جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

یونان؛ دروازه مهم اقتصادی، ترابری و راهبردی اروپا برای هند

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی دیدار مودی، نخست‌وزیر هند از یونان که پس از سال 1983 نخستین سفر نخست‌وزیر این کشور محسوب می‌شود، بهبود تدریجی روابط دوجانبه با یونان و چارچوب گسترده‌ای از همکاری‌های دوجانبه با تمرکز بر بخش‌های اقتصادی، گردشگری، کشاورزی، دفاعی، فرهنگی، گردشگری، برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور و تغییرات اقلیمی مورد بحث و مذاکره قرار گرفت. میچوتاکیس نخست‌وزیر یونان که هند را عامل صلح و امنیت و پل همکاری بین سه قاره می‌داند، این سفر را «نقطه عطف» دانسته و امیدوار است این روابط به «شراکت راهبردی» ارتقا یابد. او هدف دولت محافظه‌کار یونان را افزایش ارزش مبادلات تجاری بین دو کشور به میزان دو برابر طی چهار سال آینده اعلام کرده است. محمود فاضلی - تحیلگر امور بین‌الملل

با توجه به این نکته که هند پنجمین اقتصاد جهان است، ارتقای سطح روابط اقتصادی با هند از اهمیت راهبردی برای یونان برخوردار است. طرف یونانی از اشتراک مواضع و توافق نظر کامل دو کشور پیرامون حفظ امنیت ناوبری، پایبندی به حقوق بین‌المللی و کنوانسیون ملل متحد در مورد حقوق دریاها سخن گفته و تاکید دارد یونان می‌تواند دروازه‌ای برای هند جهت ورود این کشور به بازار اتحادیه اروپا باشد. یونان همچنین از امضای توافقنامه تجارت آزاد بین اتحادیه اروپا و هند حمایت کرد.

در بیانیه مشترک، طرفین پایبندی خود را به مدیترانه‌ای «آزاد و باز» متکی بر قواعد بین‌المللی چون مفاد کنوانسیون ملل متحد در مورد حقوق دریاها (UNCLOS) و احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها و آزادی ناوبری در راستای صلح و ثبات اعلام کردند.

نخست‌وزیر هند بر تقویت همکاری در بخش‌های دفاعی و امنیتی، زیرساختی، کشاورزی و آموزش، فناوری‌های نو ظهور و انتقال نخبگان که می‌تواند روابط را به سطح راهبردی ارتقا دهد، تاکید کرد.

در چارچوب این سفر یادداشت تفاهم همکاری در بخش کشاورزی به امضا رسید و بزودی توافق نامه مهاجرت نیز میان دو طرف امضا خواهد شد. در نشست تجار دو کشور نیز، علاقه جدی شرکت‌های هندی برای تقویت روابط با یونان مورد تاکید قرار گرفت. این شرکت‌ها عمدتا از بخش‌های ساخت و ساز، مواد غذایی، صنایع داروسازی، انرژی، گردشگری و کشتیرانی بودند. طرفین در مورد چشم‌انداز و راه‌های تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین دو کشور، با تمرکز بر بخش‌های زیرساختی (بنادر، فرودگاه‌ها)، فناوری پیشرفته، منابع انرژی تجدید پذیر، گردشگری، مواد غذایی، دارو و کشتیرانی گفت‌وگو کردند.

به باور نخست‌وزیر یونان، امروز روابط دوجانبه با هند قوی‌تر از هر زمان دیگر است. طی سال‌های اخیر دو کشور تعهد صادقانه‌ای جهت پیشبرد همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مورد علاقه متقابل نشان دادند و دیدار نخست‌وزیر هند نقطه عطف مهمی در روابط رو به توسعه دو کشور است. ارزش مبادلات تجاری در سال 2022 به 32/1 میلیارد یورو رسید و امروزه شرکت‌های هندی یونان را به‌عنوان دروازه ای مهم برای ورود به بازار اتحادیه اروپا می‌دانند. شرکت هندی GMR در پروژه ساخت فرودگاه «کاستلی جزیره کرت یونان» مشارکت دارد و دیگر شرکت‌ها نیز می‌توانند در زمینه فرودگاه‌ها، بنادر، فناوری، انرژی و انرژی‌های تجدید پذیر سرمایه‌گذاری کنند.

از دیدگاه یونان، ظرفیت‌های گسترده‌ای برای همکاری بین قدرت اول جهان در بخش کشتیرانی با پنجمین اقتصاد جهان وجود دارد. زیرساخت‌های یونان چون «بندر پیره‌آس» می‌توانند به دروازه ورود هند به اروپا تبدیل شوند. پیشرفت همکاری‌های دوجانبه که در آمارها منعکس شده نشان می‌دهد ارزش مبادلات تجاری در سال 2022 به میزان 58 درصد افزایش یافته و به 32/1 میلیارد یورو رسیده که بالاترین رقم در پنج سال اخیر است.

ظرفیت‌های خوبی برای همکاری در زمینه ترابری دریایی، انرژی، صنایع داروسازی و فناوری وجود دارد. هند به‌دنبال دسترسی به بنادر یونانی برای صادرات کالاهای خود به اروپا است. همچنین موضوع تاسیس کارخانه در یونان جهت انجام مرحله نهایی تولید برخی کالاها در یونان به‌منظور ثبت آن به‌عنوان کالای اروپایی، تحت بررسی است.

هند در حال بررسی امکان استفاده از بندر پیره‌آس یونان برای صادرات محصولات خود به اروپا است. ایجاد گروه موسوم به « I2U2» ‌ در سال ۲۰۲۱ میلادی، متشکل از هند، امارات، امریکا و رژیم صهیونیستی، همکاری هند با کشور‌های مدیترانه را تقویت کرده است. یکی از اهداف این مجمع اقتصادی بین‌المللی، تشویق سرمایه‌گذاری مشترک بین کشور‌های عضو در بخش‌های انرژی، امنیت غذایی، سلامت، فضا، حمل و نقل و آب است.

این گروه با استفاده از روحیه کارآفرینی جوامع خود برای مقابله با برخی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی جهان، با تمرکز ویژه بر سرمایه‌گذاری‌های مشترک و ابتکارات جدید در حوزه آب، انرژی، حمل‌ونقل، فضا، سلامت و امنیت غذایی همکاری خواهند کرد. هند انتظار دارد با بهره گیری از ظرفیت گروه  یاد شده بتواند از طریق بندر یونانی فوق به بازار‌های اروپایی دسترسی داشته باشد که این امر از طریق بنادر امارات یا بندر حیفا رژیم صهیونیستی امکان‌پذیر است.

در یک دهه گذشته، هند با گسترش منافع خود از اقیانوس هند به مدیترانه شرقی، روابط خود با یونان را تقویت کرده است. امنیت اقتصادی هند به کنترل مسیر‌های دریایی متصل به اروپا و هند، مرتبط است. از سال گذشته، تجارت دوجانبه بین اتحادیه اروپا و هند با ۱۳۰ میلیارد دلار به بالاترین سطح خود رسیده است.

کریدور تجاری چندوجهی بین هند و یونان می‌تواند الگو‌های تجاری بین منطقه اقیانوس هند، خاورمیانه و اروپا را تغییر دهد. این کریدور، اتصال تجاری حاشیه جنوبی اوراسیا از ساحل دریای هند تا سواحل مدیترانه شرقی یونان را ایجاد می‌کند. این اتصال جدید برای هند یک تغییر استراتژیک با پیامد‌های ژئوپلیتیکی است. اگر هند از بندر پیره‌آس یونان برای حمل کالا بهره بگیرد، ناگزیر باید از تأسیسات تحت کنترل چین استفاده کند. چرا که شرکت کشتیرانی COSCO  چین با ۶۷ درصد، سهم بالایی در بندر پیره‌آس یونان دارد.

هند پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، در حال بررسی مسیرهای جایگزین برای صادرات کالاهای خود به اتحادیه و شرق اروپا است و آتن با توجه به موقعیت جغرافیایی خود قصد دارد از این فرصت استفاده کند. نخست‌وزیر هند اعلام کرده با توجه به موقعیت جغرافیایی یونان و روابط نزدیک و تاریخی بین دو کشور، این کشور را دروازه مهم اقتصادی، ترابری و راهبردی برای هند به سمت اتحادیه اروپا و شرق اروپا می‌داند و این همکاری فرصت مهمی برای همکاری بین شرکت‌های یونانی و هندی خواهد بود.  شرکت‌های هندی که همواره به‌دنبال سرمایه گذاری در خارج از کشور هستند، می‌توانند از موقعیت جغرافیایی راهبردی یونان استفاده کنند.

0 Comments