جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

«موازنه‌سازی» مؤثر انصارالله در نبرد الاقصی

۱۴۰۲/۰۹/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: نبرد طوفان الاقصی پاسخی به جنایات رژیم‌صهیونیستی علیه ملت فلسطین بود که توانست صدمات غیرقابل‌ترمیمی به این رژیم وارد سازد. حمید خوش‌آیند - کارشناس مسائل منطقه

مواجهه صهیونیست‌ها با نبرد الاقصی که مبتنی بر اصل «دفاع مشروع» و «عملیات بازدارنده» بود، هولناک و همراه با جنایات جنگی و نسل‌کشی در غزه بوده است. این مسأله و با عنایت به اینکه مردم غزه در معرض نژادپرستی، مجازات دسته جمعی و کشتار گسترده قرار گرفته‌اند، باعث واکنش گروه‌های مختلف مقاومت در منطقه از جمله حزب‌الله لبنان، مقاومت اسلامی عراق و انصارالله در یمن شده که در نوع خود بی‌سابقه است.

با توجه به اینکه مقاومت اسلامی یک جبهه یکپارچه است که در مقابل تهدیدهایی که متوجه هر یک از اعضای آن می‌شود، احساس مسئولیت دینی، اسلامی و سیاسی می‌کند، بنابراین کاملاً طبیعی است که مقاومت اسلامی درخصوص مسأله فلسطین و عملکرد جنایتکارانه و نژادپرستانه رژیم جنایتکار صهیونیستی که طی دهه‌های گذشته باعث کشتار فلسطینیان شده است، واکنش نشان دهد. بنابراین تا زمانی‌که این جنایات به هر شکلی علیه ملت مظلوم فلسطین استمرار داشته باشد، واکنش‌ها هم از سوی گروه‌های مختلف مقاومت در منطقه تداوم خواهد یافت و منافع رژیم صهیونیستی و حامیان آن مصونیت و امنیت نخواهد داشت.

انصارالله یمن که یکی از اعضای مهم جبهه مقاومت اسلامی است و نقش تعیین‌کننده و راهبردی در تحولات منطقه و جهان اسلام پیدا کرده است، در سطح گسترده‌ای در زمین و دریا فعال شده و حضور قابل توجهی در تحولات مربوط به جنگ غزه داشته است.

به‌عبارتی، ورود انصارالله به جنگ غزه که از «صراحت، قاطعیت و تهدیدآفرینی» بیشتری برخوردار است و هدف قرار دادن رژیم‌صهیونیستی و توقیف کشتی‌هایی که تحت پرچم این رژیم یا مالکیت عناصر وابسته به آن در دریا تردد می‌کنند، یکی از ابعاد بسیار مهم مربوط به تحولات میدانی جنگ غزه است.

رهبر مقاومت مردمی یمن در نخستین روزهای آغاز جنایات رژیم صهیونیستی در غزه در موضعی صریح و مقتدرانه، حرف آخر را زده و اعلام داشته است، «رویکردها و قطعنامه‌های شورای امنیت هیچ چیزی به فلسطین ارائه نداد و از کودکان و زنان و غیرنظامیان در آنجا حفاظت نکرد. مردم ما آماده هستند که با صدها هزار نفر وارد عمل شده و به مردم فلسطین برای رویارویی با دشمن ملحق شوند و ما در انجام هر آنچه که ممکن است، تردید نخواهیم کرد. ما با محور مقاومت هماهنگ هستیم و اگر آمریکایی‌ها مستقیما مداخله نظامی کنند، حاضریم حتی در بمباران موشکی و راهپیمایی شرکت کنیم».

محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی انصار الله یمن نیز در گفتگویی که با الجزیره داشت، گفته است، «ما هنوز گزینه‌های دردناک زیادی داریم و در صورت ادامه تجاوز از آن‌ها استفاده می‌شود و با تشدید تنش مواجه خواهیم شد. ما نمی‌توانیم و نمی‌پذیریم که همزمان با بمباران غزه کنار بایستیم و جنایات اشغالگران در غزه را تماشا کنیم».

یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن هم در سخنانی اعلام کرده است، «به تمامی کشتی‌های دشمن اسرائیلی یا کشتی‌هایی که با دشمن دادوستد دارند، مجدداً هشدار می‌دهیم که این کشتی‌ها به اهداف مشروع نیروهای مسلح ما تبدیل خواهند شد».

مشاور شورای سیاسی امور زنان در صنعا نیز در گفتگویی تأکید کرده است، «اگر کنترل اوضاع از دست خارج شود، تنگه باب المندب که یک سوم تجارت جهانی از طریق آن انجام می‌شود، بسته خواهد شد».

علی القهوم یکی از اعضای دفتر سیاسی انصارالله یمن هم از گسترش عملیات بزرگ ارتش این کشور علیه رژیم‌صهیونیستی تا پیروزی فلسطین و غزه و نابودی کامل اسرائیل صحبت کرده و محمد البخیتی، دیگر عضو سرشناس دولت نجات ملی صنعا نیز در مصاحبه با المیادین با اشاره به اصطلاح «تشدید در مقابل تشدید» از تنوع گزینه‌های دردناک مقاومت در صورت ادامه تجاوز اسرائیل به غزه سخن گفته است.

این هشدارها و اظهارات در سطوح مختلف، عملیاتی شده و افزون بر بمباران ادامه‌دار مناطق مختلفی از اراضی اشغالی، چندین کشتی تجاری رژیم‌صهیونیستی نیز توقیف شده است. جبهه‌ای که از طریق یمن علیه رژیم‌صهیونیستی گشوده شده است، «خطرناک» و برخلاف محاسبات سران رژیم‌صهیونیستی بوده، به‌خصوص توقیف کشتی صهیونیستی «گلکسی لیدر» در دریای سرخ، «شکست جدیدی» را در عرصه اطلاعاتی و امنیتی برای صهیونیست‌ها رقم زده است.

نکته مهمی که در اینجا وجود دارد، این است که «موقعیت جغرافیایی خاص» یمن، برخورداری مقاومت مردمی یمن از تسلیحات استراتژیک و موشک‌ها و پهپادهای دوربرد، توانمندی‌های عملیاتی انصارالله، همچنین تسلط بر آبراه‌های مهم دریایی به‌ویژه باب‌المندب، نقش مؤثری در «موازنه‌سازی» در نبرد الاقصی به‌نفع فلسطین داشته، ضمن اینکه از عوامل دخیل در پذیرش وقفه در جنگ توسط رژیم اسرائیل بوده است.

تنها کافی است اشاره شود مقاومت مردمی یمن، به‌آسانی می‌تواند بیش از 40 درصد روند تجارت خارجی رژیم‌صهیونیستی را که از مسیر دریا انجام می‌شود، «مختل» کرده و با تهدیدهای استراتژیک مواجه سازد که این مسأله در صورتی که جنایات رژیم آپارتاید صهیونیستی در غزه تداوم داشته باشد، باعث «فروپاشی اقتصاد» رژیم اسرائیل می‌شود.

در این راستا گیورا آیلند رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم‌صهیونیستی ضمن ابراز تردید نسبت به امکان ادامه حرکت کشتی‌های اسرائیلی از دریای سرخ به بندر ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی، افزوده است «اگر یمنی‌ها تصمیم بگیرند تمامی کشتی‌های اسرائیلی را توقیف کنند، مشکل بزرگ‌تر خواهد شد». آیلند ادامه داده است که «اسرائیل با مشکل غزه، جبهه شمالی (لبنان)، بسته‌شدن دریای سرخ به روی کشتی‌ها و دیگر موارد ازجمله درگیری در کرانه باختری مواجه است».

در پایان باید تأکید داشت، رژیم‌صهیونیستی در حالی حملات وحشیانه به غزه را شروع کرد که تصور نمی‌کرد با واکنش سایر نیروهای مقاومت از جمله انصارالله مواجه شود. برخلاف نبردهای سابق، در دوره پساطوفان الاقصی، جنایات رژیم‌صهیونیستی در فلسطین دیگر تنها در قالب یک مسأله فلسطینی – صهیونیستی متمرکز نخواهد بود، بلکه سایر بازیگران مقاومت اسلامی در منطقه نیز فعال شده و اراضی اشغالی و همچنین «منافع و مراکز صهیونیستی» در منطقه را هدف قرار خواهند داد.

0 Comments