جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

واکاوی موضوعات مطروحه در کنفرانس امنیتی مونیخ

۱۴۰۲/۱۲/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: کنفرانس امنیتی مونیخ که در دوران جنگ سرد آغاز به کار کرد، یکی از مراجع غیررسمی در سطح جهان و نهادی برای بحث و تبادل نظر در خصوص موضوعات امنیتی و سیاست های امنیت بین‌المللی شناخته می‌ شود.

محسن شریف خدایی – تحلیلگر روابط بین‌الملل

کنفرانس اخیر امنیتی مونیخ در سال جاری، با حضورنمایندگانی از کشورهای مختلف – به استثنای روسیه و ایران- طی دو روز کاری برگزار شد و رهبران سیاسی، وزرای خارجه و دفاع، شخصیت ها و نهادهای مدنی 120 کشور در آن با ایراد سخنرانی و گفتگو با یکدیگر، موضوعات متنوع امنیتی و تهاجم سایبری را مورد بحث و تبادل نظرقرار دادند.

این کنفرانس که به عنوان فرصتی مناسب برای طرح مسائل امنیت جهانی و تبادل نظر در مورد چالش‌های مختلف جهانی شناخته می‌شود، امسال بر موضوعات متنوعی تاکید داشت که اهم آنها عبارتند از:

  1. تهاجم روسیه به اوکراین: در پی تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین، مسئله تامین تسلیحات برای اوکراین و نقش کشورهای غربی در تامین آن مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.
  2. تهدیدهای سایبری: بحث در مورد تهدیدهای سایبری و نقش تکنولوژیهای جدید در امنیت جهانی از مباحث مهم کنفرانس بود.
  3. تغییرات آب و هوا و امنیت: تأثیر تغییرات آب و هوا بر امنیت جهانی و تدابیر لازم از سوی مجامع بین المللی وکشورها مورد واکاوی از سوی حاضران قرار گرفت.
  4. تروریسم و تشدید تهدیدها: بحث در مورد راهکارهای مقابله با گسترش تروریسم و تشدید تهدیدها در سطح منطقه و جهان وراههای مقابله با آن مورد تبادل نظر قرار گرفت.
  5. جنگ غزه: جلوگیری از فاجعه انسانی مردم غزه، چگونگی آتش بس و پایان مخاصمه.

مباحث اصلی کنفرانس بردو موضوع : “جنگ اوکراین و غزه”، تمرکز داشت. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهور اوکراین که دراین کنفرانس حضور داشت، در سخنان خود به مشکلات اصلی کمبود تسلیحات در دفاع اوکراین علیه نیروهای روسیه تاکید کرد. او در این گردهمایی خطاب به سران کشورهای غربی، درخواست جدید کمک های نظامی برای تامین سلاح‌ های بیشتر به اوکراین را با نگرانی و صراحت مطرح کرد.

این درحالی است که آتش گلوله های توپخانه روسیه در برابر گلوله های توپخانه و خمپاره اوکراین در ماه‌های اخیر به مراتب بیشتر شده و درنتیجه اوکراین وادار به عقب نشینی از شهر اودیوکا، طی روزهای گذشته شده است.

روسیه، تولید گلوله های توپخانه، تانک، خودروهای زرهی و موشک های خود را به طرز چشمگیری طی ماههای اخیر افزایش داده است.

اکثر متحدان غربی در نظر دارند تولیدات نظامی خود را افزایش دهند تا با کمک تسلیحاتی بیشتر به اوکراین، کیف بتواند در برابر فشارهای مسکو در سال 2024 ایستادگی کند.

در عین حال، سؤالاتی از سوی متحدان اروپایی ناتو وجود دارد که واقعاً آنها چه اقدامی باید انجام دهند تا برای جنگ احتمالی گسترده تر با روسیه آماده شوند.

در این رابطه اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، با اظهار این که: «اگر هر سرباز روسی پای خود را در خاک ناتو بگذارد، ما از هر وجب از آن دفاع خواهیم کرد.» از متحدان ناتو و تعهد صرف هزینه معادل 2 درصد تولید ناخالص داخلی آنها، فراتر رفته است.

زلنسکی، همچنین ناامیدی خود را بر ملا کرد که مجلس نمایندگان ایالات متحده بدون تصویب 60 میلیارد دلار کمک به اوکراین به یک تعطیلی دو هفته‌ ای می ‌رود. وی سقوط شهر آودیوکا، در اوکراین به دست نیروهای روسیه در آخر هفته گذشته را دلیل عدم تصمیم گیری جمهوری خواهان در این لایحه دانست.

این لایحه با 70 رای موافق و 29 رای مخالف در سنای آمریکا تصویب شد و اکنون به دلیل اختلافات رویه در پارلمان متوقف شده است، که ناشی از موضع جمهوری خواهان در مورد اوکراین و همچنین نا امیدی مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، از اینکه این لایحه به اندازه کافی برای تامین امنیت مرزی ایالات متحده و مکزیک اقدامی انجام نداده، متوقف شده است.

 

تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه

ماه گذشته، دولت بایدن پیش نمایشی از طرح جدید خود برای خاورمیانه را از طریق توماس فریدمن، ستون نویس نیویورک تایمز، که از دیرباز مورد علاقه رئیس جمهور بوده، ارائه کرد. فریدمن نوشت: «ما در شرف آشکار شدن یک استراتژی جدید از سوی دولت بایدن برای رسیدگی به چالش چند جانبه‌ که غزه، ایران، اسرائیل و منطقه را درگیر می ‌کند، خواهیم بود. این لحظه، لحظه ای خطرناک است.»

با توجه به ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه، سوال مهمی که مطرح می باشد این است که: اگر دهه ها روابط نزدیک و حمایت نظامی بی بدیل آمریکا از رژیم اسرائیل، کاخ سفید را قادر به تأثیر گذاری بر روند جنگ در غزه قرار نداده است، چه امیدی به نتیجه بخشی تلاش ها برای توقف حملات رژیم صهیونیستی و ایجاد آرامش ‌و ثبات در منطقه می توان داشت؟

0 Comments