جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حساب‌وکتاب اسرائیلی‌ها را به هم ریخت

حساب‌وکتاب اسرائیلی‌ها را به هم ریخت

سید محمدکاظم سجادپور در یادداشتی می نویسد: یکی از شگفت‌انگیزترین پی‌آمدهای بحران غزه و کشتار بیش از سی هزار فلسطینی، تظاهرات گسترده در دانشگاه‌های آمریکا توسط دانشجویان و اعضای هیات علمی در حمایت از مردم فلسطین، لزوم برقراری آتش بس و پایان دادن به جنایت‌های رژیم صهیونیستی است.

معادله زندگی در برابر مرگ

منطقه الفالوجه در شمال غزه گرچه با حمله زمینی نظامیان رژیم اشغالگر ویران شده، اما فلسطینیان خطر زندگی در این منطقه را بر رنج آوارگی به جان خریدند.

عذرخواهی رسمی ناشر هندی بابت اقدام توهین‌آمیز به امام (ره)

«انتشارات بین‌الملل آکوبر» هند در بیانیه‌ای رسمی به زبان‌های انگلیسی و فارسی، بابت عنوان گذاری توهین‌آمیز به بنیانگذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) در یکی از کتاب‌های درسی منتشر شده توسط این انتشارات عذرخواهی کرد.

انتقاد سناتور دموکرات از نحوه نظارت دولت بایدن بر کاربرد تسلیحات آمریکایی در غزه

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز نوشت که یکی از سناتورهای دموکرات کنگره با انتشار بیانیه ای عملکرد دولت بایدن در ارزیابی نحوه کاربرد سلاح های آمریکایی به وسیله رژیم صهیونیستی را زیر سوال برد.

روایت الجزیره؛ تکرار رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب، این‌بار توسط سربازان صهیونیستی در غزه

تهران-ایرنا- شبکه خبری الجزیره نوشت: بدرفتاری سربازان رژیم اسرائیل با زندانیان فلسطینی در غزه یادآور رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب است و با حمایت و تامین مالی همان دولتی انجام می‌شود که با شکنجه زندانیان عراقی، جهان را شوکه کرد.

نخست‌وزیر اسپانیا استعفا نمی‌دهد

تهران- ایرنا- «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا پس از ۵ روز تامل در مواجهه با کارزار «آزار و اذیت» احزاب و رسانه‌های جناح راست و راست افراطی علیه او و همسرش، از تصمیم خود برای ادامه رهبری قوه مجریه «با قدرت بیشتر» خبر داد.

Loading

ابعاد و پیامدهای اجلاس سه جانبه تهران

۱۳۹۷/۰۶/۱۸ | دیدگاه, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سومین نشست سران سه کشور جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و روسیه در تهران در واقع چارچوبی برای مدیریت بحران سوریه و یافتن راه‌حل سیاسی برای یکی از پیچیده‌ترین بحران‌های منطقه‌ای غرب آسیا تلقی می‌شود.

محمدرضا رئوف شیبانی/ سفیر پیشین ایران در سوریه

این نشست که روز جمعه 16 شهریور در تهران برگزار شد، پس از سخنرانی روسای جمهور سه کشور با صدور بیانیه‌ای تحت عنوان بیانیه تهران مشتمل بر 12 بند به کار خود پایان داد. کارشناسان و تحلیلگران سیاسی این اجلاس را یک نشست موفق ارزیابی نموده و همزمان آن را ابتکار عمل موثری در راستای مدیریت بحران سوریه قلمداد کرده‌اند.

در این نشست چند نکته مهم مدنظر شرکت کنندگان قرار گرفت؛ اولین مسئله‌ای که مورد تاکید سران سه کشور قرار داشت، بحث ضرورت پایان دادن به وضعیت نظامی در خاک سوریه با حل مسئله باقیمانده در این کشور یعنی ادلب و وارد کردن کامل این کشور به پروسه حل سیاسی بود.

نکته دومی که مورد تاکید قرار گرفت بحث آوارگان و ضرورت بازگشت آوارگان سوری به وطن‌شان بود. در واقع ولادیمیر پوتین، ‌رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به تلاش‌هایی که سه کشور در این رابطه انجام داده‌اند، تشکیل دبیرخانه‌ ای جهت مدیریت موضوع آوارگان در مسکو را مطرح کرد.

نکته سومی که مورد تاکید سران سه کشور بود، بحث تکمیل حل و فصل سیاسی بحران سوریه با سرعت دادن به تشکیل کمیته قانون اساسی است. کمیته‌ای که زیر نظر کشورهای ایران، ترکیه و روسیه برگزار می‌شود و استفان دیمیستورا نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه نیز آن را مدیریت می نماید.

نکته دیگر نیز بحث ضرورت زمینه‌سازی و فراهم کردن بسترهای لازم برای وارد کردن سوریه به مرحله بازسازی بود؛ درواقع سران سه کشور بر ضرورت این موضوعات تاکید داشتند.

درخصوص تاثیر نشست تهران بر تحولات سوریه، می‌توان گفت که به احتمال قوی، روند حل و فصل سیاسی امور با توافقی که در نشست تهران صورت گرفت، سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت. در این میان موضوعی که مورد توجه ترکیه و شخص اردوغان رئیس‌جمهور این کشور قرار داشت، بحث وضعیت ادلب و رویکرد دولت سوریه و همپیمانان آن یعنی روسیه و ایران بود. ترکیه بر این موضوع تاکید داشت که ضرورت دارد تا مسئله ادلب با دقت و حساسیت بیشتری مورد توجه قرار بگیرد. اردوغان اشاره داشت که شرایط ادلب با نقاط دیگر سوریه متفاوت است؛ به گفته این مقام ترکیه‌ای، با توجه به اینکه تراکم جمعیتی در این منطقه بسیار بالا است، هرگونه اقدام نظامی در این منطقه تبعات انسانی و شرایط خطیری را در آنجا ایجاد خواهد کرد که قاعدتا این وضعیت به محیط پیرامونی ادلب و سوریه نیز سرایت خواهد کرد.

البته تاکید دو کشور ایران و روسیه بر وجود گروه‌ها و جریان‌های تروریستی در این نقطه و ضرورت برخورد قاطع با تروریستها در این منطقه باعث شد که مذاکرات سران سه کشور با مانعی جهت رسیدن به یک اجماع نظر در رابطه با این مسئله ایجاد شود که در نهایت با مدیریت دقیق و هوشمندانه رئیس جمهور ایران، عملا سه کشور بر ضرورت مقابله و مبارزه با جریان‌های تروریستی و درخواست از تروریستها و گروههای مسلح به زمین نهادن سلاح و ورود به پروسه حل سیاسی توافق نمودند. طرف های شرکت کننده همچنین نسبت به پرهیز از هرگونه اقدامی که باعث ایجاد شرایط سخت انسانی در ادلب شود، تاکید داشتند.

در مجموع تاثیری که نشست تهران بر شرایط سیاسی و امنیتی سوریه برجای خواهد گذاشت، در درجه اول حفظ روند حل و فصل سیاسی شکل گرفته از نشست آستانه، در درجه دوم سرعت دادن به روند تکمیل حلقه‌های حل و فصل سیاسی بحران و در درجه سوم مبارزه با تروریسم و حل و فصل مسئله باقی‌مانده در ادلب است. جمهوری اسلامی ایران علاوه بر این نکات، بر ضرورت توجه ویژه تهران، مسکو و آنکارا به شرایط جاری در منطقه شرق فرات که در اشغال نیروهای آمریکایی و گروه‌های مسلح همپیمان آمریکا قرار دارد، تاکید و اشاره داشت که باید همزمان با موضوع پاکسازی ادلب از وجود گروه‌های تروریستی، توجه ویژه‌ای نیز به حضور اشغالگرانه آمریکا در خاک سوریه در منطقه شرق فرات شود تا هرچه سریعتر این مسئله نیز با خروج نیروهای آمریکایی حل و فصل شود و  سیطره دولت مرکزی سوریه بر تمامی خاک کشور تحقق یابد.

کارشناسان سیاسی و نظامی بر این باورند که آنچه در حال حاضر پس از نشست تهران در اولویت کشورهای شرکت کننده قرار خواهد گرفت علاوه بر تکمیل پروسه حل سیاسی بحران، فراهم ساختن زمینه های مناسب برای کاهش درد و رنج مردم سوریه از طریق ارسال کمکهای انساندوستانه بین المللی به این کشور و ورود به عرصه بازسازی در سوریه می باشد. انتظار می رود دولت و مردم سوریه، برای جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای بحران سوریه در کنار  آنها ایستاده و مردم این کشور را در مبارزه با تروریسم کمک نموده و هزینه های ارزشمندی را نیز در این راه پرداخت کرده است، فرصت های اقتصادی و سرمایه ای لازم در مرحله بازسازی را فراهم نمایند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *