جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه

۲۷ آپریل اوکراینی ها با استفاده از تعدادی پهپاد انتحاری به پایگاه هوایی کوشیوفسکایای در منطقه کراسنودار حملاتی را ترتیب دادند که تعدادی از پهپادها توسط پدافند روسیه سرنگون شدند و تعدادی نیز به اهداف مورد نظر رسیدند.

اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران

تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا اعلام کرد، یک بسته کمکی یک میلیارد یورویی در اختیار لبنان قرار خواهد داد که بخش زیادی از آن برای کنترل مرزها و متوقف کردن موج مهاجران و پناهجویان به اروپا اختصاص خواهد یافت.

Loading

پیامدهای داخلی و خارجی اعتراضات در فرانسه

۱۳۹۷/۱۰/۱۸ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: به نظر نمی‌رسد اعتراضات فرانسه به‌زودی خاتمه یابد؛ زیرا از یک‌سو در حال حاضر وضعیت اروپا مطلوب نیست و شکافی در اتحادیه اروپا ایجاد شده که فضای بحرانی داخل فرانسه را بحرانی‌تر می‌کند و از سوی دیگر کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا و روسیه به نحوی از طریق فضای مجازی در حال دامن زدن به آتش اعتراضات هستند.

عبدالرضا فرجی‌راد – استاد ژئوپلیتیک

اعتراض‌ جلیقه زردهای فرانسه در سال جدید میلادی نیز همچنان ادامه دارد و آنچه دو ماه پیش در اعتراض به افزایش قیمت سوخت آغاز شد، حالا گسترده‌تر شده است.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز بر اساس قول‌هایی که در انتخابات ریاست‌جمهوری داده بود یک سری طرح‌های جدید را در فرانسه اجرا کرد، اما نتایج آن چندان خوب نبود و باعث شد که وضعیت معیشتی مردم به‌ویژه طبقه متوسط رو به پایین تضعیف شود؛ لذا به‌تدریج شاهد کاهش محبوبیت رئیس‌جمهوری جوان فرانسه هستیم. ضمن آنکه برخوردهای مکرون با مردم و افکار عمومی یا در رسانه‌ها آن‌گونه نبود که مردم فرانسه انتظار داشتند. به همین خاطر برای اولین بار مردم فرانسه بدون رهبری و از طریق فضای مجازی کمپین‌هایی را تشکیل دادند و مخالفت‌ خود را با سیاست‌های مکرون اعلام کردند.

در این میان بالا رفتن قیمت بنزین و افزایش مالیات بر آن، بهانه‌ای برای مردم شد تا اعتراضات خود را شدت بخشند.

از طرفی با توجه به اینکه مکرون نماینده هیچ حزب سنتی فرانسه نیست، پشتیبانی سیاسی قوی چندانی در داخل از وی صورت نمی‌گیرد.

به دنبال تضعیف موقعیت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که در انتخابات این کشور به‌سختی پیروز شد و به‌ناچار با احزاب دیگر ائتلاف کرد، همه امیدها در سطح اتحادیه اروپا به شخص مکرون بود که رهبری سیاسی اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد. دلیل این امید آن بود که در حال حاضر اتحادیه اروپا به این خاطر که ازیک‌طرف انگلیس در حال خروج از این اتحادیه است و از طرف دیگر اختلافات درون اتحادیه اروپا در پی اختلافاتی که میان کشورهای شرق و غرب اروپا وجود دارد، در حال شدت گرفتن است، وضعیت باثباتی ندارد. با این وضعیت، این اعتراضات باعث می‌شود که موقعیت امانوئل مکرون در سطح اروپا تضعیف شود.

با ضربه‌ای که به موقعیت و حیثیت سیاسی مکرون وارد آمده، این ذهنیت در اذهان عمومی ایجاد شده که به‌احتمال‌قوی، وی در دوره بعد دیگر رئیس‌جمهور فرانسه نخواهد شد. به‌ویژه آنکه بر اساس آمارها اکنون محبوبیت مکرون ۲۵ درصد است، لذا طبیعی است که او نمی‌تواند رهبری سیاسی اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد.

در همین حال، ضربه‌ای را هم که به وجهه جهانی امانوئل مکرون به‌عنوان یک سیاستمدار جوان و پرتلاش وارد شد باید مدنظر داشت، چراکه این ضربه باعث شده است نقش منطقه‌ای او هم کاهش پیدا کند؛ لذا کاهش و تضعیف همکاری‌ها میان آمریکا و فرانسه یکی از پیامدهای این موضوع خواهد بود.

از زمانی که تحرکات جلیقه زردها در فرانسه افزایش‌یافته، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پی‌درپی در توئیت‌هایش از معترضان اعلام حمایت کرده است. درحالی‌که پیش از آن تماس‌های خوبی میان طرفین برقرار بود و حتی مکرون تلاش می‌کرد که رابطه خوبی با آمریکا ایجاد کند تا بتواند در حد امکان هماهنگی‌هایی در سطح مسائل منطقه‌ای و جهانی با همتای آمریکایی خود داشته باشد، اما با شروع اعتراضات در فرانسه، واشنگتن حامی معترضان شد و یکی از اهدافش از این حمایت، تضعیف اتحادیه اروپا بود.

در این رابطه شاهد بودیم که ترامپ بدون هماهنگی با فرانسه تصمیم به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه گرفت و دست فرانسه را در پوست گردو قرار داد. درحالی‌که پاریس این توان را ندارد که به‌تنهایی در سوریه ایفای نقش کند.

با توجه به اینکه انگلیس هم‌اکنون به دلیل بحث برگزیت روابط خوبی با فرانسه ندارد؛ می‌توان گفت که اعتراضات در فرانسه باعث شد که مکرون در سطح منطقه و جهان دچار نوعی انزوا شود.

درنهایت باید توجه داشت که برنامه معترضان جلیقه زرد در فرانسه یک برنامه هماهنگ شده سندیکایی نیست، زیرا همواره سندیکاها در فرانسه نمایندگانی داشته‌اند و در خصوص مسائل مختلف تظاهرات‌ برپا می‌کردند و در خاتمه نماینده دولت با نمایندگان سندیکاها وارد گفتگو و مذاکره می‌شدند؛ اما اکنون مشخص نیست که رهبری جلیقه زردها را چه کسی بر عهده دارد.

گرچه باوجود فضای مجازی، برخی افراد مشخص‌شده‌اند که ظاهراً حکم رهبر یا لیدر این جریان را دارند و دولت فرانسه هم به دنبال این رهبران است تا بتواند با آن‌ها وارد مذاکره شود، اما به نظر نمی‌رسد اعتراضات فرانسه به‌زودی خاتمه یابد؛ زیرا از یک‌سو در حال حاضر وضعیت اروپا نیز مطلوب نیست و شکافی در اتحادیه اروپا ایجاد شده است که فضای بحرانی داخل فرانسه را بحرانی‌تر می‌کند و از سوی دیگر کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا و روسیه به نحوی از طریق فضای مجازی در حال دامن زدن به آتش اعتراضات هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *