جدیدترین مطالب

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

چرایی سنگ‌اندازی واشنگتن در مسیر عضویت فلسطین در سازمان ملل/ وتوی آمریکا چه معنایی داشت؟

آمریکا هرچند بعد از دهه ۹۰ همزمان با سلسله مذاکرات بین اعراب و اسرائیل تلاش کرده بود که خود را به عنوان میانجی صادق معرفی کند اما امروز کاملا روشن است که از یک طرف نه کشورهای عربی و فلسطین این موضع آمریکا را قبول کرده اند و نه آمریکا بنا دارد تا این نقش به اصطلاح میانجیگرانه را بدون اطمینان از جلب نظر اسرائیل انجام دهد. بنابر این سیاست امریکائی ها در قبال طرح دو کشوری و مبنای این کشور در پیگیری این طرح بدون توجه به تفسیر اسرائیل از این مسئله نیست.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

Loading

پیامدهای داخلی و خارجی اعتراضات در فرانسه

۱۳۹۷/۱۰/۱۸ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: به نظر نمی‌رسد اعتراضات فرانسه به‌زودی خاتمه یابد؛ زیرا از یک‌سو در حال حاضر وضعیت اروپا مطلوب نیست و شکافی در اتحادیه اروپا ایجاد شده که فضای بحرانی داخل فرانسه را بحرانی‌تر می‌کند و از سوی دیگر کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا و روسیه به نحوی از طریق فضای مجازی در حال دامن زدن به آتش اعتراضات هستند.

عبدالرضا فرجی‌راد – استاد ژئوپلیتیک

اعتراض‌ جلیقه زردهای فرانسه در سال جدید میلادی نیز همچنان ادامه دارد و آنچه دو ماه پیش در اعتراض به افزایش قیمت سوخت آغاز شد، حالا گسترده‌تر شده است.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز بر اساس قول‌هایی که در انتخابات ریاست‌جمهوری داده بود یک سری طرح‌های جدید را در فرانسه اجرا کرد، اما نتایج آن چندان خوب نبود و باعث شد که وضعیت معیشتی مردم به‌ویژه طبقه متوسط رو به پایین تضعیف شود؛ لذا به‌تدریج شاهد کاهش محبوبیت رئیس‌جمهوری جوان فرانسه هستیم. ضمن آنکه برخوردهای مکرون با مردم و افکار عمومی یا در رسانه‌ها آن‌گونه نبود که مردم فرانسه انتظار داشتند. به همین خاطر برای اولین بار مردم فرانسه بدون رهبری و از طریق فضای مجازی کمپین‌هایی را تشکیل دادند و مخالفت‌ خود را با سیاست‌های مکرون اعلام کردند.

در این میان بالا رفتن قیمت بنزین و افزایش مالیات بر آن، بهانه‌ای برای مردم شد تا اعتراضات خود را شدت بخشند.

از طرفی با توجه به اینکه مکرون نماینده هیچ حزب سنتی فرانسه نیست، پشتیبانی سیاسی قوی چندانی در داخل از وی صورت نمی‌گیرد.

به دنبال تضعیف موقعیت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که در انتخابات این کشور به‌سختی پیروز شد و به‌ناچار با احزاب دیگر ائتلاف کرد، همه امیدها در سطح اتحادیه اروپا به شخص مکرون بود که رهبری سیاسی اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد. دلیل این امید آن بود که در حال حاضر اتحادیه اروپا به این خاطر که ازیک‌طرف انگلیس در حال خروج از این اتحادیه است و از طرف دیگر اختلافات درون اتحادیه اروپا در پی اختلافاتی که میان کشورهای شرق و غرب اروپا وجود دارد، در حال شدت گرفتن است، وضعیت باثباتی ندارد. با این وضعیت، این اعتراضات باعث می‌شود که موقعیت امانوئل مکرون در سطح اروپا تضعیف شود.

با ضربه‌ای که به موقعیت و حیثیت سیاسی مکرون وارد آمده، این ذهنیت در اذهان عمومی ایجاد شده که به‌احتمال‌قوی، وی در دوره بعد دیگر رئیس‌جمهور فرانسه نخواهد شد. به‌ویژه آنکه بر اساس آمارها اکنون محبوبیت مکرون ۲۵ درصد است، لذا طبیعی است که او نمی‌تواند رهبری سیاسی اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد.

در همین حال، ضربه‌ای را هم که به وجهه جهانی امانوئل مکرون به‌عنوان یک سیاستمدار جوان و پرتلاش وارد شد باید مدنظر داشت، چراکه این ضربه باعث شده است نقش منطقه‌ای او هم کاهش پیدا کند؛ لذا کاهش و تضعیف همکاری‌ها میان آمریکا و فرانسه یکی از پیامدهای این موضوع خواهد بود.

از زمانی که تحرکات جلیقه زردها در فرانسه افزایش‌یافته، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پی‌درپی در توئیت‌هایش از معترضان اعلام حمایت کرده است. درحالی‌که پیش از آن تماس‌های خوبی میان طرفین برقرار بود و حتی مکرون تلاش می‌کرد که رابطه خوبی با آمریکا ایجاد کند تا بتواند در حد امکان هماهنگی‌هایی در سطح مسائل منطقه‌ای و جهانی با همتای آمریکایی خود داشته باشد، اما با شروع اعتراضات در فرانسه، واشنگتن حامی معترضان شد و یکی از اهدافش از این حمایت، تضعیف اتحادیه اروپا بود.

در این رابطه شاهد بودیم که ترامپ بدون هماهنگی با فرانسه تصمیم به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه گرفت و دست فرانسه را در پوست گردو قرار داد. درحالی‌که پاریس این توان را ندارد که به‌تنهایی در سوریه ایفای نقش کند.

با توجه به اینکه انگلیس هم‌اکنون به دلیل بحث برگزیت روابط خوبی با فرانسه ندارد؛ می‌توان گفت که اعتراضات در فرانسه باعث شد که مکرون در سطح منطقه و جهان دچار نوعی انزوا شود.

درنهایت باید توجه داشت که برنامه معترضان جلیقه زرد در فرانسه یک برنامه هماهنگ شده سندیکایی نیست، زیرا همواره سندیکاها در فرانسه نمایندگانی داشته‌اند و در خصوص مسائل مختلف تظاهرات‌ برپا می‌کردند و در خاتمه نماینده دولت با نمایندگان سندیکاها وارد گفتگو و مذاکره می‌شدند؛ اما اکنون مشخص نیست که رهبری جلیقه زردها را چه کسی بر عهده دارد.

گرچه باوجود فضای مجازی، برخی افراد مشخص‌شده‌اند که ظاهراً حکم رهبر یا لیدر این جریان را دارند و دولت فرانسه هم به دنبال این رهبران است تا بتواند با آن‌ها وارد مذاکره شود، اما به نظر نمی‌رسد اعتراضات فرانسه به‌زودی خاتمه یابد؛ زیرا از یک‌سو در حال حاضر وضعیت اروپا نیز مطلوب نیست و شکافی در اتحادیه اروپا ایجاد شده است که فضای بحرانی داخل فرانسه را بحرانی‌تر می‌کند و از سوی دیگر کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا و روسیه به نحوی از طریق فضای مجازی در حال دامن زدن به آتش اعتراضات هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *