جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

تحلیلی بر اهداف و ابعاد مانور نظامی اخیر رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا مانور نظامی رژیم صهیونیستی با عنوان «مشت قاطع» انجام شد که از خصوصیات ظاهرا ترکیبی و جامع، همچون اجرای در زمین، هوا و دریا برخوردار بود. این بزرگ‌ترین مانور نظامی رژیم صهیونیستی در 75 سال اخیر بود که «جنگ چند جبهه‌ای» با ایران و بخشی از جبهه مقاومت اسلامی در سوریه، لبنان، غزه و کرانه باختری را شبیه‌سازی کرده و تمام مواضع، تمرینات و تاکتیک‌ها هم در راستای این هدف دنبال شد. حمید خوش‌آیند – کارشناس مسائل منطقه

در مانور نظامی «مشت قاطع»، نبرد زمینی احتمالی در خاک لبنان، اعزام صدها جنگنده به «عمق فضای دشمن»، عملیات نیروی دریایی و همچنین عملیات سایبری و شبیه‌سازی جنگ الکترونیک در چند جبهه تمرین شد.

اداره راهبردی ارتش رژیم صهیونیستی موسوم به «حلقه سوم» که مسئول پرونده نظامی ایران است، در طول رزمایش، «برنامه‌ریزی راهبردی و هماهنگی بین‌المللی با نظامیان خارجی» را به نمایش گذاشت. آمریکا از طریق «مایکل کوریلا» فرمانده سنتکام بر اجرای این رزمایش نظارت داشت.

همان‌گونه که اشاره شد، برگزاری مانور در سه سطح زمینی، هوایی و دریایی و ادغام بازوهای مختلف رزمی، یکی از خصوصیات برجسته آن بود. این در حالی است که در عرصه‌های نظامی، تعداد محدودی ارتش در دنیا و منطقه وجود دارد که از قابلیت ادغام قوای دریایی، هوایی و زمینی با کارآمدی بالا برخوردار هستند.

مانور مذکور درحالی برگزار شد که اولاً رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر برای نخستین بار «از درون» از طریق گسترش منازعات سیاسی و فرسایش وحدت اجتماعی، با بحران‌های موجودیتی بی‌سابقه و خطرناکی مواجه شده است.

ثانیاً، «از بیرون» با تهدیدات خطرناک گروه‌های مقاومت اسلامی مواجه است که از نظر میدانی و سیاسی، دست برتر در سرزمین‌های اشغالی را دارند.

ثالثاً، تحولات منطقه نیز به دنبال آشتی عربستان و جمهوری اسلامی ایران و شکست نهایی پروژه غرب در سوریه از طریق بازگشت دمشق به اتحادیه عرب، وارد مرحله جدیدی شده است که اصلاً به نفع این رژیم ارزیابی نمی‌شود.

در شرایطی که مجموعه این تحولات بر ابعاد آسیب‌پذیری رژیم صهیونیستی افزوده است و رژیم را در «موضع ضعف» در منطقه قرار داده و زمین بازی آن را محدود کرده است، تل‌آویو با برگزاری مانور نظامی طولانی مدت، به دنبال پوشاندن آسیب‌پذیری های خود در برابر جبهه مقاومت اسلامی است!

یولا گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در جریان سرکشی و اطلاع از روند مانورهای نظامی ارتش این رژیم در مرزهای شمالی اراضی اشغالی یعنی منطقه‌ای که اخیرا حزب‌الله لبنان بزرگ‌ترین رزمایش نظامی خود در سال‌های اخیر را در آنجا برگزار نموده بود، در اظهاراتی اعلام کرد «اگر حزب‌الله مرتکب اشتباه شود و جنگی را علیه اسرائیل آغاز کند، لبنان را به عصر حجر باز خواهیم گرداند!» گالانت همچنین در واکنش به رونمایی موشک هایپرسونیک فتاح نیز گفت «من می‌شنوم که دشمنان ما از ساخت سلاح‌های مختلف احساس غرور می‌کنند، برای چنین چیزی، ما پاسخ بهتری داریم. اسرائیل در مقابل دشمنانش در هوا، دریا و زمین، چه از نظر دفاعی و چه در تهاجم از برتری نظامی برخوردار است!»

این اظهارات و هچنین مکان و زمان برگزاری مانور نظامی که بر مبنای محاسبات میدانی و سیاسی دقیق طراحی و اجرا شد، به خوبی نشان می‌دهد که مانور دارای اهداف و پیام‌های به‌اصطلاح «ضدایرانی و ضد مقاومت» بود.

رژیم صهیونیستی هر آنچه که جزو توانمندی‌های نظامی، سایبری، تاکتیکی و راهبردی‌اش به شمار می‌رود را در این مانور نظامی که از شمال تا جنوب اراضی اشغالی برگزار شد، به صحنه آورد و در واقع نزدیک‌ترین صحنه‌ها به جنگ واقعی را شبیه‌سازی و تمرین کرد.

اما اینکه این مانور تا چه حد در دستیابی به اهداف خود موفق بوده است، سوال مهمی است که پاسخ آن بسیار روشن و کوتاه است؛ مانور اخیر هیچ تأثیری در «محاسبات» جبهه مقاومت اسلامی به‌طور عام و حزب‌الله لبنان و گروه‌های مقاومت فلسطینی به‌طور خاص، نداشته و نخواهد داشت.

جبهه مقاومت در مقابل هرگونه تحرکات میدانی و … رژیم صهیونیستی هوشیار است و از توانمندی‌های بالا و راهبردی برای مقابله با دشمنان خود برخوردار است. سیاست جبهه مقاومت اسلامی در قبال رژیم صهیونیستی، از «اصول ثابت» برخوردار است و تحت‌الشعاع تحولات منطقه و بین‌الملل قرار نمی‌گیرد و سیاست‌ها و مانورهای نظامی رژیم صهیونیستی هم روی آن‌ها تأثیر نمی‌گذارد.

ضمن اینکه هنوز زمان زیادی از آخرین تقابل نظامی رژیم صهیونیستی با غزه نگذشته است. رژیم صهیونیستی با همه رجزخوانی‌هایش، نتوانست بیشتر از 5 روز در این نبرد داوم بیاورد و با ارسال پیام‌ها و واسطه‌هایی از طریق مصر و اردن و … شروط مقاومت را قبول و «آتش‌بس» را پذیرفت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *