیدواری برای پیشبرد سیاست‌های غرب به چشم نمی‌خورد  بلکه عمده تحولات سیاسی و نظامی سمت و سوی ضدغربی خود را حفظ کرده و تحولاتی همچون تحولات نظامی در یمن، بیش از هر زمان دیگری منافع غرب و متحدان منطقه‌ای آن را نشانه رفته است.

آنچه که در بندر الحدیده صورت گرفته به خوبی نشان داد که دنیای غرب نه تنها در تغییر معادلات سیاسی و نظامی عراق و سوریه عاجز است بلکه حتی در یمن جنگ زده نیز توانایی قابل ملاحظه‌ای برای جلوگیری از پیدایش بازیگران جدید ندارد.

در این میان نکته‌ای که نباید از نظر دور داشت این که بر اساس اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا، حفظ امنیت رژیم اسرائیل در راس امور قرار دارد؛ این در حالی است که واشنگتن نتوانسته است شرایط مورد نظر اسرائیل را در منطقه محقق کند و هر چه زمان می‌گذرد اسرائیل در شرایط دشوارتر و بغرنج‌تری قرار می‌گیرد. در نتیجه می‌توان گفت کنش‌ها و واکنش‌های سیاسی و نظامی موجود، روندی کاملا متفاوت با گذشته و همسو با خواست و منافع کشورهای عضو محور مقاومت را در پیش گرفته است.

در این میان قاعدتا نقش تحرکات مردم فلسطین به ویژه در عرصه راهپیمایی‌های هفتگی به عنوان موثرترین عامل، پایه‌های اقتدار رژیم صهیونیستی را که نگران تقویت نظام سیاسی در سوریه است به شدت متزلزل کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *