جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

تحلیلی بر حوادث اخیر اردوگاه عین‌الحلوه

۱۴۰۲/۰۵/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اردوگاه عین‌الحلوه در نزدیکی شهر صیدا واقع در جنوب لبنان شاهد درگیری‌های مسلحانه بین جنبش فتح و دو گروه تکفیری موسوم به «جند الشام» و «عصبه‌الانصار» بود که بر اثر آن حدود 40 تن کشته و زخمی گردیدند و 2 هزار نفر نیز آواره شدند. حمید خوش‌آیند – کارشناس مسائل منطقه

اردوگاه عین الحلوه که در سال ۱۹۴۸ تأسیس شد، بزرگ‌ترین اردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان از نظر جمعیت است. این اردوگاه بیش از 70 هزار آواره فلسطینی دارد. به‌دلیل ورود پناهندگان از سوریه از سال 2011، ساکنان آن به 120 هزار نفر افزایش یافته است.

حضور عناصر وابسته به جریان‌های متنوع اسلام‌گرا، سلفی، ملی‌گرا و جریان نزدیک به فتح در اردوگاه عین الحلوه، این اردوگاه را همواره «مستعد» منازعات مسلحانه و بهره‌برداری‌های سیاسی و نظامی بازیگران ضد مقاومت به‌ویژه رژیم صهیونیستی کرده است.

اتفاقات عین‌الحلوه که تمام ناظران منطقه آن را «مشکوک» می‌دانند، نشانه مهمی است که رژیم صهیونیستی با اهداف و مقاصد مشخص در تلاش برای دامن زدن به درگیری‌های داخلی در فلسطین اشغالی و لبنان است. همزمانی درگیری‌های عین‌الحلوه با تشدید تحرکات مقاومت اسلامی در کرانه باختری و افزایش قدرت بازدارندگی و تحرکات ضدصهیونیستی حزب‌الله لبنان، به‌خوبی از ابعاد «پشت پرده» آن پرده برمی‌دارد. هیچ بازیگری به‌اندازه رژیم صهیونیستی از این درگیری‌ها سود نمی‌برد.

رژیم صهیونیستی از طریق دامن زدن به درگیری‌ها در عین‌الحلوه با ابزار «گروه‌های تکفیری» که در خدمت منافع این رژیم عمل می‌کنند، چهار هدف اصلی و عمده را دنبال می‌کند:

نخست، انحراف افکار عمومی از اوضاع «متشنج و بحرانی» این رژیم در داخل و در نتیجه خرید زمان برای خروج از بحران موجود، آن‌هم در شرایطی که اعتراضات داخلی علیه کابینه نتانیاهو بعد از 31 هفته نه تنها متوقف نشده، بلکه با گسترش آن به بدنه و رده‌های فرماندهی ارتش و سایر نهادهای امنیتی و نظامی شدت هم یافته است.

دوم، «درگیرسازی درون‌گروهی» در فلسطین به‌گونه‌ای که آن‌ها را با تنش‌های درونی و جنگ مذهبی درگیر کرده و تمرکزشان را از مقاومت علیه رژیم صهیونیستی به سمت اختلافات و کشمکش‌های درونی هدایت کند.

سوم، «تشدید بحران داخلی لبنان» و در نتیجه جلوگیری از تشکیل دولت تا به این وسیله چهره و وجهه حزب‌الله تخریب شده و از آن اعتبارزدایی شود. این در حالی است که رژیم صهیونیستی در صدد است ساکنان فلسطینی اردوگاه عین‌الحلوه را نیز به‌عنوان منشأ مشکل معرفی کرده تا فضا برای حضور و فعالیت آن‌ها در لبنان به‌ویژه بازار کار محدود شود.

چهارم، «تخریب اردوگاه عین‌الحلوه» به‌عنوان یکی از کانون‌های اصلی و بزرگ فلسطینی‌نشین و پراکنده کردن ساکنان آن به‌طوری که در صورت امکان اصل حق بازگشت آوارگان فلسطینی منتفی شود.

این حق به صورت رسمی در قطعنامه 194 سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و به این اشاره دارد که فلسطینیانی که به هر دلیلی از سال 1984 میلادی  به بعد، از سرزمین خود آواره شده‌اند، می‌توانند به سرزمین و خانه‌ای که پیش از آن در آنجا می‌زیسته‌اند، بازگردند.

البته در اینجا یک نکته مهم و کلیدی وجود دارد؛ امروز رژیم صهیونیستی در وضعیت بحرانی قرار دارد. تحولات میدانی و سیاسی سال‌های اخیر این مسأله را به‌وضوح نشان داده است. در نبردهای دو سال اخیر، ماشین جنگ و ترور و خشونت رژیم صهیونیستی، به‌شکل بی‌سابقه‌ای ناکارآمد شده و «شکست» خورده است، به‌طوری‌که در جنگ با کوچک‌ترین گروه‌های مقاومت فلسطینی نیز که به سلاح‌های سبک مجهز هستند، نمی‌تواند موفقیتی کسب کند.

برای فرار از مخمصه‌ای که این رژیم گرفتار آن شده و بخش مهمی از آن ناشی از رویکرد سنجیده مقاومت فلسطین، حزب‌الله لبنان و تدابیر هوشمندانه و دقیق شخص سید حسن نصرالله است، سران این رژیم به «فتنه‌انگیزی» در داخل فلسطین و لبنان روی آورده‌اند که اتفاقات اخیر اردوگاه عین‌الحوه از ابعاد مهم و خطرناک آن است. متأسفانه وجود برخی اختلافات داخلی در فلسطین اشغالی و لبنان نیز زمینه را برای این فتنه‌انگیزی فراهم کرده است.

با توجه به اینکه ابعاد و زوایای توطئه رژیم صهیونیستی در عین‌الحلوه بر کسی پوشیده نیست، بنابراین انتظار می‌رود مقاومت اسلامی فلسطین و همچنین مردم لبنان ضمن صبوری و «هوشیاری»، هرچه سریع‌تر درگیری در عین‌الحوه را متوقف نموده و اجازه تحقق توطئه‌های رژیم صهیونیستی را ندهند. اختلاف و درگیری در فلسطین و لبنان آخرین و تنها راهکار خروج رژیم صهیونیستی از بحران داخلی و خارجی است.

در حال حاضر، هیچ «ضرورت» و اولویتی بالاتر از کنار گذاشتن اختلافات و حفظ «وحدت و یکپارچگی» میدانی و سیاسی میان ملت لبنان و فلسطین و گروه‌های مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی که «منشأ» تمام مشکلات و اختلافات منطقه و جهان اسلام است، وجود ندارد.

فرصتی که امروز و بعد از ۷۵ سال در اختیار مقاومت فلسطین و لبنان قرار گرفته است، باید به دقت و سرعت در راستای «مقابله با رژیم صهیونیستی» مورد استفاده قرار گیرد.

0 Comments